e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
|
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem
|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» levusek1
(Gość)
Pon Gru 01, 2008 1:21
List - Opis siebie, rodziny itd..
Proszę o przetłumaczenie tego listu z polskiego na angielski.
Korekty jak najbardziej przydatne :)
Hej nazywam Słodki Roman mam 19 lat i mieszkam w domu jednorodzinnym w Wasilkowie niedaleko Białegostoku. W tygodniu pracuję jako lakiernik w warsztacie samochodowym, a w weekendy uczę się w szkole zaocznej.
Moja rodzina składa się z czterech osób. Tata jest dyrektorem wielkiej firmy samochodowej interesuje się piłką nożną. Mama jest lekarzem, a jej zainteresowania to szczególnie medycyna oraz polski teatr. Natomiast następną osobą w mojej rodzinie jest moja młodsza siostra uczy się ona w szkole średniej i interesuje się śpiewem i tańcem. Najlepszy kontakt z rodziny mam właśnie z siostrą. Jest wysoką, szczupłą blondynką o niebieskich oczach. Często z nią wychodzę na miasto razem się bawimy na dyskotekach i często rozmawiamy o swoich problemach i razem je rozwiązujemy.
Ja osobiście interesuję się głównie tuningiem samochodów, muzyką oraz różnymi sportami ekstremalnymi typu deskorolka czy parkour. Moim sposobem spędzania wolnego czasu jest podróżowanie po różnych ciekawych zakątkach świata. Moją ulubioną sławną osobą jest Edyta Górniak, piosenkarka. Jest wysoką szatynką o brązowych oczach i przecudnym głosie. Uwielbiam słuchać jej wszystkich utworów. Moją ulubioną porą roku jest lato pierwsze dni lipca. Uwielbiam tę porę i miesiąc ponieważ wtedy jest ciepło i zaczynają się długo oczekiwane prze zemnie wakacje.
W zeszłym tygodniu w piątek byliśmy na meczu w Tykocinie. Ja nie mogłem grać, bo mam kontuzję, ale chłopacy poradzili sobie beze mnie. Wygraliśmy 3 : 0 i dzięki temu jesteśmy pierwsi w lidze. W domu mama przywitała mnie pysznym obiadem, ale nie zdążyłem go zjeść, bo wychodziliśmy z drużyną świętować zwycięstwo. Później to była już tylko impreza. Całą noc chodziliśmy po mieście i różnych dyskotekach. Cały ten dzień zakończył się dobrze i do dziś mam miłe wspomnienia.
~~Góry dziękuje i pozdrawiam.
» Olcia...
(Gość)
Wto Sie 10, 2010 7:04
Hey my name Sweet Roman I am 19 years old and live in single family home in Wasilkow near Bialystok. In the week I work as varnisher in car and on weekends I teach in the school weekend. My family consists of four people. Dad is director of a large car company is interested in football. My mother is a doctor, and her interest in medicine is especially theater and Polish. However, the next person in my family is my younger sister she taught high school and is interested in singing and dancing. The best contact with the family I was with my sister. It is a tall, slim blonde with blue eyes. Often I leave it to the city time to have fun at the discos and often talk about their problems and together they solve. I personally am interested in mainly tuned cars, music, and various extreme sports skateboarding and parkour type.
My pastime is to travel to various interesting places in the world. My favorite famous person is Edyta Gorniak, singer. Is a tall brunette with brown eyes and przecudnym voice. I love to listen to it all works. My favorite season is summer the first days of July. I love this season and one month since then it is hot and begins zemnie carried the long-awaited vacation. Last week on Friday we were at the game in Tykocin. I could not play, because I have an injury, but the boys have coped without me. We won 3: 0 and thus we are the first in the league. At home, my mother greeted me a delicious dinner, but I could not eat it, because we left the team to celebrate victory. Later, it was the only party. All night we walked around the city and various discos. The whole day ended well and still have good memories.
Proszę

|
|
Dyskusja była nieaktywna przez 655 dni, więc została przeniesiona do archiwum.
|
|
| Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 1| Wyświetleń: 10645) |
|
|
|
Wyszukiwanie:
Społeczność e-ANG.pl
|
|
Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online
Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.
Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części:
gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
|