|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» mała stokrotka
(Gość)
Wto Sty 02, 2007 21:31
recenzja książki Romeo i Julia
Mam wielką prośbę o prztłumaczenie mi recenzji Romea i Julii, oto ona:
Autorem Romea i Julii jest William Szekspir- angielski poeta, gramaturg, aktor. Powszechnie uważany za jednego z najwybitniejszych pisarzy literatury angielskiej. Romeo i Julia to jeden z najbardziej znanych dramatów Szekspira, a tytułowi bohaterowie to najbardziej znana w literaturze para kochanków. Są symbolem wiernej i oddanej miłości. To ona jest głównym tematem tej tragedii. W Weronie żyją dwa od dawna skłócone rody: Kpuletich i Montekich. Przypadkowo na balu u Kapuletich pojawia się Romeo Monteki w masce i poznaję Julię Kapuleti. Zakochuje si w niej. Nie mogą być razem gdyż dzieli ich rodowy spór. Młodzi jednak biorą potajemny ślub w celi ojca Laurentego. Następnego dnia Romeo zostaje wplątany w uliczną bójkę i zabija Tybalta z rodu Kapuletich. Pomścił w ten sposób śmierć swojego przyjaciela Merkucja. Romeo zostaje wygnany z Werony do Mantui. Julia ma być wydana za hrabiego Parysa. Decyduje się na wypicie eliksiru nasennego od ojca Laurentego aby upozorować własną śmierć. Zakonnik, który miał powiadomić o tym Romea, nie dociera do niego z powodu zarazy. Romeo myśli, że jego żona nie żyje. Przybywa do jej grobowca i popełnia samobójstwo. Julia po przebudzeniu również zabija się u boku ukochanego. Skłóceni rodzice godzą się nad zwłokami swoich dzieci. Według mnie Romeo i Julia to książka warta przeczytania. Jest smutna ale pokazuje miłość zdolną do wszystkiego, której chyba nie ma już w dzisiejszych czasach.
Z góry bardzo dziękuje jeśli ktoś podejmie się tego i mi pomoże ;)
» ANULA013
(Gość)
Pon Gru 01, 2008 18:50
Dzięki przydało mi się to po polsku 5 jak się masz thx mam nadzieje że ktoś ci to przetłumaczy życze powodzenia. :)
» SenSei5
(Gość)
Nie Paź 18, 2009 17:47
Mi również przydało się to po polsku, wielkie TeHaiX ;* Także mam nadzieję, że ktoś ci to przetranslatuje ;p P0w0dz0nka i p0zdr0 :*
» Higraf
(Gość)
Sro Lis 04, 2009 20:17
Wielkie dzięki, po polsku sie przydalo rowniez zycze powodzenia ;)
» Michałeczek
(Gość)
Nie Gru 06, 2009 13:06
Porażka
To nie jest recenzja. To streszczenie. Za to nauczyciel postawi maksymalnie 3.
Moja ocena tej pracy to 3 w skali do 10.
Pozdrawiam Praca niewarta czytania.
Dużo błędów. -/-
» Tomaxo
(Gość)
Pon Gru 20, 2010 20:19
Re:recenzja książki Romeo i Julia
Super przepisałem sobie i pewnie dostanę 5 dzięki ;p
|