Moje zadanie domowe - "My friends"
Prace domowe, problemy lingwistyczne

0

Jestem uczennicą LO i co dopiero rozpoczęłam naukę języka angielskiego. Miałam napisać z angielskiego o mojej przyjaciółce: music, language, computer games, fashion, programmes TV, gadgets, hairstyles, leisure activities.

My best friend Teresa. She is completely different from me. She has short hair and blue eyes with long eyelashes. She always has the dissolve hair. She likes rock music and reggae music. Her favourite singer is Chester Bennington. She listens to music at home. Her favourite TV program is TVN 24. She watches TV every evening. She likes psychological films.
She favourite film is the saw. She don’t play in computer games. Teresa learns English and German at the school. She like shopping. Her favourite shops are Ant and Cropp. From time to time she listens to music, reads books, goes shopping and visits her friends.

Chciałabym poprosić o poprawienie! Zadanie mam na jutro.
Dziękuję!!

0

My best friend IS Teresa. She is completely different from me.
She has short hair and blue eyes with long eyelashes.
She lets her hair down.
She likes rock and reggae music.
Her favourite singer is Chester Bennington.
She listens to music at home.
Her favourite TV program is TVN 24.
She watches TV every evening.
She likes psychological films.
Her favourite film is the saw.
She doesn't play the computer games.
Teresa learns English and German at school.
She likes doing the shopping.
Her favourite shops are Ant and Cropp.
From time to time, she listens to music, reads books, does the shopping and visits her friends.

Poza tym troszke niespójny tekst i niektore rzeczy sie powtarzaja. Ale jak na poczatek i tak niezle ! Powodzenia :)

0
Sponsor (Gość)
Nie Paź 28, 2007, 21:38

0

Zapomniałam wspomnieć, że przez przypadek trafiłam do klasy z zaawansowanym angielskim i teraz mam problem :(

0

Spokojnie, angielski to fajna sprawa :) Wloz troche pracy, serca a wszystko bedzie alright :)

0

siemka mama napisać ;/ o moim najlepszym programie, serialrze lub filmie kto pomorze bardzo prosze ?

0

siemka mama napisać ;/ o moim najlepszym programie, serialrze lub filmie kto pomorze bardzo prosze ?

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
Introductions
Cliffy, dzisiaj o 13:26
Hi
aleksandra.sadlocha4543, 3 dni temu, 21:24
Hello, my name is Bartek
BartekRW, 25 sierpnia 2025, 15:57
Cześć!
Maddalenka, 24 sierpnia 2025, 17:39
Witam
kwilczynska71, 18 sierpnia 2025, 14:31