Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

list do kolegi z Anglii-oraca na zaliczenie...

Forum językowe | dział: Nie chce mi się

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Olietta (Gość)
Pon Maj 26, 2008 18:34
list do kolegi z Anglii-oraca na zaliczenie...

Hej pomozecie mi?byłabym bardzo wdzięczna... mam do napisania list do kolegi z Anglii,w którym mam zawrzeć
a)że zmieniłam pracę i podać powód
b)poinformować gdzie teraz pracuje i jakie są moje obowiązki
c)napisać jak się czuję w nowej sytuacji i kogo poznałam w nowym miejscu pracy
d)podac swój nowy adres email i napisać prośbę aby odpisał na ten list

List ma sie zawierac 120-150 słów.Z góry bardzo dziekuje:)

BoSko: przenoszę do->nie chce mi się

» Gość ()
Wto Maj 27, 2008 6:10
Lady Lonely

Napisz cokolwiek, to Ci sprawdzę.

» Olietta (Gość)
Pią Maj 30, 2008 14:21
prosze sprawdzić

Dear Mark
How are you?Thank you very much for your letter.Sorry,I haven't been writing for so long time,because I changed job and I had a lot of work.I changed work,because my boss was very irritable and atmosphere at work was very strained.Now I work in teh bank,where I'm accountant .Every day I very work hard,but this job is wonderful.people are fantastic.My boss is very friendly too.Everyone are cheerful,funny,helpful and hard-working so we do everything together so everything is ready very fast and good.I'm more happy that I work in this bank,because I met women,who on 2009 will have my wife.I'll hope that you will be on my weeding. With new job i change adress email:new-mariuszbryzek@wp.pl
I;'l hope that you write to me what are you doing and how are you?!
Regards
Ola

Bardzo peosze o sprawdzenie i moze dodanie jakiś ładnych zdań od siebie.

» Łukasz kapselek24 (Gość)
Sob Maj 02, 2009 13:17
prosba

Mam serdeczna prosbe musze napisac list pt zredaguj list do rowiesnika z angli czym sie zajmuja twoi rodzice cwspomni czy masz rodzenstwo jakie zwierzatko masz w domu czym sie interesujesz wspomni o swoich planach na przyszlosc popros kolege o przeslaniu informacij o sobie niech ktos mi pomoze bo nie umie nic po angielsku dziekuje

» los_anwilos (Fresh Member-46)
Sob Maj 02, 2009 16:30

Dear Mark,
How are you? Thank you for your letter. Sorry I haven't been writing for so long, the reason is that I've changed my job and I had a lot of work. I've done it, because my boss was very irritable and the atmosphere at work was very strained. Now, I work in a bank, where I'm an accountant. Every day I work very hard, but this job is wonderful and the people are fantastic. My boss is very friendly, too. Everyone is cheerful, funny, helpful and hard-working and we do everything together so that all duties are accomplished quite fast. I'm more enthusiastic that I work in this bank because I met a woman who in 2009 will be my wife. I hope that you will come to my wedding. With new job, I've changed my e-mail adress to:new-mariuszbryzek@wp.pl
I hope that you write me soon and tell me how are you and what are you doing at present?!
Hugs and Kisses,
Ola

Rozumiem, że jesteśmy tolerancyjnym społeczeństwem, ale osoba, która podpisuje się jako Ola i pisze o żonie... nauczyciel/wykładowca będzie napewno zmieszany :D

Dyskusja była nieaktywna przez 1119 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 4| Wyświetleń: 2295)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.