|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» BoSko
( Admin -862) 
Pią Sty 05, 2007 22:41
Przygotowania do matury czas zacząć
Matura tuż tuż. Warto by zacząć przygotowania :)
Ta część forum będzie przeznaczona do dzielenia się waszymi wątpliwościami związanymi z maturą z języka angielskiego.
W czasie trwania egzaminu, myślę że miejsce to będzie przydatne do podzielenia się wiedzą nt aktualnych pytań na ustnej. W końcu ilość pytań jest ograniczona a internet umożliwia sprawną i szybką wymianę informacji :D
Wystarczy umówić się w jednym miejscu i dopisywać swoje pytanka.
Ale zanim cała procedura egzaminowania się zacznie, warto odpowiednio się przygotować. Mam nadzieję że ten serwis jak i forum okaże się przydatne.
W końcu to dla Was on istnieje.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» the_best_group
(Gość)
Sob Lut 17, 2007 11:22
Bezpłatne studia po angielsku w Danii...
BEZPŁATNE STUDIA W DANII ....
jak by ktoś studiować po angielsku Dania zaprasza
Jest osiem Międzynarodowych Programów Szkolnictwa Wyższego Danii realizowanych w języku angielskim i dostępnych dla studentów zagranicznych o odpowiednich kwalifikacjach.
Studia są bezpłatne dla wszystkich studentów z UE. SUPER, nie?
Więcej informacji można znaleźć na stronach:
firmy skills która się tym zajmuje.
ja chyba skorzystam. :D
» Gość
()
Sob Lut 17, 2007 13:29
ja jestem zainteresowany. wklej tu linka ale zmien w adresie na h*tp:// wtedy bedziesz mogl podac
» liren
(Born-1)
Nie Lut 25, 2007 16:05
ja wybieram sie na studia do angli ale jesli to zawiedzie chcialabym miec jeszcze jaks alternatywe
_________________ No one's gonna take me alive the time has come to make things right you and I must fight for our rights you and I must fight to survive
Sob Mar 24, 2007 22:48
ja postaram się zdobyć posadę ratownika w Las Vegas :D
wiecie co jest...
_________________ vivere militare est
» magda1111
(Gość)
Czw Wrz 06, 2007 11:11
szukam osób chetnych na kurs angielskiego w szkole Patrick Lingua w warszawie w centrum chce zebrac grupę żeby zajęcia były tańsze czekam na maile od zaintresowanych osób sk.magda@onet.eu
» justice007
(Born-1)
Pią Wrz 07, 2007 17:22
oj matura.. ja cale zycie mialam pecha do angielskiego i moje umiejetnosci z tej dziedziny nie zachwyca nikogo :P chce wziazc korepetycje ale nie wiem co lepiej wybrac- kurs w szkole jezykowej czy lekcje indywidualne z prywatna osoba.. jak myslicie?
» Aganiok
(Gość)
Wto Wrz 11, 2007 9:52
witam!! ja także uwazam ze czas juz teraz zaczac przygotowania do matury, :roll: :?: i mam pytanie jak na maturze ustnej sa dialogi to z kim ja mam je przeprowadzac sama?
» Gosienkaa
(Gość)
Pią Wrz 14, 2007 17:21
Ilość słów
Ja mam takie pytanie w sumie dotyczące matury. Czy zwroty typu I'm You're We'll zaliczamy jako 2 słówka czy 1?? Bo mam problemy z zmieszczeniem się w limicie słów :(
» sweet girl
(Gość)
Pon Wrz 24, 2007 20:37
na maturze piszesz i am zamiast i'm , we will zamiast we'll ... itp itd ;p
» perliczka
(Born-3)
Nie Lis 18, 2007 12:31
ht*p:// eng book . pl
Doskonałe miejsce do powtórek przed maturą.
» Darrro
(Born-6)
Nie Lis 18, 2007 15:56
To jest chore :) Własnie niedawno Pani Profesor, która mnie uczy angielskiego powiedziała, że np. I`ll = 1 słówko , natomiast I will = 2 słowka.
Dawniej liczono, w tym i tym przypadku jako 2 słowka.
Czyli wychodzi na to, że jeżeli ktoś przekracza górną granicę (przedział występuje w obie strony) może pisać I`m a ten, któremu tych słowek brakuje może, ba nawet powinien pisać I am :)
Do Aganiok: Z tego co się orientuję dialog przeprowadza sięz osobą z komisji.
» perliczka
(Born-3)
Nie Lis 18, 2007 21:05
Re To jest Chore
No nie zupełnie. Bo w ćwiczeniach na pisanie jeśli to jest tekst nieformalny to powinno się unikać pełnych form, a jeśli to tekst formalny to contractions są wpływają ujemnie na styl.
e n g b o o k . p l
» lupka17
(Newbie-12)
Nie Gru 02, 2007 18:07
Ja wybieram, się na filologie angielską,ale co z moich planów zostanie to sie okaże po maturze:):):):P:P
» Klima
(Gość)
Sob Gru 08, 2007 19:41
no z tym liczeniem słów to jest dziewnie, bo na każdym innym egzaminie, I'm = 2 słowa a na maturze 1 -.- i tak było do matury 2005. Od zeszłego roku weszła taka zmiana -.-
|