|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Gość
()
Nie Lis 30, 2008 11:48
taki mały problemik...
hej. mam problem z przetłumaczeniem tego tekstu na j.angielski. jeżeli ktoś by mógł mi pomóc byłabym wdzięczna :)
Jeżeli miałabym wybierać miejsce zakwaterowania w czasie wakacji, myślę, że wybrałabym hotel. Jest to miejsce, w którym w dobrych warunkach można spędzić wakacje, a w razie złej pogody schronić się i nie martwić się czy np. przecieknie nam dach lub będzie nam zimno. W hotelu czeka na nas zawsze gotowe jedzenie, więc nie musimy martwić się o żywność. Często w hotelach mamy dodatkowe atrakcje jak baseny, salony urody, salki gimnastyczne. Dużym plusem jest np. to, że jeżeli wybieramy się nad morze to hotel jest położony blisko plaży.
Mimo tych wszystkich plusów najważniejsze jest jednak to, z kim wybieramy się na wakacje. Jeżeli miałabym wybierać między pobytem na polu namiotowym z przyjaciółmi, a samotnym pobytem w hotelu, z pewnością wybrałabym to pierwsze.
aha, jeżeli trzeba to tłumaczenie może być prostsze ;] chciałabym żeby było one w czasie present simple (babka pozniej sie czepia jeżeli jest to za mądrze napisane ;p ) ale żeby miało sens :).
z góry dzięki
» ...
(Gość)
Nie Lis 30, 2008 17:13
jak to bedzie po ang.? :
on był bardzo nią zafascynowany
he was so fascinated of her
czy
he was so fascinated with her/ by her?
» suzuki
(Devoted Member-399) 
Nie Lis 30, 2008 17:29