Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Sprawdzenie tłumaczenia

Idź do strony 1, 2  Następny
Forum językowe | dział: Tłumaczenia / Translations

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Gość ()
Wto Maj 06, 2008 12:22
Sprawdzenie tłumaczenia

Czy mógłby ktoś sprawdzić i poprawić jeśli jest coś źle

Córka znanych aktorów Jerzego Schejbala i Grażyny Krukówny. Choć dzięki rodzicom teatr poznała od kulis już jako dziecko, na początku wcale nie chciała zostać aktorką. Jako nastolatka była zbuntowana – przed maturą uczyła się kolejno w trzech liceach.
Od czwartej klasy szkoły podstawowej, Schejbal współpracowała przy programie Truskawkowe studio, gdzie występowała przez siedem lat. Przy serialu dla telewizji edukacyjnej Ja i moje życie współpracowała z Małgorzatą Potocką. Później zdecydowała się studiować socjologię, z której zrezygnowała na rzecz aktorstwa.

Rozpoczęła pracę w filmie od roli Jagody w Głośniej od bomb Przemysława Wojcieszka. Otrzymała nagrodę prezydenta Gdyni za debiut aktorski w filmie. Rok później w filmie Superprodukcja zagrała jedną z głównych ról, dziennikarkę Marysię Melską, koleżankę, którą zdesperowany Yanek Drzazga prosi o pomoc w napisaniu scenariusza do tytułowej superprodukcji. W trakcie studiów w szkole teatralnej we Wrocławiu – do której zdała po tym, jak zrezygnowała z socjologii – gościnnie pojawiła się w serialu Kasia i Tomek i zagrała epizod w Fali zbrodni.

Prawdziwą popularność zdobyła jako podkomisarz Basia Storosz z serialu Kryminalni. Dla Kryminalnych zrezygnowała z dyplomu w szkole teatralnej – mimo, że była już na czwartym roku i właściwie kończyła studia. Magda ma z Basią Sorosz dużo wspólnego – obie świetnie strzelają. Aktorka w liceum chodziła do szkoły sportowej i trenowała strzelanie z karabinku. Obie mają koty: Basia kocura Kodżaka, a Magda kotkę Zizu. Obie uwielbiają także kryminalne zagadki.

Na deskach teatru zadebiutowała w 2003 r. Wystąpiła w adaptacji powieści Doroty Masłowskiej Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną, którą wystawił Teatr Wybrzeże. W spektaklu była przy tym nie tylko aktorką, ale również asystentką reżysera. 21 stycznia 2006 w stołecznym Teatrze na Woli miała miejsce premiera sztuki Król Lear, w którym tytułową rolę odtwarza Daniel Olbrychski, a Magda gra córkę Leara, Kordelię.

Daughter famous actors Jerzego Szejbala and Grażyny Krukówny. Although by parents She've get to know theatr as child.First She didn't want begin actor.Ex thursday rating schools podstawowej Schejbal work in collaboration with with z docket Strawberry studio , whereabout arrive via domicile lat. With z serial to tv edukacyjnej Me as well my life work in collaboration with ex Margaret Streamlet. Thereafter decided yourselves study sociology , ex that withdrew in aid of theatrical. To start with working space on motion picture ex roli Berries on Louder ex mine Industry Wojcieszka. Received reward presidents Gdynia too debut theatrical on motion picture. Year thereafter on motion picture Superprodukcja performed one ex principal ról , journalist Biers Melską , colleague którą zdesperowany Yanek Chip supplicates of backing on write down script until titling superprodukcji. Under way studios on tuition theatrically in Wroclaw until that zdała when with that , wherebyprzez co withdrew ex sociology hospitably occured yourselves on serial Yeggman as well Tomek as well performed episode on Fali perpetration. Regular vogue taking into account by way of subcommittee Bass Cross-entry ex serial Kryminalni. To Kryminalnych withdrew ex commission on tuition theatrically though , were yet to fourth year as well boss expired studios. Magdalen has ex Bass Sorosz much in common with currency boss fire away. Player on licence walks until schools trainees as well paced shooting ex rifle. Currency they've cats : Bass tom cat Kodżaka , and Magdalen kitties Zizu. Currency worshiping item kryminalne ticklers. To board theatre zadebiutowała on r. Performed on arrangement novels Dorothy Masłowskiej Warfare Poland ruska under standard whitely - worm którą setout Theatre Coastwise. ON spectacle were hereat not only player , whereas so assistant producer. 21 contact 2006 on capital Theatre to Prefers had spot premiums craft King Lear , wherein designation rolę restores Toll Olbrychski , and Magdalen play daughter Leara Kordelię.

» yurek ( Specjalista -744) Gold Member
Sro Maj 07, 2008 8:38

Nie wiem, czy jest sens poprawiania translatora (i to jeszcze tak kiepskiego), bo on i tak nic się z tego nie nauczy.

» Gość ()
Sro Maj 07, 2008 17:59

Szkoda, myslem ze ktos pomoze

» martika.com (Occasional Member-130) Occasional Member
Sro Maj 07, 2008 18:12

pure gibberish :!:

» Baron MonteC (Devoted Member-437) Devoted Member
Sro Maj 07, 2008 18:13

Szkoda, myslem ze ktos pomoze

pomoże w czym???

Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.

» Gość ()
Sro Maj 07, 2008 18:22

przetłumaczy

Sro Maj 07, 2008 18:25

Przecież masz przetłumaczone

» Primo ( Specjalista -588) Gold Member
Sro Maj 07, 2008 18:54

Ewentualnie możnaby wrzucic do innego translatora i niech poprawia. Maszyna maszyne lepiej w końcu zrozumie,

Jaki wkład własny taka pomoc :!:

Peace.

» Gość ()
Sro Maj 07, 2008 19:23

No ale nie chyba takie jak chciałem, no coż trudno.

» ozzy ( Specjalista -683) Gold Member
Sro Maj 07, 2008 19:42

Nie zawsze otrzymujesz w życiu to o co prosisz... Life is not a bowl of cherries...

Nie oczekuję wieńców, pokłonów ani pomników ale 'dziękuję' to by kur** wypadało powiedzieć nieraz :-|

Sro Maj 07, 2008 19:43

Szczególnie jeśli nic nie dajesz od siebie...

» Gość ()
Sro Maj 07, 2008 19:46

Wy umiecie ja nie, wiec jedna przetłumaczenie chyba by problemu nie sprawiło.

Sro Maj 07, 2008 19:52

Może i by nie sprawiło ale Ty nawet się nie wysiliłeś żeby tekst napisac po polsku.

Skopiowałeś z wikipedii, wrzuciłeś do translatora i czekasz na frajerów co napisza za Ciebie.

Na mnie nie licz. Nie jestem Twoim murzynem.

» Gość ()
Sro Maj 07, 2008 19:53

Okej, jakoś sobie poradze, sory że liczyłem na was.

Sro Maj 07, 2008 19:56

Spoko, ja się nie obraziłem

Dyskusja była nieaktywna przez 1479 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2 (Odpowiedzi: 15| Wyświetleń: 682)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

yurek korepetytor, Tarnów

ozzy korepetytor, Preston

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
Polecane

Unleashed English
  angielski bez tajemnic
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników
korepetycje angielski Sandomierz korepetycje angielski Siedlce Szkoły językowe

2006-2012 © e-ANG.pl

AdvancedBoard, sql:4