rozprawka Rower jako miejski środek transportu
Tłumaczenia / Translations

0

Przetłumaczy ktoś mądry ewentualne błędy poprawi :) tekst w formie rozprawki :) jestem kompletna noga z ang więc proszę pomóżcie pilne

Rower jako miejski środek transportu argumenty za i przeciw .

Pierwszy pozytywny argument jaki przychodzi mi na myśl to zdrowie bo ruch to zdrowie . Jeżdżąc na rowerku chronimy również przyrodę bo nie zanieczyszczamy środowiska jak i nie trujemy innych . Argumentem również może być to , że nie stoimy w korkach więc szybciej możemy dojechać do naszego celu . Kolejny argument który przytoczę to koszty eksploatacji jakich nie musimy ponosić podczas gdy jeżdżąc samochodem płacimy za tak drogie paliwo . Również nie musimy płacić za miejsca parkingowe i drogi .

Do negatywnych stron w pierwszej kolejności zaliczam brak odpowiednich dróg oraz bardzo duże natężenie ruchu co ma bardzo wielki wpływ na nasze bezpieczeństwo . Drugą negatywną rzeczą jest pogoda która nie zawsze pozwala nam na jazdę rowerem . Trzecim argumentem jest ilość bagażu jaki możemy zabrać jest mocno ograniczona i nie pozwala na wyjazdy na większe zakupy .

Podsumowując warto jeździć na rowerze i choć są też negatywne jego strony to i tak na pewno więcej skorzystamy i nasza cała planeta na tym jeśli zamienimy swój dotychczasowy środek transportu na rower .

0

Takie coś napisałem nie wiem czy to jest dobrze bo parę zdań jest z tłumacza może to ktoś spr

A bicycle as urban transport mode arguments for and against.

The first positive argument that comes to my mind is good for health because the movement is good for health. Riding on a bike also protect nature because they do not pollute the environment and not the other poisons. An argument also could be that we are not in traffic jams so we can quickly reach our goal. Another argument that cite this operating costs which do not have to incur while driving a car so we pay for expensive fuel. Also, we do not have to pay for parking and roads. The adverse party in the first place I include the lack of adequate roads and very high levels of traffic which has a great impact on our security. The second negative thing is that the weather does not always allow us to ride a bicycle. The third argument is the amount of luggage we can take a very limited and does not allow for trips to buy more.

In conclusion we ride a bike, and although there are also negative on his part and so is certainly more we use and our entire planet at this if you will replace your existing measure transport on the bike.

0
Sponsor (Gość)
Pon Paź 5, 2009, 16:24

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
Hej, jestem Pyska
Miłosz Pysia, wczoraj o 20:13
Cześć
Gabela.aa, 16 czerwca 2025, 22:45
Witam
Koziołek, 11 czerwca 2025, 23:54
Serio? Type of music? a dlaczego nie KIND?
atakromana, 2 czerwca 2025, 21:47