Witam! Otóż pilnie potrzebuję krótką historyjkę związaną z Halloween. Opis dnia, w którym z przyjaciółmi przebraliśmy się, poszliśmy po cukierki itp :P Praca na około 130-150 słów, w miarę prosta. W pracy można by korzystać z czasów: present simple, present continous, past simple, past continous, gdyż te jak dotąd przerabialiśmy.
Wiem, że jednak trudno jest liczyć na darmową pomoc, dlatego też mogę wysłać komuś sms'a z aktywacją np. konta na torrenty.org, fotka.pl czy z czego tam jeszcze korzystacie.
Bardzo zależy mi na tej pracy, i nadal proszę o pomoc. Dla ułatwienia napisałem własne kilka zdań, które może łatwiej byłoby przetłumaczyć aniżeli pisać coś od siebie (od nowa). Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :( Tak jak pisałem wcześniej, za pomoc jestem w stanie wynagrodzić pracę poprzez wysłanie sms'a na aktywację konta w jakimś serwisie itp.
"Wczoraj było Halloween. Razem z przyjacielem przebraliśmy się za duchy. O godzinie 18:00 wyszliśmy z domu. Chodziliśmy po osiedlu(po domach), dzwoniliśmy do drzwi i krzyczeliśmy "cukierki albo życie". Wielu ludzi dawało nam upominki(prezenty), więc byliśmy bardzo zadowoleni(weseli). Niestety niektórzy byli źli, że ich straszymy. Większość z nich to starsi ludzie. Mimo to, tej nocy było bardzo wesoło. Spotkałem wielu przyjaciół, z którymi mogłem porozmawiać. Około godziny 22:00 poszedłem na Party, które odbywało się w PUBie. Muzyka grała bardzo głośno, a wszyscy bawili się wspaniale. Jak się na wieczór okazało uzbierałem wiele cukierków tego dnia. Wróciłem do domu o 1 w nocy i poszedłem spać. Byłem bardzo zmęczony. Mam nadzieję, że święto Halloween za rok będzie jeszcze bardziej popularne niż teraz. "
Every year americans celebrate halloween on 31st october. Children dress up a costumes and masks and visit houses and assemble sweets. They says "trick or treating". Some people are view horror films. Some people say the graveyard and some houses in haunted> People light pumpkin with candles. Ten teks jest o halloween w czasie present simple :))))
On wychodzi za to co ty napisałes ale to mi sie wydaje ze tez moze byc to jest za to dobrze napisane :))))
Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl