|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» ProgTomasz
(Newbie-20)
Sob Kwi 26, 2008 10:11
Going places
Co oznacza going places ? ciekawe miejsca ?
_________________ Początkujący
» martika.com
(Occasional Member-130) 
Sob Kwi 26, 2008 10:22
to be going places=going to be increasingly successful`
`zacznie odnosic sukces`,`odniesie sukces`,`daleko zajdzie`
`They said that the group was clearly going places`.
`That girl`s got a lot of talent;she`s really going to go places.`
» yurek
( Specjalista -744) 
Sob Kwi 26, 2008 10:24
robiąc postępy, odnosząc sukces. (albo robić.../odnosić... w formie ciągłej)
(kurcze, jak się pokazało to dopiero zauważyłem że sie spóźniłem)
_________________ www.angielskitarnow.republika.pl
» ProgTomasz
(Newbie-20)
Sob Kwi 26, 2008 11:49
dzięki ale coś mi się tu nie zgadza bo nie pasuje mi to żeby było: odnieść sukces, czy to czasem nie znaczy też: odwiedzanie różnych miejsc / albo coś związane z podróżą? Bo np. jak wpiszę w google going places to wyskakują oferty z wycieczkami :)
_________________ Początkujący
» yurek
( Specjalista -744) 
Sob Kwi 26, 2008 12:48
Bo wyskakuje nazwa biura podróży "Going Places". Ale jak to czasami bywa z nazwami, nie zawsze muszą coś oznaczać, wystarczy skojarzenie, skrót myślowy, albo "chłyt" marketingowy. Gdyby było "going to places" oznaczałoby mniej więcej "zmierzając do miejsc". Wyobrażasz sobie taką nazwę? Going places jako idiom oznacza to, co było powiedziane.
_________________ www.angielskitarnow.republika.pl
|