Dzień dobry/dobry wieczór.
Mam do Was prośbę. Mam napisać opis miejsca, które podobało mi się w dzieciństwie-takie ulubione miejsce. Niestety mój angielski jest bardzo słaby, poza tym nie mam pomysłu na pracę.
Zacząłem ją pisać:
When I’m thinking about my favourite place from childhood my memory brings me back the memories of the countryside named Białka Tatrzańska.
Białka is in the vacinity of the Nowy Targ. It is picturesque countryside, full of hillock and not big but delightful mountains. Along them are pilling up the forests, from the slopes flowing babbling streams. From the one of the mountains, the biggest one, you can see breathtaking views of Tatry. This country is encircle by the river named like this place-Białka.
Chciałbym Was prosić, byście poprawili tę część, którą już napisałem (zdaję sobie sprawę, że może tam być sporo błędów, dlatego proszę o pomoc) i prosiłbym również o pomoc w wymyśleniu dalszej części zadania. Tzn. nie chodzi mi o napisanie gotowca, ale o drobne sugestie-co mam poszerzyć, o czym napisać więcej, co skrócić (choć tu raczej nie ma co skracać) itp. Byłbym wdzięczny gdybyście podrzucili mi również (choćby w języku polskim), co jeszcze warto napisać.
Z góry dziękuję Wam za pomoc.
czy ktos by mi mógł przetłumaczyc ten opis na polski kompletnie sie nuełapie błagam czekam:(
Ale ty chyba na polski nie musisz jak to Praca Domowa nie??:D
My favourite place this field. I like in foot ball hoes very but also and in retina. Field so this long dreamt of place to such things. We with colleagues spend there our free time together, they run for ball, they shout and they laugh. Zimno is now,but we wait already on spring when grass on field is green and we will put goal and field will be our life again
Nie moge sie polapac o co tu chodzi,co chcesz przekazac,moze napisz po polsku.
Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl