Znaczenie słowa - as
Tłumaczenia / Translations

0

Witam jakie jest tłumaczenie słowa ,, as" ? 
Bo na tej stronie w kursie 1000 słówek cz. I te slowo oznacza: kiedy,  gdy. 
 A wiem,  że 
słowo kiedy oznacza ,, when" 
słowo gdy oznacza ,, if"
A jak wpisze w translator google słowo
 ,, as" to mi pokazuje tłumaczenie,,  jako". 

0

Jeśli chcesz się czegolwiek nauczyć to zapomnij o istnieniu translatora.

Tłumaczenie tego słowa zależy od kontekstu, np:
diki.pl

0
Sponsor (Gość)
Nie Paź 25, 2015, 15:15

0

Nie jestem pewna ale gdy pisze się kiedy (as) to nie chodzi o pytanie typu Kiedy wrócisz ze szkoły tylko np. Jak mam wsiąść do tego samochodu kiedy ja jestem bardzo wysoka

0

AS, najczęściej używamy do porównania dwóch osób. AS czy jak. 

0

Teraz bardziej używa się like np: I'm like you - Jestem jak ty.
Like jest preposition, czyli przyimkiem który ustawia słowa w stosunku do siebie, natomiast as to jest conjunction, czyli spójnik, który po prostu łączy słowa, np: I'm as tall as Patrick - Jestem tak wysoki jak Patryk.

Generalnie nie jestem nauczycielem, nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć, ale nawet Anglicy uczą się swojego języka, wymowy, akcentu itp. także polecam uczyć się jak oni - czyli po angielsku.
Więcej o as i like możesz poczytać tutaj:  quickanddirtytips.com , może ci to coś rozjaśni.

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
hi
matkru594, 6 dni temu, 17:16
Hi
martynagost29, 7 czerwca 2026, 17:35
hello
kawainka.k, 7 czerwca 2026, 12:01
Hi
mkata1912, 7 czerwca 2026, 11:59
hello
wiktoriagoralik35, 5 czerwca 2026, 03:08