|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» trinity88
(Born-4)
Wto Cze 24, 2008 19:09
Co daje nam Matura
Witam wszystkich,
Mam małe pytanko co właściwie daje nam matura??
Jak jest oceniana wobec możliwości znalezienia pracy i jaki poziom osiągamy zdając maturę podstawowa a jakie rozszerzona?
Mógłby mi to ktoś wyjaśnić byłabym bardzo wdzięczna...
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
» mafia
(Gość)
Sro Cze 25, 2008 0:25
Matura to przepustka na studia.
Możliwość znalezienia pracy?
Jeśli masz tylko mature to nic nie daje, bo i tak będziesz zajmować najniższe stanowisko w firmie bez możłiwości awansu. Sama matura jest niczym, potrzebne są studia jeśli chcesz jakąś ambitniejszą pracę.
No, a żeby dostać się na studia potrzebujesz matury - i to jest odpowiedź na Twoje pytanie.
A czy rozszerzona czy podstawowa - to zależy na jakie studia chcesz się dostać (poczytaj wymagania uczelni na którą chcesz siędostać)
pozdro
» trinity88
(Born-4)
Pią Cze 27, 2008 23:14
Thanks za info ;)
pomysle jeszcze co zrobie, niestety czasu nie cofne.......
a chciala bym, jednak teraz mam marne szanse zeby sie wybic.....
ale dzieki.....
pozdro
_________________ I'm too pretty.... to think ;)
» werka.90
(Fresh Member-42)
Pon Mar 16, 2009 10:38
bez matury też można miec dobrą prace. w sumie wiele z moich koleżanek nie zdaje i jakoś żyje.:) matura to przedewszystkim jak dlamnie tylko dodatkowy stres bo czy tak czy tak i tak ide do policealnej:( odpocząć .a po tem jeśli zdam . to moze na studia do haziatyckiej szkoły ale nie wiem na jaki kierunek .ale to się zobaczy za 2 lata. narazie nie zależnie od wyniku matury ide do policealnej na administracje. choć myślałam jeszcze o pracach bórowych ale po tym 1 kierunku mam więcej możliwości pracy.np. sekretarka. asystentak. pomocnik bórowy. urzędnki w gminie...itd.a wy co wy o tym sądzicie?
» kamilpete
(Gość)
Wto Maj 04, 2010 5:33
Zdecydowanie sie z Toba zgodze ze i bez matury masz duzo mozliwosci pracy, a sama matura potrzebna jest nam tylko po to zeby pojsc na Studia;]
Jakos mnie na studia nie ciagnie wiec Matury pisac nie musze.
|