Matura Ustna 2013 - Angielski
Matura

0

witam czy jest ktoś może z Pomorskiego????

0

ZESTAW NR 47 . - dolnyśląsk

Zadanie piersze dialog przestawiajacy rozmowe miedyz mna a kolega z zagranicy na temat wyjscia na zakupy jedzenia w miedzyczasie , dojazdu i tego czego chcemy kupic.

ZAD 2. Opis obrazka na którym pokazany byl starszy gosciu z młodym dzieciakiem przy komputerze w pokoju. Pytanie dosc trudne , co uwazam za najlepsze w zyciu dziecinstwo młodosc czy starosc. Tyle pamietam .

3 . Wybór jednego z 3 obrazkow na pierwszym morze na 2 jakis wypasiony hotel z basenem a na trzecim jakas plaża małe namiociki parasole ( nie wiem co to bylo) .

Pytania o to dlaczego mlodzi ludzie czesto jezdzą nad morze , dlaczego niektórzy spędzaja wakacje w domu , reszty nie pamiętam .

52% zdobyte . Powodzenia dla Was - nie jest aż tak zle !

0
Sponsor (Gość)
Śro Maj 15, 2013, 14:26

0

DOLNOŚLĄSKIE:
Zestaw nr 7

1. Jesteś chory, omów jak zachorowałeś, jak się leczyłeś, czy byłeś już u lekarza i czy znajomi mogą cię odwiedzić.
2. Opis obrazka: na obrazku bezdomny, dwoje ludzie podaje mu wodę i coś do jedzenia.
Pytania: Czy bezdomny wygląda jakby chciał pomocy? Opisz sytuację w której ktoś kiedyś ci pomógł.
3. Wybierz plakat który najlepiej oddaje problem mundurków szkolnych.
Pytania: Jak wg ciebie będą wyglądać szkoły w przyszłości?
Czy mundurki powinny zostać wprowadzone do szkół?

Zdane na 29/30 :)

0

zestaw nr 4
woj. mazowieckie
Pamiętam tylko jedno pytanie z rozmowy wstępnej: czy lubię fast foody?
Zad.1
Chcesz kupić aparat fotograficzny:
- typ aparatu
- w jaki sposób mogę zapłacić
- po sprzedażowy serwis
- obniżka ceny lub promocja nie pamiętam dokładnie
Zad.2
Na zdjęciu było czworo Afroamerykanów, siedzieli przy stole jedli posiłek prawdopodobnie śniadanie, bo były tam m.in. winogrona, chleb, mleko.
Zad.3
Wybrać spośród 3 plakatów jeden, który zachęcałby do czytania książek:
1- pięcioro ludzi trzymało książki
2- leciały balony (w sensie statki powietrzne) i był jakiś napis o czytaniu, ale już nie pamiętam jaki
3- kobieta siedziała w bibliotece
Było pytanie czy uważam, że e-booki kiedyś zastąpią książki papierowe
Przepraszam, że niedokładnie, ale już nie pamiętam wszystkiego.

0

a jaka była maksymalna ilość punktów? małoposlkie niech się odezwie :D

0

Tak jak mówiłem podszedłem na luzie z moja wiedza (angielski) w która skali od 1-10 oceniam na 2-3 i zdałem pomęczyłem się, dużo mówiłem dużo nie na temat ale dużo, zmyślałem co mogłem trafiłem na dobrą komisję, choć zestaw nie najlepszy (oświetlenie w domu, kolor ścian(nie wiedziałem jak jest ściana) itp), swoją osobowością ich trochę rozbawiłem :D ale to nie ważne ogólnie do przodu. Czas podczas rozmowy szybko mija.W ogóle się nie denerwowałem a na korytarzu żartowałem, nie ma co się denerwować, powodzenia. Na wejściu się przeżegnałem i Bóg mi pomógł :)

0

w rozmowie wstępnej pytali o wygląd pokoju, ulubione danie i o to czy łatwiej jest robić zakupy przez internet.
Pierwsze zadanie miałem o tym kim chce zostać w przyszłości, jakie studia chce ukończyć i w jaki sposób pomagają mi rodzice w realizacji tego planu.
W drugim zadaniu obrazek przedstawiał czwórkę dzieci w przedszkolu. Na ziemi leżały kółka do pływania to powiedziałem, że to prawdopodobnie jakaś szkółka pływacka i to będzie ich pierwszy raz jak będą uczyć się pływać.
Trzecie zadanie było o uzależnieniach. Na pierwszym plakacie była plaża, a na piasku narysowany laptop i gościu klikający coś po nim. Drugi Plakat przedstawiał kilka typów uzależnień. Poczynając od hazardu, przechodząc przez narkotyki, alkohol i kończąc na uzależnieniu od komputera. Egzaminator na koniec spytał mnie o najgroźniejsze uzależnienie według mnie i to koniec. Pozdrawiam 27/30

0

Woj. Pomorskie :)

ZESTAW NR 38 .
Zad.1 . Wybierasz sie z kolezanka w podróz po europie.
Do jakiego kraju pojedziecie ? Jaki wezmiecie bagaz ?
Kiedy pojedziecie ? Gdzie sie zatrzymacie ?

Zad.2.
Obrazek . Rodzina przy stole. dwoje dzieci , kobieta siedzi z nimi i rozmawiaja. Mezczyzna pakuje naczynia do zmywarki.
Pytania do obrazka :
Dlaczego na stole stoja swieczki? W jakim celu?
Czy lubisz imprezy w kuchni?
Opowiedz o sytuacji w której robilas impreze dla jakiegos specjalnego goscia.
Zad.3.
3 zdjecia. Ogólnie nie pamietam jaki był temat . Ale coś o radiu
1 zdjecie - jakis napis i gramofon.
2 zdjecie - sluchawki
3 zdjecie - radio samochodowe.
Pytania do tego :
Czy ogladanie telewizji jest szkodliwe dla dzieci ?
Czy internet zastapil Tv ?

ogólnie ciezko nie bylo :) 87 % .

Powodzenia.

0

Ja mam jutro ustny angielski i szczerze jestem pewna że nie zdam (...)

0

Mazowieckie bodajże 37
1. Jestes na wycieczce i chcesz kupic pamiątki swojej rodzinie omów
-co chcesz kupic
-cene
-co dla kogo
-jak zapakować
2. facet w kuchni
-czy jest on dobrym kucharzem
-czy lubisz pomagac w kuchni
-co ostatnio ugotowalas
3 kampania przeciw kradzieżom kieszonkowym
-zdjecie osoby wyjmujacej komus portfel z kieszeni
-kreskówkowy obrazek złodzieja
-policjanci prowadzacy chlopaka

-dlaczego młodzieź popełnia przestapstwa
-czy przemoc w szkole jest powaznym problemem

0

Poprawka 38

A poza tym na fb wpiszecie matura ustna angielski i tam znajdziecie wszystkie zestawy

0

3majcie kciuki jutro o 8:15 prosze :) i zyczcie szczescia, mi wystarczy te 30% byle miec to za soba

0

Nie stresujcie się ! Ja się cholernie stresowałam przed ustnymi, byłam pewna że nie zdam . Powiedziałam coś i zdałam :) Jak ja zdałam ucząc się dzien przed prezentacji i 2 lata angielskiego to wy też dacie rade... szkoda stresu... bo ja się cała trzęsłam :(

0

witam
arkusz numer 67
wlkp
zad 1
jeates w Anglii i kupujesz laptopa:
model typ
akcesoria
promocje
typ platnosci
zad2
obrazek rodzina je sniadanie
pytania co ty lubisz jesc? co i gdzie jesz podczas spotkań z przyjaciółmi ?
zad 3
trzy plakaty zachecajace do czytania ksiazek pytania jakie rodzaje ksiazek sa czytanie przez mlodziez? dlczego wiekszosc ludzi czyta nie ksiazki a czyta w internecie ?

mi sie udalo :-D 21/30

0

Ola994 miałam to samo ! ;P

Temat przeniesiony do archiwum. Nie można udzielać odpowiedzi
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników.
Najefektywniej nauczysz się języka angielskiego z e-ANG.pl jeśli się zalogujesz.
Zalogowane osoby mogą korzystać z Systemu Powtórek Słówek, mają dostęp do Panelu Edukacyjnego oraz mogą tworzyć własne zestawy słówek.

Informacja

Zachęcamy do zalogowania się

Forum językowe e-ANG.pl to miejsce na dyskusje, zadawanie pytań oraz platforma wymiany wiedzy o języku angielskim. Zachęcamy do zapoznania się z zagadnieniami gramatycznymi oraz systemem nauki słówek angielskich udostępnionym bezpłatnie na e-ANG.pl

Ostatnio na forum
Cześć!
magdapk1604, dzisiaj o 13:07
Cześć, jestem Adam.
Francuz30, przedwczoraj o 21:12
Hej, jestem Pyska
Miłosz Pysia, 20 lipca 2025, 20:13
Cześć
Gabela.aa, 16 czerwca 2025, 22:45
Witam
Koziołek, 11 czerwca 2025, 23:54