tekst o zoo i książkach
Tłumaczenia / Translations

0

1.Moim zdaniem ogrody zoologiczne mają zalety oraz wady. Klatki ograniczają wolność zwierząt. Wydają się one smutne i nieszczęśliwe. Z drugiej strony, gdyby nie ZOO, to wiele osób nie zobaczyłoby wielu gatunków zwierząt na żywo. Niektóre zwierzęta są porzucane przez właścicieli albo cyrki, a ZOO je przygarnia do siebie. Zapewnia im w ten sposób schronienie i posiłki. ZOO jest także dobrym miejscem, które można wykorzystać do edukacji dzieci. Mimo to wolałabym, żeby zwierzęta mogły żyć na wolności.

2.Bardzo lubię czytać książki. Żałuję, że obecnie nie mam za dużo czasu na ich czytanie. Uważam, że książki są ciekawsze od oglądania filmu, gdyż książkę mogę wyobrazić sobie po swojemu, natomiast film ogranicza naszą wyobraźnię. Zazwyczaj czytam thrillery. Są to zazwyczaj opowieści o miłości na pograniczu życia i śmierci, które nie koniecznie kończą się dobrze. Oprócz tego czytam opowiadania romantyczne oraz biografie. Moją ulubioną książką jest ”Świat według Garpha” Johna Irvinga, która w sposób realistyczny opisuje życia małego chłopca, jego matki oraz jego późniejszego życia. Polecam jej przeczytanie.

To są dwa łatwiutkie teksty... jak ktoś by był taki dobry i przetłumaczył byłabym bardzo wdzięczna... =)

0

In my opinion zoos have some pros and cons alike. Cages restrict the animals freedom. They seem to be sad and unhappy. On the other hand, if there was no such thing like zoo, lots of people wouldn't ever see many species alive. Some animals are being abandoned by their owners and zoo shelter them. It assure a hide-away and meals that way. A zoo is also a good place for children education. Nonetheless I wish animals could live freely in their natural enviromental.

0
Sponsor (Gość)
Pon Paź 16, 2006, 18:58

0

Bardzo ci dziękuje! A może ten drugi jeszcze ktoś by przetłumaczył... =)

0

dzieki mi sie to nawet przydalo...buzki

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
Cześć, jestem Adam.
adam_kr, godzinę temu
Hej, jestem Pyska
Miłosz Pysia, 20 lipca 2025, 20:13
Cześć
Gabela.aa, 16 czerwca 2025, 22:45
Witam
Koziołek, 11 czerwca 2025, 23:54