|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Devilpro123
(Born-2)
Nie Gru 07, 2008 15:30
Ulubiony Film
Niewiem czy dobrze trafilem jestem lewy z angielskiego i chcialbym bardzo prosic o wszelką pomoc... jezeli ktos by mi pomogl przetłumaczyc dosc trudny tekst ... jezeli byloby cos za trudno to mozna cos pozmieniac nie ma najmniejszego problemu to z gory dziekuje.
Jestem osobą która lubi oglądać dużo filmów. Nie mam swego ulubionego gatunku filmowego, lubie oglądać każdy film. Jednakże od 2005 roku gdy tylko zobaczyłam „Krzyk” stał się on moim ulubionym filmem z gatunku thriller. Oglądałam również kontynuacje części pierwszej ale „Krzyk II ” i „Krzyk III ” nie spodobały mi się tak bardzo jak część pierwsza. Mogło to być związane z niepisana zasadą o której powinien wiedzieć każdy kinoman, za którego ja też się uważam. Zasada ta mówi, że kontynuacje z reguły są mniej fascynujące od części pierwszej. ”Krzyk” jest filmem grozy co oznacza, że jest w nim wiele krwawych scen. W filmie występuje wielu znanych i popularnych aktorów, między innymi : David Arquette, Neve Campbell, Courtney Cox. Nie można zapomnieć również o Drew Berrymore, która wystąpiła co prawda tylko na początku filmu jako pierwsza ofiara mordercy, ale swoją osobą uświetniła już i tak bardzo dobry film. Filmowy romans między Davidem Arquette i Courtney Cox przeniósł się z ekranu do świata rzeczywistego i gdy była kręcona część trzecia byli już małżeństwem. Wypadałoby wspomnieć także o samym reżyserze tego wspaniałego dzieła jakim niewątpliwie jest „Krzyk”. Wes Craven jest jednym z najlepszych reżyserów filmów grozy w Hollywood. Jego dzieła odnosiły i nadal odnoszą wielkie sukcesy. Jak napisał dziennik USA Today „Przerażająco dobra robota Wesa Cravena”. Bez wahania mogę polecić ten film osobom, które nie boją się niczego. Akcja „Krzyku” rozgrywa się w małym miasteczku gdzie grasuje seryjny zabójca. Swe ofiary wybiera spośród uczniów miejscowej szkoły, choć nie gardzi przypadkowymi osobami. Do większości z nich dzwoni, proponując quiz ze znajomości popularnych filmów grozy. Niestety gdy rozmówca popełni błąd zaczyna się dla niego horror. Film trzyma w napięciu do ostatniej chwili, a zaskakujące zwroty akcji nie pozwalają zdemaskować mordercy. Ja oglądając ten film po raz pierwszy siedziałam jak na szpilkach bojąc się co wydarzy się za chwile. Chyba właśnie to sprawiło, że ten thriller tak mi się spodobał.
» Joźin z Baźin
(Executive Member-287) 
Nie Gru 07, 2008 16:49
Z tego co wiem, to takimi tłumaczeniami zajmują się ludzie na innych stronach i za tekst takiej objętości biorą od 30 zł wzwyż plus VAT.
_________________ Na PW nie odpowiadam
» Devilpro123
(Born-2)
Wto Gru 09, 2008 8:52
Ta super.. :D juz sobie go sam przetłumaczylem ;]]] pozdro
» Joźin z Baźin
(Executive Member-287) 
Wto Gru 09, 2008 10:32
Jak mówią - dla chcącego nic trudnego.
_________________ Na PW nie odpowiadam
|