List formalny
Prace domowe, problemy lingwistyczne

0

siema mam do napisania list chodzi dokładniej o to, że Ubiegam się o stypędium na wyjazd do angli, w którym uwzględnię
-od jak dawna uczę się angielskiego
-jaki aspekt nauki uważam za najważniejszy
-jakimi zagadnieniami koltóry Brytyjskiej szczególnie się interesuję
-dlaczego uważam, że właśnie ja jestem najlepszym kandydate.
Z GÓRY DZIĘKÓJĘ

0

"mam do napisania list"
To miłego pisania :) Pamiętaj aby zacząć np. od Dear Sir/Madam, a zakończyć "I look forward to your reply. Yours faithfully, XYZ." - oczywiście rozmieszczone w kilku linijkach.

"stypędium"
stypendium
"angli"
Anglii
"kultóry"
kultury
"kandydate"
kandydatem
"DZIĘKÓJĘ"
DZIĘKUJĘ

Nie ma za co ;)

ps. I nie tłumacz się żadną dys... Od tego masz Worda i słowniki - jeśli nie w wydaniu książkowym, to internetowe, np. so.pwn.pl Jeśli brakuje Ci czasu na sprawdzenie paru słów, naucz się lepiej organizować sobie pracę.

0
Sponsor (Gość)
Wto Lut 27, 2007, 23:12

0

Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc w napisaniu listu formalnego byłabym bardzo wdzięczna. polecenie brzmi:
Byłaś w kinie i byłaś niezadowolona z jakości filmu. Napisz list z zażaleniem do kierownika kina.Umieść informacje:
-napisz kiedy i na jakim filmie byłaś
-poskarż się na jakość obrazu i zbyt cichy dźwięk
-napisz,że w czasie senasu obsługa otwierała drzwi i głośno rozmawiała
-napisz ze jesteś bardzo rozczarowana i poproś o zwrot pieniędzy.

Chciałabym napisać coś w takim stylu:(jeżeli coś jest nie tak to prosze poprawcie mnie)

Drogi kierowniku kina,

Miesiąc temu byłam na filmie "Deja vu". Film bardzo mi się podobał, ale jestem rozczarowana seansem i obsługą.
Podczas filmu obsługa głośno ze sobą rozmawiała, co przeszkadzało w skupieniu się na filmie. Muszę też zauważyć, że jakość obrazu nie była najlepsza. Cały czas przez ekran przechodziły czarne pasy. Jeżeli chodzi o dźwięk to był zdecydowanie za cicho a jeden z głośników w ogóle nie działał.
Jestem bardzo rozczarowana tym seansem i obsługą kina. Zwracam się z prośbą o zwrot pieniędzy.

0

A gdzie angielska wersja? Przecież to nie praca domowa z polskiego.

0

Pisze do państwa z reklamacja dotycząca zamówienia książek które kupiłem kilka miesiecy temu w waszym sklepie. Sa to nastepujace książki:"Okruchy Boga" Romain Sardou - nr.zamówienia 425284, "Potega podswiadomości" Joseph Murphy - nr. zamówienia 421042 oraz "Fałszerstwa i oszustwa" Brian Innes -nr. zamówienia 232345.Chcę wyrazic swoje głebokie niezadowolenie z otrzymanych ksiazek, ponieważ były one w bardzo złym stanie. Te książki były zniszczone i nie nadawały sie do uzytku.Realizacja zamówienia trwała bardzo długo i dlatego miałem problemy z powodu tego opóżnienia. Między innymi niezdałem egzaminu a w związku z tym sraciłem pracę.Prosze o wyjasnienie zaistniałej sytuacji. Oddaje zamówione książki i żądam zwrotu całkowitych kosztów.
Prosze o przetłumaczenie tego listu na angielski Bradzo przosze bo to jest pilna

0

to już nieaktualne wiec nie trzeba tłumaczyć:)

0

Ten list powyzej juz nieaktualany wiec nie trzeba go tłmaczyc:) Ps.Sama przetłumaczyłam:)

0

bardzo prosze przetlumaczcie mi to blaagam jestem w desperacji :cry:

droga redakcjo!
na wstępie mojego listu chciałabym państwa serdecznie pozdrowić. Nazywam się Marta i mieszkam w Bełchatowie. Uwielbiam czytać waszą stronę internetową, gdyż mam na bieżąco wydarzenia ze świata i różne inne ciekawostki. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że błądzę po waszej stronie. Żeby dojść do jednego artykułu muszę się nieźle namęczyć. Radziłabym wstawić wszystkie linki na stronę główną i wtedy za jednym kliknięciem możnaby było czytać chciany tekst. Na pewno zwiększyłoby to oglądalność, gdyż strona była by bardziej uporządkowana. Myślę, że państwo rozważą moją sugestię i nie zostawią tego bez dyskusji. Pozdrawiam. Marta

0

hej mam do napisania list formalny ale nie mam pojecia jak sie za to zabrać...temat jest dowolny...myślałam może o jakimś ogłoszeniu o wycieczce....z angielskiego jestem zielona...wiec mam duzy a raczej ogromny problem...Proszę pomózcie :cry: :cry: :cry:

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
Hej, jestem Pyska
Miłosz Pysia, 4 dni temu, 20:13
Cześć
Gabela.aa, 16 czerwca 2025, 22:45
Witam
Koziołek, 11 czerwca 2025, 23:54
Serio? Type of music? a dlaczego nie KIND?
atakromana, 2 czerwca 2025, 21:47