|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Seadog
( Specjalista -445) 
Czw Maj 21, 2009 12:55
Trzeba powiedzieć na 6 punktów. 2 punkty dostajesz za pełny i niechaotyczny opis obrazka (Kto? Gdzie? Co robi?), po 2 za odpowiedź na każde z 2 pytań. Pierwsze zwykle dotyczy obrazka i wymaga gdybania - They might be sisters because... He can't be at work, because... It must have been an accident because... Drugie pytanie niemal zawsze jest pytaniem o opinię - jak ty byś postąpiła/czuła się/zareagowała na jego miejscu?
Za każdą ze scenek są po 3 punkty, bo w każdej są trzy "kropki" do zrealizowania.
Do pięciu punktów dostajesz też ogółem za umiejętności językowe zaprezentowane w zadaniach 1 i 2, czyli przy obrazku/pytaniach i scenkach.
Jeśli zrealizowałaś COKOLWIEK, w KTÓREJKOLWIEK części egzaminu, z automatu dostajesz 1 punkt za umiejętności językowe (bo coś zrozumieli).
Żadna filozofia zdać. Ale nie pojmuję JAK MOŻNA BYĆ MATURZYSTĄ I TEGO NIE WIEDZIEĆ? W jaki sposób można nie mieć pojęcia jak wygląda egzamin, co trzeba umieć, za co są punkty? Przecież psim obowiązkiem nauczyciela jest uczniów o tym poinformować, psim obowiązkiem dyrekcji jest dopilnowąć, by belfer to zrobił i wyjaśnić ewentualne wątpliwości, psim obowiązkiem maturzysty jest zatroszczyć się, aby wiedzieć! Informator wisi na stronach CKE i OKE od niepamiętnych czasów!
http://www.cke.edu.pl/index.php?option=con...=54&Itemid=69
http://oke.waw.pl/?go=page&id=213
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
» Iva89
(Occasional Member-83) 
Czw Maj 21, 2009 17:40
No niestety popieram. :cry: U mnie w szkole niewiele mówili o punktacji :oops: , ale jeśli ktos chce to bez problemu można znaleźć informatory w Internecie. Ja sobie taki wydrukowałam już na wakacjach. Jest tam też przykładowy zestaw matury pisemnej i ustnej. Przynajmniej wiadomo co i jak :)
Takie życie, trzeba samemu się o siebie martwić...
Pozdrawiam :roll:
_________________ Wszystko pokaże czas…
» hiena
(Gość)
Pią Maj 22, 2009 16:07
czy ma ktoś zestawy z woj podlaskiego???? bardzo proszę o pomoc
» Basty
(Gość)
Wto Maj 11, 2010 21:38
Obrazek:
Z tego co było widac był to park, na pierwszym planie smutna dziewczyna z ksiązkami. Na dalszym prawie 4 ludzi - 2 dziewczyny, 2 chlopaków również z książkami, śmiejących się.
1. Dlaczego oni z nią nie rozmawiają/nie stoją?
2. Dlaczego młodzi ludzie bywają smutni?
1. Przeprowadziłeś się do nowego mieszkania, opowiedz koledze z Londynu:
- gdzie się ono znajduje
- jaki jest Twoj pokoj
- zapytaj czy Cię odwiedzi
2. Byłes na koncercie:
- opowiedz kto występował i jakies takie ogolne info
- jak zareagowała publicznosc
- co się stalo ze nagle koncert został przerwany
3. Kolega/kolezanka upiera sie zeby isc na spacer, a zanosi się na burze
- odmów i podaj argumenty
- zaproponuj jakies inne rozwiazanie
bylo jeszcze cos, ale niestety nie pamietam :)
Powodzenia!!
» Iza_Kot
(Newbie-12)
Sro Maj 12, 2010 20:24
Tłumaczenie wesij angielskiej na polską :D :
ZESTAW 1.
I masz najważniejszych dokumentów?, Czy masz niezbędne cienki?, Spotkamy się jutro o godzinie 10 rano
II Byłem na koncercie w Londynie, koncert był piękny i zimno, moi przyjaciele dali mi dwa bilety, bo nie mogę wejść na koncert.
III-mysle:)
-Bo mam spotkanie
-Mysle:)
obrazek: Myślę, że w dzisiejszym świecie nauki języka jest bardzo potrzebne. Myślę, że nauka może być amysements, specjalnie dla dzieci
ZESTAW 2
- To jest teraz zima, pogoda jest zła codziennie pada śnieg i jest zimno.
- Wolud być problem z twój plan w związku z pogodą?
- Należy zabrać ze sobą ciepłe ubrania na przykład sweter i szalik
B
- I przybył 15 minut temu, i mogę powiedzieć coś o lot podróż była miła. Pasażerowie byli bardzo miły i przyjazny dla mnie. Czytałem książki i gazety, po 10 minutach stewardes przyniósł mi sok pomarańczowy i kanapki.
C
- Moim zdaniem ubrania nie nadają się na tę okazję
- Należy nosić coś eleganckiego np. bluzka i spódnica
- Więc może pójdę z tobą do domu i pomoże wybrać najlepszą sukienkę.
Zestaw nr 3 A. Dzień dobry. Jestem studentem z Polska i chciałbym zapisać się na kurs języka. Chciałbym oczywiście, aby rozpocząć we wrześniu. Czy możesz mi powiedzieć, proszę się tego dnia możliwe? Chciałbym wiedzieć, ile to jest i czy masz jakieś noclegi dla studentów?
B. W zeszłym tygodniu byłem na meczu siatkówki. Mój brat, jak bardzo ten sport i dał mi bilet i poszłam z nim. Mecz był bardzo interesujący. Drużyny grały bardzo dobrze. Ludzie krzyczeli i dobrze się bawili.
C. Chciałbym zobaczyć kilka zabytków i galerii w Londynie. Nie chcę iść do kina lub rączka. Myślę, że to nie jest dobry pomysł. Ok, zgadzam się z tobą. Idziemy do kina ant koniec idziemy do galerii.
Obr.
1. Myślę, że ogień wymienionych kogoś.
2. Bo jak przygody i pewne ryzyko.
_________________ Miejsce na twoją reklamę! xD
» Damian234
(Gość)
Nie Maj 16, 2010 21:07
A czy ma ktoś dla województwa małopolskiego??
» Natka1991
(Gość)
Pon Maj 17, 2010 0:02
Jest ktoś chętny do pomocy w opracowaniu scenek z mazowsza? Bądź je posiada opracowane ? Piszcie: nata5078@wp.pl dziękuję z góry! :)
» eMMMa77
(Gość)
Pon Maj 17, 2010 20:06
Witam. Czy ma może ktoś scenki z województwa wielkopolskiego...? Byłabym bardzo wdzięczna ;)
» anamorada
(Born-9)
Wto Maj 18, 2010 14:58
thanks a lot :D
|