opis wakacji przyjaciela
Nie chce mi się

0

Potrzebuję przetłumaczenia tekstu, a więc tak :

Wczoraj dostałam list od Karoliny, która wakacje spędziła na kampingu nad jeziorem. na wakacje pojechała ze znajomymi. napisała w liście żę bawiła się świetnie, pogoda była wspaniała.cały camping spełniał wszystkie narodowe wymogi. Była elektryczność, ciepła i bierząca woda itp. Zaraz po przyjeździe musieli się zameldować, pokazać dokumenty i dopiero wtedy mogli rozłożyć swoje namioty. do tego wyjazdu zaczęła się pzrygotowywać miesiąć wcześniej zakupiła cały nowy sprzę jak np. dmuchany materac, śpiwór itd. Ze względu na innych wczasowiczów musieli pzrestrzegać pewnych zasad takich jak: unikanie robienia hałasu, ze wzglendu na bezpieczeństwo nie rozpalanie ognia, w godzinach nocnych zakaz przyjmowania gości oraz opuszczania kampingu. Ale pomimo tych zakazów wszyscy bawili się świetnie, często jeździli na wycieczki rowerowe, opalali się, grali w różne gry. Karolina ocenia ten czas za mile spędzony i już planuje kolejny w przyszlym roku, a nawet mnie zachęca do wspólnego takiego wyjazdu. Jednak dla mnie takie wakacje mają swoje dwie strony dobrą i złą.

0

Yesterday I got a letter from Caroline who spent her holidays at the camping by the lake. She went with friends. In a letter she wrote that she had a great time, the weather was fantastic. The campsite matched nationality requirements. There was an electricity and warm water. After arriwal they had to check in, to show documents and then they can pitch
a tent. She was preparing for this camp a month earlier. She bought entire equipment for example air mattress and sleeping bag. Because of other holiday-makers they had to obey rules like ban on making a noise, making a fire and leave the campsite at night. They had a great fun, they was often doing bicycle trips , sunbuthing, playing different games. Caroline is planning next camping next year and even she is encouraging me for this camping. However for me such holidays have two sides: good and bad.

0
Sponsor (Gość)
Nie Wrz 6, 2009, 17:40

0

dzieki:)

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
Cześć
Gabela.aa, 16 czerwca 2025, 22:45
Witam
Koziołek, 11 czerwca 2025, 23:54
Serio? Type of music? a dlaczego nie KIND?
atakromana, 2 czerwca 2025, 21:47