Nauka angielskiego, wybór kursu
Sposoby nauki

0

Witam,

Przeglądając google, można znaleźć strony, które oferują kurs angielskiego online. Tych stron jest sporo, a każda zakłada, że ich kurs jest najlepszy. Chcę uczyć się 3x w tyg. po ok. 1h. Angielskiego uczę się w szkole, chodzę do klasy 2 lo. Znam podstawy, ale chciałbym zacząć od początku, z możliwością ominięcia materiału, który już znam. Mogę płacić za naukę, ale chciałbym też wiedzieć, czym różni się darmowy kurs od komercyjnego. Jaki kurs angielskiego online polecacie?

Jeżeli macie jakieś alternatywy na naukę angielskiego, to prosiłbym o podzielenie się nimi ;)

0

Akurat nie preferuję ucznia się online to jednak trochę już w życiu wypróbowałam stron do nauki angielskiego. Ze swojej strony polecam stronę etutor. Korzystałam tylko z darmowego dostępu, ale moim zdaniem jest najbardziej merytoryczna stroną. Zresztą możesz poczytać sobie opinie na temat tej strony w internecie. A jakbyś chciał kupić dostęp to na gruponie często pojawiają się zniżki ;)

Jako dodatek do nauki polecam dolingo. Korzystałam przez 27 dni ale mi się znudziło (zresztą jak każda inna nauka online)

U mnie nauka wygląda następująco:
- bazowy podręcznik: Angielski metodą red point
- słownictwo: Profesor Henry
- słuchanie radia BBC
- dodatkowo: metoda Dawida Snopka

0
Sponsor (Gość)
Śro Mar 19, 2014, 15:47

0

Witaj
Polecał bym Ci jednak wygospodarować nieco czasu i udać się na kurs bezpośrednio a nie online bo to znacznie bardziej efektywny moim zdaniem sposób nauki tj z żywym lektorem i jeżeli trafi się właściwie oraz odpowiednio się zmotywujesz osiągniesz lepsze efekty na kurskie online. Sorry że wtrącam, tak tylko chciałem dodać.
Pozdrawiam

[Dodano: Wto Mar 25, 2014 17:13 ]
Ale jeżeli już masz się brać za kurs online to może spróbuj w British Centre

0

Polecam kurs online w Szkole Języków Obcych Shamrock. Mają bardzo dobrych lektorów i kursy w przystępnych cenach.

0

A ja nie polecam żadnych kursów, na których sztywno trzymają się jakiegoś schematu uczenia. Najgorsze są szkoły, które uczą gramatyki na zasadzie tłumaczenia teorii. Od kiedy to w rozmowie jest nam potrzebna reguła użycia jakiegoś czasu? Bez sensu. Polecam zwykłe konwersacje. Na początku wydaje się, że nie da się nauczyć języka, ale później jak się człowiek orientuje, że mówi po angielsku to jest jeszcze więcej motywacji. No i nie ma lepszego sposobu na pokonanie blokady w mówieniu.

0

A multimedialne? Korzystaliście? Z jakich?

0

Polecał bym Ci jednak wygospodarować nieco czasu i udać się na kurs bezpośrednio a nie online bo to znacznie bardziej efektywny moim zdaniem sposób nauki tj z żywym lektorem

Kurs online też przecież może być żywym lektorem, chodzi mi o korepetycje online. Wiele szkół prowadzi takie kursy i są coraz popularniejsze.

0

Moja znajoma uczy się w Tekst usunięty przez moderatora i bardzo sobie chwali. Lekcje na żywo z lektorem online. Podobno bardzo są technologicznie zaawansowani. Dużo ćwiczeń, zadań, testów itd. Można również obniżyć cenę za kurs jak poleci się kogoś przez Facebook, szczegółów nie znam.

0

Ciekawe kursy są na Tekst usunięty przez moderatora Nie trzeba siedzieć godzinami przy nauce, wystarczy 15 minut dziennie. Kusy dopasowane do poziomu zaawansowania i można wybrać tematycznie. Poza tym to nauka na luzie, można korzystać z gier i łamigłówek.

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
Introductions
Cliffy, wczoraj o 13:26
Hi
aleksandra.sadlocha4543, 4 dni temu, 21:24
Hello, my name is Bartek
BartekRW, 25 sierpnia 2025, 15:57
Cześć!
Maddalenka, 24 sierpnia 2025, 17:39
Witam
kwilczynska71, 18 sierpnia 2025, 14:31