charakterystyka koleżanki
Prace domowe, problemy lingwistyczne

0

Prosze o pomoc w przetłumaczeniu tekstu niestety na jutro;/....

Magda to moja najlepsza koleżanka. Jest moją rówieśniczka- ma 16 lat. Znamy się „od kołyski”. Uczy się w Liceum Ogólnokształcącym im.....w Jarosławiu. Mieszka razem z bratem i rodzicami w niewielkiej wiosce o nazwie xxxxx.
Magda jest szczupłą i wysoką nastolatka. Ma długie, kręcone blond włosy. Jej czarne oczka, na tle ciemnej cery przypominają małe węgielki. Jest piękną....Wszyscy chłopcy za nią szleją.
Ubiera się bardzo ładnie i gustownie. Starannie dobiera kolory i strój do okazji. Najczęściej ubiera się na sportowo: dżinsy, koszulkę i bluza.
Jest uśmiechniętą, towarzyską, otwartą na świat dziewczyna. Lubi zawierać nowe znajomości. Jest bardzo sympatyczna i koleżeńska, dlatego ma wielu przyjaciół. Jest uprzejma, zawsze pomaga ludziom. Można zwrócić się do niej z każdym problemem, ona zawsze poradzi i pomoże. Dlatego mówimy na nią „nasza pani psycholog” . Ma bardzo ambitne plany na przyszłośc. Jej marzeniem jest zostać psychologiem. Magda jest wzorowa uczennica. Interesuje się biologia i historią. Zawsze dostaje same 5 i jest najlepsza w klasie. Jest bardzo utalentowana. Pięknie śpiewa i rysuje. Jej hobby jest gra na gitarze. Należy do chóru kościelnego, dlatego często wyjeżdża na festiwale piosenek i wraz z koleżankami i < ze mną> odnosi sukcesy. Magda jest wieczna optymistką, zawsze mówi „będzie dobrze” i chodzi z rozpromienioną buzia. Kocha kwiaty, a najbardziej białe róże, jej ogród latem wygląda jak z bajki. Wszędzie pięknie i kolorowo. Lubi oglądać mecze siatkówki w TV , ponieważ sama gra w siatkówkę w reprezentacji szkoły. Uważam, że Magda jest wspaniałą osobą. Bardzo cieszę się, że jest moją przyjaciółka.

Za bardzo nie wiem jak to podzielic na 3 cześci : 1. general information. 2..Apperance
3. Personality
Proszę o pomoc... chcialabym zeby to było w dość prosty sposob <czas present simple, furure simple jesli taka koniecznosc do przyszlosci, poniewaz krotko ucze sie angielskiego. Z góry dziekuję

0

jeżeli dalej jest ci to potrzebne - napisz.
ja wcześniej nie mogłam

0
Sponsor (Gość)
Pią Paź 6, 2006, 15:46

0

Dziekuje:) Ale sama jakos dałam radę..:) Nie wiem czy dobrze napisałam...ale..:) Pani prof. zabiera nam "na raty" ja jeszcze swojego wypracowania nie oddałam. Wieczorem postaram się napisać, więc możesz sprawdzić jeśli chcesz:) Dziękuje:)

0

Miałam napisać wypracowanie o koleżance taką charakterystykę. Jeśli przyda wam się taki jakby szablon to mogę go umieścić wystarczy napisać w poście.
Mi akurat był potrzebny i jak widać nie znalazłam nic!! :!: Ale OkY :mrgreen:

0

hmm.... :) to jest prosta jak drut ------------- :D :D :D

jak mozna takiego czegos nie umiec :?

wejdz na :arrow: sciąga pl
i wszytko jasne :!: :)

0

hm...... :) :D :D :D :) :) :) :)

0

hej bardzo prosze moze mi ktos pomoz przetlumaczyc ten tekst??

Moj brat ma na imie Grzesiek. ma 20 lat i uczy sie jako mechanik. Jest wysoki i szczuply. Jego twarz jest podłużna, skóra ciemna. Oczy są niebieskie, włosy jasne, ma przyjacielski uśmiech . Lubi ubierać się w kolorowe koszulki i dżinsy.

Mój brat jest bardzo przyjacielski i ma wielu znajomych. Jest bardzo cierpliwy i tolerancyjny, więc trudno z nim się pokłócić. Można z nim porozmawiać o wszystkim. Jak każdy, Grzesiek ma również wady. Jest bardzo uparty i dąży do celu, choć nie zawsze ma racje. Kolejna wada to jego spóźnialstwo, które wszystkich denerwuje.

Grzesiek ma wiele zainteresowań. Lubi pływać i grac w pilke nozna. Lubi także obejrzeć fajny film.
Grzesiek mieszka teraz w Krakowie razem ze swoja nazeczona. Za trzy miesiace bedzie mial syna i zostanie ojcem.

0

Magda to moja najlepsza koleżanka. Jest moją rówieśniczka- ma 16 lat. Znamy się „od kołyski”. Uczy się w Liceum Ogólnokształcącym im.....w Jarosławiu. Mieszka razem z bratem i rodzicami w niewielkiej wiosce o nazwie xxxxx.
Magda jest szczupłą i wysoką nastolatka. Ma długie, kręcone blond włosy. Jej czarne oczka, na tle ciemnej cery przypominają małe węgielki. Jest piękną....Wszyscy chłopcy za nią szleją.
Ubiera się bardzo ładnie i gustownie. Starannie dobiera kolory i strój do okazji. Najczęściej ubiera się na sportowo: dżinsy, koszulkę i bluza.
Jest uśmiechniętą, towarzyską, otwartą na świat dziewczyna. Lubi zawierać nowe znajomości. Jest bardzo sympatyczna i koleżeńska, dlatego ma wielu przyjaciół. Jest uprzejma, zawsze pomaga ludziom. Można zwrócić się do niej z każdym problemem, ona zawsze poradzi i pomoże. Dlatego mówimy na nią „nasza pani psycholog” . Ma bardzo ambitne plany na przyszłośc. Jej marzeniem jest zostać psychologiem. Magda jest wzorowa uczennica. Interesuje się biologia i historią. Zawsze dostaje same 5 i jest najlepsza w klasie. Jest bardzo utalentowana. Pięknie śpiewa i rysuje. Jej hobby jest gra na gitarze. Należy do chóru kościelnego, dlatego często wyjeżdża na festiwale piosenek i wraz z koleżankami i < ze mną> odnosi sukcesy. Magda jest wieczna optymistką, zawsze mówi „będzie dobrze” i chodzi z rozpromienioną buzia. Kocha kwiaty, a najbardziej białe róże, jej ogród latem wygląda jak z bajki. Wszędzie pięknie i kolorowo. Lubi oglądać mecze siatkówki w TV , ponieważ sama gra w siatkówkę w reprezentacji szkoły. Uważam, że Magda jest wspaniałą osobą. Bardzo cieszę się, że jest moją przyjaciółka.

0

Magda is my best friend. She is 16 yesrs old, just like me. We know each other for as I remeber. She's going to High School in Jaroslaw. She lives with hers brother and parents in a small country. Magda is a thin and high teenager. She has long, curly, blond hair. She has very dark eyes. She is very beautifull girl and boys like her a lot. She wears very nice clothes, those are usually jeans, t-shirt and blouse.
She is very smiled and friendly girl. She likes meeting new people. She is very nice and friendly that's why she has a lot of friends. She is also kind, she always helps people. She always helps us with solving our problems. We can go to her with our problems and she always gives us good advise.
We call her "our Mrs Psychologist"
She has very ambitious future plans. Her dream is to be a psychologist.
Magda is a very good student. She is interested in biology and history.
She always get A, and she is the best in her class. She is also very talented. She sings and draws very nice. She also plays guitar. She is a member of church's chour, and she often go on festivals with hers friends and succeed.
Magda is an optimist. Always says "It will be ok, don't worry" and smiles.
She loves flowers,mostly white roses. Hers farden looks beautifull in Summer. Its nice and colourful everywhere.
She likes watching valleyball matches on tv, because she is also a valleyball player in school team.
I thit that Magda is a great person. I;m very glad that she is my friend.

Mam nadzieje ze jeszcze troszke pomoge na tyle co moge. A tak swoją drogą to kiedy ta Magda ma na to wszystko czas.
pozdrawiam
Nadia

0

Magda is my best friend. She is 16 years old, just like me. We have known each other since I remeber. She's going to High School in Jaroslaw. She lives with her brother and parents in a small country. Magda is a thin and tall teenager. She has long, curly, blonde hair. She has very dark eyes. She is very beautiful girl and boys like her a lot. She wears very nice clothes, usually jeans, t-shirts and blouses.
She is a friendly girl, who is smiling for all the time. She likes meeting new people. She is very nice and friendly that's why she has a lot of friends. She is also kind, she always helps people. She always helps us with solving our problems. We can go to her with our problems and she always gives us good advices.
We call her "our Mrs Psychologist"
She has very ambitious future plans. Her dream is to be a psychologist.
Magda is a very good student. She is interested in biology and history.
She always get A, and she is the best in her class. She is also very talented. She sings and draws very nice. She also plays guitar. She is a member of church's chorus, and she often takes part in festivals with her friends and wins.
Magda is an optimistic person. She always says "It will be ok, don't worry" and smiles.
She loves flowers, mostly white roses. Her garden looks beautiful in the Summer. It's nice and colourful everywhere.
She likes watching valleyball matches on tv, because she is also a valleyball player in school team.
I think that Magda is a great person. I'm very glad that she is my friend.

0

Poprawki do ostatniej wersji:

"She's going to High School"
To by oznaczało, że w tej chwili tam idzie. Powinno być: She goes...
She is very beautiful girl -> She is a very beautiful girl
who is smiling for all the time -> bez "for"
good advices - some good advice, a poza tym to jest takie masło maślane, bo 3 zdania są o tym samym
Her dream is to be a psychologist. -> albo to become...
She always get A -> She always gets A's
Summer -> summer
in school team -> in the school team

0

nie powiem nic, chodze do szkoly na angielski ale nie moge pomóc dopiero nauke zaczynam :P hehe :wink: :cry:

0

:( :( :( :( :( pomocy
pomórzcie mi napisać charakterystyke po angielsku bolesława chrobrego
prosze
Bolesław Chrobry był I królem Polski. Urodził się w 967r., a koronowany został w 1025r. Od tego czasu mądrze rządził swoim krajem, wzbudzając podziw i uwielbienie poddanych. Znany jest przede wszystkim z dobrego serca, odwagi i sprawiedliwości.
Król był silnym, dobrze zbudowanym mężczyzną. Posiadał gęstą brodę oraz wąsy, a jego włosy układały się w loki. Ramiona okrywały mu barwne, bogato zdobione szaty, a głowę zdobiła drogocenna złota korona.
Państwem władał rozważnie, posiadał niezliczone oddziały uzbrojonych oddziałów wojska, ale nie za to ludzie go wysławiali. Bolesław Chrobry był osobą bardzo religijną i pobożną. Z wielkim szacunkiem odnosił się do kapłanów, nie pozwalając sobie usiąść, gdy oni stali, czy też nie nazywając ich inaczej niż „panami”. W poszanowaniu zachowywał także swoich poddanych, niezależnie od ich stanu majątkowego. Zawsze chętnie wysłuchał biedaka skarżącego się na swój okrutny los i w miarę możliwości pomagał pokrzywdzonemu. Nie żałował pieniędzy na cele charytatywne, chętnie datkami wspomagał Kościół i ubogich. Sprawiedliwość jego była tak wielka, że nawet kiedy starsza kobieta użalała się nad krzywdą wyrządzoną jej przez kogoś wyższego rangą, król szybko załatwiał sprawę na korzyść ofiary. Jeśli jakiś wieśniak miał problem i chciał się z nim zwrócić do władcy, ten nie odstawiał go, lecz chętnie wysłuchał, udzielając pomocy. Dla niego najważniejsze nie były złoto, skarby królewskie czy inne kosztowności, ale dobro kraju i chwałę Kościoła miał za najważniejsze przykazanie.
Bolesław Chrobry był wspaniałym królem - myślę, że nawet jednym z najwybitniejszych naszych władców. W pełni zasłużył sobie na sławę, którą jest otoczony.

0

dzięki za charakterystyke :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

0

a ta magda jest taka ładna jak ją opisujesz>?? :P :P

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
hi
matkru594, 10 czerwca 2026, 17:16
Hi
martynagost29, 7 czerwca 2026, 17:35
hello
kawainka.k, 7 czerwca 2026, 12:01
Hi
mkata1912, 7 czerwca 2026, 11:59
hello
wiktoriagoralik35, 5 czerwca 2026, 03:08