proszę o przetłumaczenie tego tekstu na język angielski:
Nasze lekcje w poniedziałek zaczynają się o godzinie siódmej dziesięć, a u Brytyjczyków o ósmej pięćdziesiąt. Więc mają na późniejszą godzine i mogą się więcej wyspać. W ten dzień nasze przedmioty są inne niż u nich. Pierwsze trzy lekcje mamy w-f i chodzimy na zakryty basen, później dwie lekcje języka polskiego, jedna lekcja języka angielskiego i na koniec historia. Natomiast Brytyjczycy mają takie lekcje jak język angielski, matematyka, chemia, informatyka, plastyka. Nasze lekcje kończą się o godzinie trzynastej, a ich o godzinie szesnastej. Więc więcej czasu spędzają w szkole. My do szkoły do jedzenia bierzemy sobie drożdżówki lub kanapki, oni też, ale mają stołówke i jedzą obiady(lunch). Gdy skończymy lekcje nie chodzimy na żadne zajęcia dodatkowe, pozalekcyjne, ale u nas w szkole jest ich dużo, np. zajęcia plastyczne, sportowe... Mamy dużo zadań domowych i sprawdzianów.
[Dodano: Sob Lis 22, 2008 18:50 ]
Bardzo proszę o szybką odpowiedź bo potrzebuje to na poniedziałek.! :(
Our classes start at ten past seven in Monday,but british start ten to nine.they start later and they can sleep a bit longer.on that day we have got different subjects then they've got.First tree lessons athletics and we are going to swemming pool,after we are going for a two lessons of a polish language,next we have got english,maths,chemistry,I.T,and art.
We finish at one p.m but they are finish at four p.m,so they spend some more time in school.we are make a breakfast at home:sundwiches or yeast cake.they get it too but they have also a canteen where they are eat lunch.
When we finish classes we do not go for any "extra curricular activities" but we have some of them,ex.art,or sport....we have got to much homework and to many exam.
nie jestem pewna co do gramatyki.ale pisalam to tak jakbym to powiedziala.moze jeszcze ktos sprawdzi???
Dzięki bardzo ;)
[Dodano: Nie Lis 23, 2008 10:23 ]
Proszę o przetłumaczenie tego zdania na język angielski:
Natomiast Brytyjczycy mają takie lekcje jak język angielski, matematyka, chemia, informatyka, plastyka.
....First tree lessons athletics and we are going to swemming pool,after we are going for a two lessons of a polish language,and last lesson is a history.however british have lesson like english,maths,chemistry,I.T,and art.
przepraszam zgubilam zdanko!!! :oops:
Nie szkodzi bardzo dziękuję :** :)
[Dodano: Nie Lis 23, 2008 13:47 ]
Proszę o przetłumaczenie tego zdania:
Pierwsze trzy lekcje mamy w-f i chodzimy na zakryty basen, później dwie lekcje języka polskiego, jedna lekcja języka angielskiego i na koniec historia. Natomiast Brytyjczycy mają takie lekcje jak język angielski, matematyka, chemia, informatyka, plastyka.
[Dodano: Nie Lis 23, 2008 13:48 ]
Bo tam pani agnieszko po języku polskim na być jeszcze lekcja języka angielskiego...
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 13:42 ]
O już mam zrobione dziękuje :)
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 13:52 ]
Proszę o przetłumaczenie na język angielski:
W mojej szkole trzeba ubierać mundurki. Dziewczyny mają mundurek koloru granatowego (navy blue) z wyszytym numerem naszej szkoły, a chłopcy mają granatowe kamizelki. Do mundurka musimy nosić identyfikator.
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 14:03 ]
Zazwyczaj do szkoły chodze na nogach z koleżankami, ale gdy mamy na wczesną godzine to mój tata nas podwozi autem. W poniedziałek mamy na godzine siódmą dziesięć i czekamy, aż zacznie się lekcja na korytarzu. Przerwy są krótkie, podczas których można zjeść drugie śniadanie.
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 14:11 ]
W mojej klasie mamy trzynaście przedmiotów. My uczymy się Języka polskiego, Języka angielskiego, Histori, Chemi, Geografi, Plastyki, Biologi, Fizyki, Matematyki, Języka niemieckiego, Informatyki, W-f, Religie i WOS (wiedza o społeczeństwie). Moim ulubionym przedmiotem jest Niemiecki.
Z mojej klasy niektóre osoby biorą udział w konkursach. Mamy bardzo fajną wychowawczynie.
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 14:14 ]
W naszej szkole nie ma stołówki, na przerwach jemy kanapki lub drożdżówki. Przerwy są krótkie więc i tak nie byłoby czasu iść i zjeść jakiś obiad w stołówce.
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 14:17 ]
W poniedziałej lekcje kończymy o godzinie trzynastej, po lekcjach idziemy z koleżankami na jakiś spacer po mieście lub odrabiamy razem zadania. Czasami chodzimy po szkole na zajęcia dodatkowe z w-f na siatkówke lub koszykówke.
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 14:19 ]
Zadań domowych mamy dużo i czasami są bardzo trudne, najwięcej zadań mamy z chemi, chociaż te pierwiastki nie są aż tak trudne. Piszemy dużo sprawdzianów i kartkówek.
[Dodano: Pon Lis 24, 2008 14:22 ]
Proszę bardzo :( o przetłumaczenie na język angielski:
W mojej szkole trzeba ubierać mundurki. Dziewczyny mają mundurek koloru granatowego (navy blue) z wyszytym numerem naszej szkoły, a chłopcy mają granatowe kamizelki. Do mundurka musimy nosić identyfikator.
Zazwyczaj do szkoły chodze na nogach z koleżankami, ale gdy mamy na wczesną godzine to mój tata nas podwozi autem. W poniedziałek mamy na godzine siódmą dziesięć i czekamy, aż zacznie się lekcja na korytarzu. Przerwy są krótkie, podczas których można zjeść drugie śniadanie.
W mojej klasie mamy czternaście przedmiotów. My uczymy się Języka polskiego, Języka angielskiego, Histori, Chemi, Geografi, Plastyki, Biologi, Fizyki, Matematyki, Języka niemieckiego, Informatyki, W-f, Religie i WOS (wiedza o społeczeństwie). Moim ulubionym przedmiotem jest Niemiecki.
Z mojej klasy niektóre osoby biorą udział w konkursach. Mamy bardzo fajną wychowawczynie.
W naszej szkole nie ma stołówki, na przerwach jemy kanapki lub drożdżówki. Przerwy są krótkie więc i tak nie byłoby czasu iść i zjeść jakiś obiad w stołówce.
W poniedziałej lekcje kończymy o godzinie trzynastej, po lekcjach idziemy z koleżankami na jakiś spacer po mieście lub odrabiamy razem zadania. Czasami chodzimy po szkole na zajęcia dodatkowe z w-f na siatkówke lub koszykówke.
Zadań domowych mamy dużo i czasami są bardzo trudne, najwięcej zadań mamy z chemi, chociaż te pierwiastki nie są aż tak trudne. Piszemy dużo sprawdzianów i kartkówek.
Z wielką przykrością / wielkim żalem dowiedziałem sie o śmierci Twojego ojca i przesyłam Ci serdeczne / z głębi serca wyrazy współczucia. Wiadomość o śmierci Lilian była dla nas wielkim szokiem. Przesyłamy najserdeczniejsze wyrazy współczucia Wszyscy jesteśmy myślami z Wami w tych trudnych chwilach
Moja mama -gotuje obiad- w kuchni, a mój tata -prasuje ubrania-.
Siostra -robi pranie w pralce-, a mój szwagier -pracuje na komputerze-.
Moja siostrzenica -bawi się zabawkami,- a ja -odrabiam zadanie domowe- i się -uczę-.
Wiele lat temu w pewien wigilijny wieczór mały chłopczyk przez nieuwagę wpadł do worka z prezentami, z którym podróżował Święty Mikołaj. Chłopiec trafił na biegun północny, gdzie wychował się jako elf o imieniu Array. Z czasem urósł tak bardzo, że nie mógł już uchodzić za elfa. Wówczas postanowił wrócić do świata, z którego pochodzi i odnaleźć swoją prawdziwą rodzinę. Na poszukiwania wybiera się do Nowego Jorku. Nieznany mu świat najpierw go zachwyca, ale wkrótce dostarcza równie wielu rozczarowań. Podobnie jak na biegunie Array czuje się wyobcowany. Odnajduje wprawdzie ojca, Waltera, lecz ten interesuje się wyłącznie zyskami swojej firmy i na dodatek wcale nie wierzy w to, że przybysz jest jego synem. Przygnębiony Array zaczyna wątpić w sens swojego istnienia. Wtedy nieoczekiwanie Święty Mikołaj wpada w poważne tarapaty. Wybawić z nich może go tylko oddany wychowanek.
Witam
Proszę o przetłumaczenie tekstu na jęz. angielski :
Komputer jest mi potrzebny do grania ,oglądania filmów , słuchania muzyki. Dzięki komputerowi mogę komunikować się ze znajomymi za pomocą gg lub skype. Z pomocą internetu mogę znaleźć różne informacje które w danym momencie są mi potrzebne
Gdybym kupiła sobie nowe ubrania moje koleżanki zazdrościłyby mi.Gdyby mi zazdrościły to chciałyby kupić sobie takie same ubrania.Gdyby je kupiły nosiłybyśmy je.Gdybyśmy nosiły takie same ubrania byłybyśmy szczęśliwe
If I bought new clothes my mates would envy me.
If they envied me they would like to buy the same clothes.
If they bought the same clothes we would wear the same stuff.
If we wore the same clothes we would be happy.
Dzień dobry panie Frank Simon.
Dziękuje za szybką odpowiedź na mojego e-meila. Przesyłam aktualny adres i numer telefonu. Jak rodzice wrócą z Egiptu to napiszą list do pana, przetłumaczą na język angielski i panu wyślą. Tata powiedział że jak przyjedzie pan do Budapesztu to musi pan nas koniecznie odwiedzić. I tak jak za dawnych czasów po balujecie razem. Przykro nam z powodu śmierci pana przyjaciółki ale czasami tak bywa. Mojego taty mama ( zna ja pan ) umarła 10 lat temu. Dziadek natomiast ma 82 lata i ma się bardzo dobrze.
Pozdrawiam.
Dear Mr Frank Simon,
I would like to thank you for your immediate response to my e-mail. I send you my current address and the telephone number. Once my parents come back from Egypt they will send you a letter (in English - co i tak jest oczywiste, więc nie musisz dodawać). My father says that he would like you to visit us when you come to Budapest. You will have fun together as you used to have in the good old days. We all are upset about your friend's death but sometimes it happens. My father's mother, whom you knew, died ten years ago. Whereas, my grandfather is still doing pretty well. I am looking forward to hearing from you.
Kind regards,
XYZ
mam prośbę. czy jest ktoś w stanie przetłumaczyć mi to z niemieckiego na angielski?
Bist du einverstanden, dass der berufliche Erfolg und die Arbeit im Leben am wichtigsten sind.
Überall wird erzählt, Gesundheit und Familie sind am wichtigsten. Doch diese Ansicht hat sich in den letzten Jahren ein wenig verändert. Nicht nur Männer sondern auch immer häufiger Frauen stellen fest, dass berufliche Leistungen und eine erfolgreiche Berufslaufbahn für sie eine größere Rolle als ihre Familie spielt. Hat dieser Teil der Gesellschaft recht? Ich bemühe mich zu beweisen, dass sie irren.
Man stelle sich die Welt, auf der das Geld herrscht vor. Alle Menschen streben danach, von Tag zu Tag immer reicher zu werden. Immer seltener entscheiden sie sich für Kinder, weil die Erziehung mit hohen Kosten verbunden ist. Ein Durchschnittsmensch würde länger in der Arbeit bleiben und dadurch langsam den Kontakt zu seinem Ehepartner verlieren. Es könnte dazu führen, dass aus den Menschen gefühllose Maschinen entstehen würden.
Ich möchte auch die Vorteile beschreiben, die die Sorge um die Familie hat. Durch gemeinsame und lockere Gespräche kennen sich alle Mitglieder der Familie. Dadurch können sie viel zusammen unternehmen, weil sie genau wissen, worauf die anderen Lust haben. Wenn die Eltern mit ihren Kindern viel Zeit verbringen, gewinnen sie ihr Vertrauen. Die an das Familienleben gewöhnten Kinder gründen dann ebenfalls richtige Familien.
Neben der Familie ist die Gesundheit wichtig. Um sie muss man sich das ganze Leben lang kümmern. Man muss sich regelmäßig und gesund ernähren, indem man täglich drei Mahlzeiten bestehend aus Obst, Gemüse und Schwarzbrot zu sich nimmt. Mindestens acht Stunden Schlaf pro Tag sollten es sein. Wer lange arbeitet, hat oft nicht die Zeit für die richtige Mahlzeit. Im Vordergrund steht also die Gesundheit. Zuweilen muss man auf lange Arbeitszeiten verzichten.
Ich meine, ich habe bewiesen, dass der berufliche Erfolg und das Geld nicht so wichtig sind wie Familie oder Gesundheit. Man muss zwar arbeiten, um sich seine Träume erfüllen zu können. Arbeit ist jedoch nur eine Tat, sich um die Familie und die Gesundheit zu sorgen. Arbeit muss aber von Zeit zu Zeit beschränkt werden.
Potrzebuje pilnie przetłumaczenia tego tekstu na język angielski:
Klimat w Szkocji jest umiarkowany morki o dość niestabilnej pogodzie. Szkocja poddana jest dobroczynnemu wpływowi Prądu zatokowego, co czyni tutejszy klimat dużo cieplejszy. Temperatury są niższe niż w pozostałych częściach Wielkiej Brytanii. Najniższa zanotowana temperatura w Szkocji wyniosła 11 lutego 1895 roku -27,2 stonia przy Breamar w górach grampian mountains. Temperatura w lecie wynosi ok 18 stopni. Najwyższa odnotowana temperatura wyniosła 32.9 stopnia, 9 sierpnia 2003 roku w Greycrook. W zachodniej cześci jest zazwyczaj cieplej i bardziej deszczowo niż na Wschodzie Szkocji.
Z góry Dziękuje :)
Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl