Witam! mam kłopot.. :oops: czy ktoś może mi przetłumaczyć na j.angielski biografie słynnej osoby?? Bardzo był bym wdzięczny... zaraz wrzucę biografie po polsku. Z góry tnx. :shock:
i co może wrzucisz tu taki bełkot encyklopedyczny i będziesz oczekiwał tłumaczenia? Na mnie nie licz. Chyba że będzie to normalnym językiem napisane.
TEDE
Jest polskim wykonawca hip-hopowy. Znany również jako Tas De Fleia, TDF, Tedeusz, Tedzik, Tedunio, Tedzio, Fiodor, DJ Buhh, Chory Pastor oraz Esende Mylffon. Za swoją działalnosc zostal laureatem Belvedere International Achievement Awards oraz Fryderyka – nagrody polskiego przemysłu fonograficznego. Działalność artystyczną prowadzi od wczesnych lat 90., współpracował m.in. z Ceube i DJ Mario – 3H, Numerem Raz – Warszafski Deszcz, DJ 600V, duetem Paresłów, Natalią Kukulską, Guralem, Abra Dabem, Kiełbasą, Kołczem, DJ Macu, grupą Sistars.
Pełne nazwisko rapera to Jacek Graniecki, urodził się 24 lipca 1976 w Warszawie.Wraz z Kołczem tworzył program "Bezele" emitowanej na antenie Viva Polska. Obecnie prowadzi audycję "Operacja Tuning" emitowaną na antenie TVN Turbo. Użyczył swojego głosu do filmu takich jak ,,Zebra z klasą" – jako mucha Bzyk oraz "Wojownicze Żółwie Ninja" jako Michelangelo. Gościnnie wystąpił w "Kryminalnych" i "Francuskim numerze". Z pomocą firmy "Samsung" wydał limitowaną serię telefonów komórkowych "Tedefon", która zawierala 250 egzemplarzy.
Najsławniejsze jego dzieła to "Esende Mylffon", "Blask" i "Glok". Obecnie pracuje nad nową płyta która ma wyjść 18 stycznia 2008r.
wkleiłeś to z polskiej wikipedii, to ja Ci wkleję tekst z angielskiej wikipedii:
Tede (Jacek Graniecki) is a Polish rapper. Also known as Tas De Fleia, TDF, Tedeusz, Tedzik, Tedunio, Tedzio, DJ Buhh, Chory Pastor and Mylffon. He began his career in the band 1kHz (Ein Killa Hertz). In 1996 Janmario and Tede created a band named Trzyha (Triple H, which stands for Hardcore Hip-Hop) and in 1998 the group changed their name into Warszafski Deszcz (Warsaw Rain). In 2000 Tede began his solo career and in 2001 he recorded his first album (S.P.O.R.T). He voiced Michelangelo in the Polish version of TMNT.
pozdro
Tak, ale mi chodziło o przetłumaczenie tamtego tekstu a nie tekst z angielskiej Wikipedii. Z tego co mi podałeś to będę miał tłumaczenie na jakieś 3 zdania a mi trzeba cały tekst :(
Próbowałem tłumaczyć ten tekst ale jakoś mi nie za bardzo wyszło... :( może mi ktoś pomóc poprawić i przetłumaczyć do końca??
Tede is a Polish rapper. Also known as Tas De Fleia, TDF, Tedeusz, Tedzik, Tedunio, Tedzio, DJ Buhh, Chory Pastor and Mylffon. Become stay for activity laureate Belvedere International Achievement Awards and frideric – award polish industry phonograph. Artistic activity leads from early year 90.
Case together cooperated between other Warsaw Rain , DJ 600V, Natalia Kukulska, Gural, Abra Dab, Kołcz, DJ Macu and group Sistars.
Full surname rapper it Jacek Graniecki, hi hes born in Warsaw 24 july 1976. Hi built program "Bezele" issued on antenna "Viva Polish". It leads transmission presently "operation Tuning" issued on antenna "TVN Turbo".
Tede is a Polish rapper. He is also known as a Tas De Fleia, TDF, Tedeusz, Tedzik, Tedunio, Tedzio, DJ Buhh, Chory Pastor and Mylffon. Besause of his activity he becames a laureate of Belvedere International Achievement Awards and Frideric- the award of polish phonograph industry. He leads artist activity since early 90., he cooparated mainly with Ceube i DJ Mario – 3H, Numerem Raz – Warszafski Deszcz, DJ 600V, duetem Paresłów, Natalią Kukulską, Guralem, Abra Dabem, Kiełbasą, Kołczem, DJ Macu, Sistars group.His full surname sounds Jacek Graniecki, he borns at 24 of July 1976 in Warsaw. He has created program "Bezele" issued on anthena "Viva Polish". Nowadays he leads audition "Operacja Tuning" which is emitated on the anthena TVN Turbo. He gifted his voice to films like ,,Zebra z klasą"- as a fly"Bzyk" and "Wojownicze Żółwie Ninja"- as a Michelangelo.
Dalej poradz sobie sam :P Mam nadzieje ze nie ma zbyt duzo bledow :oops:
Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl