dzieki wielkie :)
potrzebuje list formalny z odpowiedza na poszukiwania asystentow archeologow do procy w Egipcie POMOCY!!!
:| ej nie ma nikogo na forum?? taki pech :(
1. Wiki: co mamy ci napisać? Przeczytaj chociaż posty z tej strony - dowiesz się, dlaczego między innymi nie uzyskałaś odpowiedzi. Fajnie, archeologowie w Egipcie... MOŻE COŚ WIĘCEJ?!!!
2.Odnośnie tekstu Daciana (dla Siakoo):
*nie brzmi za dobrze: I'm writing to speak... tak, jest poprawne, ale sam sens wypowiedzi...
*pens ordered on 1st Dec 2006
*I have ordered 30 pens, but there were only 15 of them.
*I'm looking foreward to your answer / I'm looking foreward to recive your answer
odnosnie mojego listu o archeologach czy moga byc takie przyczyny pisania listu?? chodzi mi m.in. o poprwanosc
my reason for doing this as that I often travel to another country. I have very spare time and I have always been fascinated by nature and monuments Egypt
Ja mam do napisania list z zażaleniem do dyreksji brytyjskich kolei w związku z opóźnieniem pociągu jadącego na lotnisko.
- zaznacz skąd, dokąd i w jakim terminie podróżowałeś
-napisz ile wynosiło opóźnienie pociągu i jakie ono miało konsekwencje dla ciebie
- jakie wyjaśnienie dotyczące opóźnienia otrzymales w biurze i dlaczego jest ono nieprzekonujące
- wyjaśnij jakie straty poniosles i zazadaj zwrotu kosztow
Z angielskiego jestem noga, mam troche napisane, ale prosilbym o sprawdzenie i pomoc w dokonczeniu listu
Dear Sir or Madamme
I would like to complain about a train delay. It happened on 17th November. I had to fly to Birmingham from London to very important business meeting. The train which had to go to the airport from ( tu jakas nazwa przystanku, czy miejsca w Londynie, nie mam pomyslu) at 10am, came at 1pm and I didn't catch my flight to Manchester. I lost also much time to hunting alternative train.
I didn't sign lucrative contract and my company lost about twenty thousands. In your office...
I tu skonczylem. Powiedzmy ze do ich biura nie moglem sie na poczatku dodzwonic. Kiedy poszedlem tam osobiscie, powiedzieli, ze wiedza tylko cos o jakiejs awarii ale nie mogą mi pomóc. No i tu prosilbym o jakies zakonczenie z prosba o rekompensate poniesionych kosztow itp.
Zdaje sobie sprawe ze strasznie namieszalem i trzebaby to poprawic aby jakas logiczna calosc tworzylo :P Jesli ktos mialby inna koncepcje sytuacji jaka mogla sie wydarzyc, nie mam nic przeciwko.
Postaralem sie nieco ulatwic sprawe. Bedę bardzo wdzieczny za pomoc. :)
:?: Przebywasz w Anglii wróciłeś z 2 dniowej wycieczki zorganizowanej przez angielskie biuro podróży.Niestety bardzo żałujesz, że pojechałeś. Napisz list do biura podróży w którym:
*przedstawisz się/ podasz cel listu
*napisz jaki był termin wycieczki i podaj jej trasę
*wymień 2 zastrzeżenia
*zażądaj zwrotu pieniędzy, oraz dodaj, że nikomu już nie polecisz tego biura podróży :shock:
Znalazlas w prasie reklamę letniej szkoly w anglii. chcesz uzyskac szczegolowe informacje. napisz list aby dowiedziec sie:
+ czy sql prowadzi kurs na poziomie ktory Tobie odpowiada i jak jest cena
+ czy w cenie kursu zagwarantowane jest zakwaterowanie, a jesli tak to jakie
+ czy w programie sa przewidziane wycieczki krajoznawcze a jezeli tak to dokąd
+ jak dlugo trwa kurs i kiedy sie zaczyna
plisssssssss ;( :( :( :( :( :(
"Anonymous" napisał:
w czasopiśmie anglojęzycznym ukazał się artykuł potępiający ogrody zoologiczne i nawołujący do ich likwidacji.Napisz list do redakcji komentując ten artykuł:
-podaj,kiedy przeczytałaś ten artykuł i jaki był jego tytuł
-przypomnij opisany w nim problem
-wyraź swoje zdanie na ten temat,podając dwa argumenty
-zachęć innych czytelników do wyrażenia swoich pogladów,podając przewidywany rezultat takiej akcji :lol: :)
jeżeli ktoś może mi to napisać to z góry dziękuje...
mam do napisania list formalnyy :?
mam nadzieje, ze pomozecie.
napisalam juz sama kawalek ale dalej juz mi nie idzie :?
"Dear Madam
I am writting with regard to my reservation. I have booked four seat... "
polecenie brzmi:
Planujesz ze znajomymi spedzenie wakacji w miasteczku młodzieżowym nad morzem w Anglii. Zrobiłas rezerwacje na cztery mijsca w okreslonym terminie. Twoje plany uległy zmianie. Napisz list, w którym:
-podsumujesz dotychczasowe uzgodnienia,
-pytasz o mozliwosc zmiany rezerwacji z czterech na sześć osob,pytasz o powod roznicy miedzy cena jaka Ci podano, a ceną podaną w internecie,
-pytasz o wysokosc kaucji i forme platnosci.
Długosc: 120-150.
mysle ze dalsza czesc listu mogła by wygladac tak (oczywiscie jesli to co stworzylam do czegos sie nadaje) :
-chcialbym wiedziec czy isnieje mozliwosc na zmiane rezerwacji z czterech na szesc osob, co spowodowalo roznice miedzy cena podana mi przez Pania a cena jaka widnieje w internecie
-ile wyniesie kaucja i w jaki sposob mam dokonac zaplaty.
Bede ogromnie wdzieczna za pomoc, a zwłasza jesli dostane odpowiedz do jutrado godziny okolo 23 gdyz ta praca zawazy o mojej ocenie z j.angielskiego
prosze was pomuszcie mi napisać list formalny !!!!!!!
na podstawie tego tekstu:: cooks-reliable and hart-working people are needed to cook interesting meals for our visitors.Applicants must be practical and creative with food::
trzeba zamiescic ile ma sie lat (16) jakie wykształcenie (jeszcze sie ucze)PROSZE BŁAGAM JA TEGO NIE UMIEM ZROBIĆ JESTEM BARDZO ALE TO BARDZO SŁABA Z ANGIELSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hey moze ktos mi z tym pomoze ? :)
mam do napisania ktorki list formalny do osoby lub firmy i zachecic do wspólpracy.. wymyśliłam to sobie mniej więcej tak:
Jestem przedstawicielem firmy xxx, która jest pionierem na polskim rynku. Prowadzimy portal zzz i chcielibyśmy nawiązać współpracę z waszym serwisem pracy na zasadzie wymiany linków i bannerów. Co wzbogaci ruch w obu serwisach a w efekcie większe korzyści z prowadzenia portali.
Strona naszego serwisu znajduje sie pod adresem ...
zxy
dodatkowe zwroty itp mile widziane, mam nadzieje ze ktos pomoze;-) ja nie jestem dobra w angielskim ;-(
:cry: :mrgrNapisz list formalny do zarządu szkoły w USA \
-ze chciałaś byś być studentem tej szkoły i napisz, jakie egzaminy zdałaś i kiedy to było (chodzi o gimnazjum. I maturalny)
-czy te egzaminy przyniosły mi satysfakcje i czy jestem z nich zadowolona
-jaki SA twoje oczekiwania na odnośnie szkoły, w której zamierzasz się uczyć poproś o dodatkowe informacje o szkole
een:
Wracając do grudniowego listu, myślę, że te poprawki przydadzą się również innym:
I am writing with regards to speak about
there was only 15
I wanted to ask what happened?
I am looking forward for your answer.
I had to fly to Birmingham from London to very important business meeting
The train which had to go
pomuszcie
Napisz list formalny do zarządu szkoły...
cześć wam wszystkim!! mam do napisania list do kolegi...(ok 200 znaków)... Niby banalne ale mam mało angielskiego i ucze się go pierwszy rok.... :? czy mógłby ktoś mi pomóc i coś dla mnie napisać.... będę bardzo wdzięczny... :lol:
Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl