|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Mariusz dabek
(Gość)
Pon Sie 11, 2008 19:47
Kurs angielskiego na mp3.
Witam, co myślicie o kursie nauki języka na mp3? To była by dobra opcja wrzucic taki kurs na mp3 i słuchac go w czasie jazdy autobusem, smochodem do pracy, szkoły. Chodzi mi dokladnie o taki tania-ksiegarnia.nextore.pl/ksiazki_audio/jezyki_obce_c1050.xml Słyszałem ze maja duża skuteczność. Czy ktoś z was miał z takimi kursami jakieś doświadczenie? Jakie efekty?
» Gapcia1986
(Occasional Member-87) 
Pon Sie 11, 2008 23:28
Boże chroń wszystkich przed tym, tylko tyle powiem...
_________________ I'm too sexy for this site:P
» Mariusz dabek
(Gość)
Wto Sie 12, 2008 18:51
Mogłbyś podac jakąs konstruktyweną krytykę? Ja słyszlaem ze ciesza sie duża skutecznoscia, gdy slucha się tego często i nawet po odlozeniu nauki na jakiś czas ciagle taki sluchany w kolko kurs siedzi w glowie. Ktoś ma jesczez jakies doswiadczenia?
» Gapcia1986
(Occasional Member-87) 
Wto Sie 12, 2008 19:44
no to ile tych kursów musiałoby być???
Pomys słuchasz ciągle tego samego, żadnego nowego słownictwa, nowych struktur, nic tylko w kółko ten sam materiał
_________________ I'm too sexy for this site:P
» ania:)...
(Gość)
Wto Sie 12, 2008 19:50
moim zdaniem jest to dobry sposob nauki poniewaz najwazniejsze w nauce jezyka jest przede wszystkim sluchanie... Kursy typu bbc at work sa naprwde dobrym sposobem nauki gdyz sa tam nagrane nawet wypowiedzi ludzi spotkanych na ulicy i jeszcze jedno aby nauczyc sie jezyka trzeba byc tutaj w Anglii gdyz ludzie ktorzy mysla ze znaja jezyk bo w szkole mieli z anglika 5 zdali FCE czy CEA gdy przyjezdzaja tutaj to szczeki im opadaja bo okazuje sie ze nie rozumieja praktycznie nic... nawet moja kolezanka ktora skonczyla FILOLOGIE ANGIELSKA nie rozumiala co anglicy do niej mowia a anglicy nie rozumieli jej :P wiec najlepiej jest ogladac seriale w jezyku ang, dodatkowo z ang napisami, sluchac ang. radia, ogladac tv, wywiady z anglikami, czytac angielska prase i ksiazki gdzie uzywa sie mowy potocznej....POZDROWIENIA z LONDYNU :* i przepraszam za te wszystkie bledy ale nie mam tutaj polskich liter...:P
» Dawid3635
(Fresh Member-40)
Pią Sie 29, 2008 18:37
To mnie przeraziłaś. Ja praktycznie co dziennie zastanawiam się, czy siedzenie dwie godziny dziennie nad słownikiem ma sens, bo chwila, w której wszystko będę rozumiał z BBC jest tak daleka jak z tond do wieczności.
Co do kursu na mp3. To chętnie po słuchałbym słownika. Jakby w kółko leciało 100 słówek tych samych to raczej by się je zapamiętało. Zastanawiam się czy opowieści na mp3 coś są w stanie dać, skoro mało co z nich rozumie.
» Illika
(Fresh Member-34)
Pią Sie 29, 2008 19:16
Ja się kiedyś bawiłam takim kursem do słuchania, ale on był przeznaczony dla maturzystów. No i z jednej strony zdaje to egzamin jak trzeba prowadzić jakieś schematyczne konwersacje. Nie wiem, jak z Twoją pisownią, jeżeli jest dobra - to nie ma sprawy, ale jeżeli nie do końca to warto też się nauczyć nie tylko wymawiać, ale też pisać i czytać te wyrazy. No i zgadzam się z Anią. Miałam zawsze 6 z anglika w szkole, jakieś konkursy na koncie i byłam święcie przekonana, że właściwie dużo zrozumiem z normalnej rozmowy obcokrajowców... Nieprawda. Zaczęłam oglądać House'a i w oryginale i z początku rozumiałam naprawdę niewiele... Teraz jest już dużo lepiej, ale jeżeli chcesz się uczyć z przyjemnością - to odradzam 2 godzinki nad słownikiem - zniechęcisz się :P Potłumacz piosenki, obejrzyj film w oryginale, a z napisami po polsku (albo angielsku :)) i wtedy pewnie Cię wciągnie...
» Dawid3635
(Fresh Member-40)
Sob Sie 30, 2008 8:02
tylko jeżeli tak zrobię nauka będzie szła strasznie wolno. A ja nie chcę czekać 5 lat, kiedy będę mógł powiedzieć, że umie język angielski.
» Illika
(Fresh Member-34)
Sob Sie 30, 2008 14:14
to możesz mieć problem... język to raczej nie jest wzór matematyczny, którego można się nauczyć na pamięć i przećwiczyć zastosowanie. zależy też, co rozumiesz przez 'umieć język angielski'. jeżeli chodzi Ci o porozumienie się w podstawowych sytuacjach - to faktycznie zabierz się za jakiś kurs. wtedy szybko pójdzie (ale na ile się przyda?)... a jeżeli chcesz poznać język... hmm... "od podszewki" i z każdej strony - no to cóż... czasami nawet 5 lat nauki to nie koniec :P
» samouk
(Gość)
Nie Sie 31, 2008 22:28
Powiem Ci tak, y doswiadcyenia wiem, ze najszybciej nauczysz sie jezyka jezeli bedziesz musial. U mnie dzialao to w ten sposob, ze interesowalem sie pewnym zagadnieniem dokladnie( samodoskowalenie, motywacja) Jeszcze kiedys nie bylo w jezyku polskim wielu materialow na ten temat. Wiec bylem niejako zmuszony, czytac sluchac i ogladac materialow tematycznichy w wersji angielskiej. I z tego wsyztkiego mysle ze najlepsza metoda na szybkie nauczenie sie jezyka, jest sluchanie go, cyzli ogladasz filmy po angielsku, lub sluchasz kursow. Bedac sam na sam ze slownikiem czy z ksiazka, mozesz sie jedynie uczyc znaczenia slowka, a i tak nie bedzies zpotrafil go wymowic, a nauka bedzie zmudna. Im mniej bedziesz cuzl ze sie uczysz, tym wiecej i chetniej Twoj mozg przyswoi sobie jezyk.
» aventia
(Born-4)
Sob Lut 07, 2009 17:19
Korzystam z czegoś podobnego, myślę, ze nie ma sensu słuchac np. miesiąc tego samego tekstu, ale jeżeli zmieniasz często nagrania, np. raz na tydzień, a teksty są na odpowiednim dla Ciebie poziomie, to jest ok.
Można naprawdę zapamiętać wiele zwrotów i słówek.
» rylek
(Gość)
Wto Gru 21, 2010 10:52
Serio to dobry sposób? Da się tak czegoś nauczyć? Bo to chyba dobre dla tych, co już opanowali gramatykę...
» tomek11
(Gość)
Wto Gru 21, 2010 12:13
Re:Kurs angielskiego na mp3.
Ja próbowałem, ale przyznam, że bez większych efektów. Może to kwestia tego, że coś źle robiłem. Ale poprawiłem w ten sposób wymowę. No i na pamięć nauczyłem się kilku tekstów, co może trochę zaprocentuje :P
» rylek
(Gość)
Pią Sty 14, 2011 13:11
Uczenie się na pamięć to chyba kiepski pomysł. Nic nie zastąpi żywego lektora, którego możesz na przykład o coś zapytać. Poszedłem na kurs do prywatnej szkoły i więcej się nauczyłem, bo czuję że ktoś czegoś ode mnie wymaga. Poza tym w <tekst usunięty przez moderatora> mam możliwość dostosowania swojego programu, więc uczę się tego co chcę i to wymaga ode mnie własnego wkładu w naukę.
BoSko: Przestań spamować!
» hell71
(Born-1)
Nie Sty 16, 2011 20:35
Takie sluchanie jest dobre ale nudne :cry: i trzeba rozumiec co muwiom. Mozna sluchac ale piosenek,nauczyc sie tekstu i spiewac ,slowa pozostajom w glowie :)
|