|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» mati hautameki
(Born-2)
Pią Maj 09, 2008 14:03
My normal day
Witam. Prosze o przetlumaczenie krotkiego opisu mojego normalnego dnia:
Moj zwykly dzien.
Wstaje o 6:10 i biore prysznic. Puzniej jem sniadanie i ubieram sie. okolo 7 wychodze do pracy. Dojazd zajmuje mi 15 minut. O 12 jem obiad i spotykam sie z przyjaciolmi. Po pol godzinie wracam do pracy. Koncze o 15. Po pracy jade na zakupy i wracam do domu. Puzneij odpoczywam. okolo 20 jem kolacje. Nastepnie biore prysznic i ogladam tv. zazwyczaj o 23 ide spac.
» Maniutek
(Fresh Member-43)
Pią Maj 09, 2008 14:45
My normal day
I stand up at 6.10 and I have a shower. Then I have breakfast and I get dressed. About 7 o'clock I go job work. It takes me about 15 minutes to get to job. At 12 o'clock I have a dinner and I meet my friends. After dinner I get back to job. I finish work at 3 p.m. After work I go shopping and I get home. Then I relax. About 8 p.m I have a supper. Then I have a shower and I watch TV. Usually I go to sleep at 11 p.m.
proszę bardzo:)
» Gość
()
Pią Maj 09, 2008 14:45
Krecik
My common day
I wake up at ten past six a.m and take shower.Then I have a breakfast and I put on clothes.I leave a house about 7 a.m and I go to work.I go fiveteen minutes.I have dinner at 12 o'clock p.m and then I meet my friends.Ater halve hour I come to work.I end of work at 5 o'clock p.m .After work I go to shopping.Afterwards I relax .I have dinner about 8 p.m . Next I take shower and I watch tv.I narmally go sleep at 11 o'clock p.m .
» Maniutek
(Fresh Member-43)
Pią Maj 09, 2008 14:46
Maniutek napisał(a):About 7 o'clock I go job work.
tu się pomyliłam
powinno być " About 7 o'clock I go to job"
» Gość
()
Pią Maj 09, 2008 14:49
Maniutek pod żadnym wzgledem niemoże byc "I stand up" mozesz tak napisac jesli chodzi np. o wstanie z krzesła,powstanie z pozycji siedządzej lecz w tym przykładzie chodzi o cos innego
» Maniutek
(Fresh Member-43)
Pią Maj 09, 2008 14:52
równie dobrze może być w przypadku wstania z łóżka, a nie wiadomo czy mati hautameki budzi się o 6.10 (wtedy by było "wake up"), czy wcześniej się budzi i dopiero o 6.10 wyłazi z łóżka:) można by dyskutować:)
» Gość
()
Pią Maj 09, 2008 14:57
W sumie może masz racje ale ja jednak przy wstaniu z łózka, nie obudzeniu sie użyłabym "I get up"
» Maniutek
(Fresh Member-43)
Pią Maj 09, 2008 14:59
no rzeczywiście, lepsza opcja:) dzięki:P
» Gość
()
Pią Maj 09, 2008 15:26
:)
Wielkie dzieki. Pozdrawiam serdecznie :D :D :D
|