|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» oolga
(Gość)
Pon Maj 12, 2008 20:17
Króciutki Tekst
Króciutki tekst czyli to co pisze na Tablicy Pamiątkowej Upamiętniającej Bohaterstwo Pierwszego Oficera RMS Titanica w pewnej ważne sprawie jest mi potrzebne tłumaczenie a ja niestety na razie po prostu nie umiem angielskiego :( jak mi ktoś przetłumaczy będę bardzo wdzięczna nie jestem pewna czy dobrze przepisałam (mam nadzieje że tak) ale żadnego wielkiego błędu na pewno tu niema
This Tablet Is Erected To Commemorate The Heroism Displayed By Lieut William McMaster Murdoch R.N.R A Native Of Dalbeattie When On Her Maiden Voyage The R.M.S Titanic Of Which He Was First Officer Collided With An Iceberg And Sann And Of Her Passengers 815 And 688 Of Her Crew Including Lieutenant Murdoch Perished 14th And 15th April Of 1912 Memorial Prize Is Also To Be Competed For Annually In Dalbeattie Public School Where Lieutenant Murdoch Was Educated.
» oolga
(Gość)
Wto Maj 13, 2008 20:57
please
» yurek
( Specjalista -744) 
Sro Maj 14, 2008 20:18
Ta tablica została (dosłownie: jest) wbudowana dla upamiętnienia bohaterstwa wykazanego przez porucznika Williama McMaster Murdocha z Rezerwy Marynarki Królewskiej, obywatela Dalbeattie. W trakcie swojego dziewiczego rejsu R.M.S Titanic, na którym Murdoch był pierwszym oficerem, zderzył się z górą lodową i liniowiec wraz z 815 pasażerami i 688 członkami załogi - w tym porucznikiem Murdochem - zatonął (dosłownie: zaginął). Rywalizacja o Nagrodę Pamięci, która odbyła się 14 i 15 kwietnia 1912, ma być również kontynuowana corocznie w Prywatnej Szkole Podstawowej w Dalbeattie, do której uczęszczał porucznik Murdoch.
_________________ www.angielskitarnow.republika.pl
|