Proszę o przetłumaczenie tego tekstu na angielski pilnie potrzebuje na sobote na studia a ja niestety jestem zielony. Z góry dzięki za pomoc.
Komputer w moim zyciu odgrywa bardzo ważną rolę zarówno w pracy jak i w domu. Wykonywane czynności w pracy pozwalają na realizacje celów.
W domowych czynnościach komputer jest dla mnie pożyteczny i pomaga mi w wielu rzeczach takich jak : pisanie tekstów, obliczeniach, słuchanie muzyki, oglądanie filmów, komunikowanie się ze znajomymi, dostępu do internetu i ściąganie pomocnych programów i plików.
Od dziecka interesowała mnie także budowa komputerów i ich zastosowanie w codziennym życiu.
W ciagu 7 lat nauczyłem się obsługi podstawowych programów oraz składania komputerów. Teraz sam składam komputery dla znajomych i przyjaciół.
W komputerach fascynuje mnie duży wybór części oraz różnorodność ich możliwości i wykorzystania do ich budowy.
Komputer dla mnie to także maszyna cyfrowa potrafiąca liczyć z odpowiednią częstotliwością dane które chce przetwożyż dla użytkownika.
Wiele zadowolenia daje mi obcowanie z komputerem i cieszy mnie fakt jego wynalezienia. W przyszłości myśle wykożystać swoją znajomość w obsłudze komputerów w celu znalezienia lepszej pracy.
Możliwości jakie dają komputery nie kończą się na tych które wyliczyłem.
Myślę że zmieni to moje życie na lepsze.
Troche ciężki tekst, wątpie zeby ktoś sie podjął :)
Czy moze mi ktos to sprawdzic i poprawic?
I think that the computer is the most important invention. I can't imagine life withaout my computer. I need that every day, becouse my live is easier. I am always using this device, when i have to do my homework or when i need relax. I have access with the all world. I am often talking with my friends and meeting new people( using gg or skype) and places. For relax- i can listening the music and playing in computer games. When i don't know somethink , i am checking in the computer, becouse i can found ther the answers for my questions, problems. My computer have lot of possibilities-aomputnig, restores the movies..... and helping me every day in my life.
I think that the computer is the most important invention. I can't imagine life without my computer. I need it every day, because my live is easier then. I am always using this device, when i have to do my homework or when i need to relax. I have access to the all world. I am often talking with my friends and meeting new people( using gg or skype) and places. For relax- I can listening to music and play computer games. When I don't know something , I check it in the computer, because I can found there a right answer to my questions or problems. My computer has a lot of possibilities like computnig, restoring (może storing ?) movies..... and helping me every day in my life.
[Dodano: Pon Cze 02, 2008 11:11 ]
I always use
I often talk...meet people
I can listen...
Gorąco było wczoraj
Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl