Witam! Mam pytanie.. Napisałam na maturze na końcu listu wymyślony adres,aby nadawca wiedział,gdzie ma przesłać rzecz..(coś w stylu: Dalia Nowak,High Street 7,99887 Warsaw,Poland)Niestety na początku pisało,że nie ma się umieszczać żadnych adresów :/ przeoczyłam to,bo zaczęłam pisać na drugiej stronie i mi umknęło.. Czy wie ktoś ile punktów mogą odjąć za takie coś? czy praca jest dyskwalifikowana?Czy może odejmują tylko punkt za formę? Zmartwiłam się,bo ktoś na innym forum napisał,że za takie coś od razu dostaje się 0 pkt.. Wiem,że to przez moją nieuwagę,ale stres też w tym dopomógł.. jeśli ktoś coś wie na ten temat niech napisze :) będę bardzo wdzięczna.. pozdrawiam:)
eeee cos Ty.. Moim zdaniem nic Ci nie odejmą za to. Nie mówiąc o uniewaznieniu pracy
Nic się nie stało, egzaminator (np. ja :) ) dostanie taką pracę, standardowo zgłosi do przewodniczącej komisji, przewodnicząca westchnie, pokręci głową i powie "Niech pan sprawdza, trudno". I tyle. Nawet nie ma paragrafu żeby jakieś punkty za to odjąć.
Gdyby ten adres był prawdziwym adresem zdającego, mogłoby się takiej pracy nie sprawdzać, bo istniałaby możliwość naruszenia anonimowości pracy, a co za tym idzie, obiektywizmu sprawdzającego (bo mogłoby się okazać że sprawdzający to wujek i cichaczem będzie chciał dodać jakieś punkty lub przeoczyć błędy, lub wręcz przeciwnie - złośliwie dokopać autorowi pracy; od zeszłego roku byłoby to niezmiernie trudne, bo każda praca jest weryfikowana przez innego egzaminatora, ale teoretycznie możliwe). Jednak w twoim przypadku nie ma o czym mówić, śpij spokojnie.
A czy jak nie zaznaczyło się tematu na który się pisze to jest dyskfalifikasja?
jak już pisałem komuś tutaj:
forum/t,7562,Maly-blad-Czy-moze-mnie-duzo-kosztowac.html?sid=
jeszcze się nie zdarzyło (od początków nowej matury) abyśmy taką pracę zdyskwalifikowali. Stawiam dolary przeciw zgniłym orzechom, że i w tym roku takie prace będą normalnie sprawdzane.
Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl