Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Przygotowania do matury czas zacząć

Idź do strony 1, 2  Następny
Forum językowe | dział: Matura

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» BoSko ( Admin -862) Royal Member
Pią Sty 05, 2007 22:41
Przygotowania do matury czas zacząć

Matura tuż tuż. Warto by zacząć przygotowania :)
Ta część forum będzie przeznaczona do dzielenia się waszymi wątpliwościami związanymi z maturą z języka angielskiego.

W czasie trwania egzaminu, myślę że miejsce to będzie przydatne do podzielenia się wiedzą nt aktualnych pytań na ustnej. W końcu ilość pytań jest ograniczona a internet umożliwia sprawną i szybką wymianę informacji :D
Wystarczy umówić się w jednym miejscu i dopisywać swoje pytanka.

Ale zanim cała procedura egzaminowania się zacznie, warto odpowiednio się przygotować. Mam nadzieję że ten serwis jak i forum okaże się przydatne.
W końcu to dla Was on istnieje.

» the_best_group (Gość)
Sob Lut 17, 2007 11:22
Bezpłatne studia po angielsku w Danii...

BEZPŁATNE STUDIA W DANII ....

jak by ktoś studiować po angielsku Dania zaprasza
Jest osiem Międzynarodowych Programów Szkolnictwa Wyższego Danii realizowanych w języku angielskim i dostępnych dla studentów zagranicznych o odpowiednich kwalifikacjach.

Studia są bezpłatne dla wszystkich studentów z UE. SUPER, nie?

Więcej informacji można znaleźć na stronach:
firmy skills która się tym zajmuje.

ja chyba skorzystam. :D

» Gość ()
Sob Lut 17, 2007 13:29

ja jestem zainteresowany. wklej tu linka ale zmien w adresie na h*tp:// wtedy bedziesz mogl podac

» liren (Born-1)
Nie Lut 25, 2007 16:05

ja wybieram sie na studia do angli ale jesli to zawiedzie chcialabym miec jeszcze jaks alternatywe

» fedzinao (Born-1)
Sob Mar 24, 2007 22:48

ja postaram się zdobyć posadę ratownika w Las Vegas :D
wiecie co jest...

» magda1111 (Gość)
Czw Wrz 06, 2007 11:11

szukam osób chetnych na kurs angielskiego w szkole Patrick Lingua w warszawie w centrum chce zebrac grupę żeby zajęcia były tańsze czekam na maile od zaintresowanych osób sk.magda@onet.eu

» justice007 (Born-1)
Pią Wrz 07, 2007 17:22

oj matura.. ja cale zycie mialam pecha do angielskiego i moje umiejetnosci z tej dziedziny nie zachwyca nikogo :P chce wziazc korepetycje ale nie wiem co lepiej wybrac- kurs w szkole jezykowej czy lekcje indywidualne z prywatna osoba.. jak myslicie?

» Aganiok (Gość)
Wto Wrz 11, 2007 9:52

witam!! ja także uwazam ze czas juz teraz zaczac przygotowania do matury, :roll: :?: i mam pytanie jak na maturze ustnej sa dialogi to z kim ja mam je przeprowadzac sama?

» Gosienkaa (Gość)
Pią Wrz 14, 2007 17:21
Ilość słów

Ja mam takie pytanie w sumie dotyczące matury. Czy zwroty typu I'm You're We'll zaliczamy jako 2 słówka czy 1?? Bo mam problemy z zmieszczeniem się w limicie słów :(

» sweet girl (Gość)
Pon Wrz 24, 2007 20:37

na maturze piszesz i am zamiast i'm , we will zamiast we'll ... itp itd ;p

» perliczka (Born-3)
Nie Lis 18, 2007 12:31
ht*p:// eng book . pl

Doskonałe miejsce do powtórek przed maturą.

» Darrro (Born-6)
Nie Lis 18, 2007 15:56

To jest chore :) Własnie niedawno Pani Profesor, która mnie uczy angielskiego powiedziała, że np. I`ll = 1 słówko , natomiast I will = 2 słowka.
Dawniej liczono, w tym i tym przypadku jako 2 słowka.

Czyli wychodzi na to, że jeżeli ktoś przekracza górną granicę (przedział występuje w obie strony) może pisać I`m a ten, któremu tych słowek brakuje może, ba nawet powinien pisać I am :)

Do Aganiok: Z tego co się orientuję dialog przeprowadza sięz osobą z komisji.

» perliczka (Born-3)
Nie Lis 18, 2007 21:05
Re To jest Chore

No nie zupełnie. Bo w ćwiczeniach na pisanie jeśli to jest tekst nieformalny to powinno się unikać pełnych form, a jeśli to tekst formalny to contractions są wpływają ujemnie na styl.

e n g b o o k . p l

» lupka17 (Newbie-12)
Nie Gru 02, 2007 18:07

Ja wybieram, się na filologie angielską,ale co z moich planów zostanie to sie okaże po maturze:):):):P:P

» Klima (Gość)
Sob Gru 08, 2007 19:41

no z tym liczeniem słów to jest dziewnie, bo na każdym innym egzaminie, I'm = 2 słowa a na maturze 1 -.- i tak było do matury 2005. Od zeszłego roku weszła taka zmiana -.-

Dyskusja była nieaktywna przez 310 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2 (Odpowiedzi: 26| Wyświetleń: 23899)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.