Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

list-do przyjaciela o radę

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» beata22 (Gość)
Sob Cze 14, 2008 21:39
list-do przyjaciela o radę

witam, mam bardzo gorącą prośbę o przetłumaczenie fragmentu tego listu.
"..Dostałam niedawno twój list, w którym prosisz, abym doradziła ci w sprawie organizacji twojego przyjęcia. Chciałabyś je zorganizować w przyszły weekend więc nie martw się na pewno zdążysz z organizacją. Przede wszystkim musisz zdecydować się na miejsce, w którym chciałabyś by sie ono odbyło-myślę, że świetnym miejscem był by twój duży ogród. Rozpoczęło się już prawie lato wiec wieczory są ciepła i długie. Poza tym przy odpowiednim oświetleniu był by niesamowity klimat. jeśli chodzi o jedzenie, najlepszym wyjściem byłoby grillowanie. To szybki i łatwy sposób na smaczne menu. Przy zorganizowanie muzyki na przyjęciu- myslę, że wystarczy kilka fajnych płyt. Poinformuj również gości o przyjęciu kilka dni wcześniej.
Moim zdaniem takie przyjęcie na pewno wypadnie świetnie, ponieważ nie będzie wymagało od gości eleganckich stroi i nikt nie będzie czuł sie skrępowany." z góry bardzo bardzo dziękuję:)

» Primo ( Specjalista -588) Gold Member
Nie Cze 15, 2008 12:00

Czekamy na Twoją próbę tłumaczenia

» beata22 (Gość)
Nie Cze 15, 2008 18:11

Moja próba tłumaczenia:I have got your letter recently and you asked me if I gave you advice about organizing your party. You are going to organize that next weekend so in my opinion you shouldn't worry that you won't manage to do it on time. First of all you must decide where would you like to have a party. I think that the best place would be your big garden. Summer has already started so evenings are long and warm, besides there will be a great climate...
What about food, I think that the best solution will be bebarbeque-it's easy and fast type of menu. You should also take care about good music at the party. Few interesting CD's certainly will be enough.
Very important thing is also that you should inform guest about your party earlier.
In my opinion party will be great, because nobody will need to come in elegant clothes so none of your guest will be feel embarrassed.

Zdaję sobie sprawę, że na pewno tam jest sporo błędów.Dziękuję za pomoc:)

» jakasia (Newbie-23)
Nie Cze 15, 2008 19:05

spróbuję....
I've received your letter recently. You asked me for advice about your party's organization.You are going to do (would want to do?) it next weekend, so - don't worry, you'll be in time with everything surely.
First of all - you have to decide where you would like to have (do?) the party. I think the best place would be your big garden. Summer has already started so evenings are warm and long. Besides - if you set up suitable lights, it'll be gorgeous mood.
About food - I think the best solution is barbecue: easy and fast. You should also take care about music. A few interesting CD's will be enough.
Very important thing is to inform guests about your party some days earlier.
In my opinion - your party will be great, because nobody need to come with elegant clothes on and no one of your guests will be embarrassed..

[ Dodano: Nie Cze 15, 2008 20:09 ]
i tylko nie some days....day or two, several bo a few było wcześniej
przepraszam...

» beata22 (Gość)
Pon Cze 16, 2008 8:28

Bardzo bardzo dziękuję za pomoc:) to było dla mnie bardzo ważne:)

Dyskusja była nieaktywna przez 1440 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 4| Wyświetleń: 2741)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.