|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» klaudia028
(Newbie-13)
Sob Kwi 19, 2008 18:43
Szkoła w Anglii
Może ktoś wie jak wygląda szkoła w Anglii?Jeżeli mam 16 i znam angielski ale tylko ze szkoły to czy będę miała duże problemy w Angielskiej szkole czy jest jakaś pomoc dla uczni którzy nie znają angielskiego? I jak Polacy są akceptowani przez młodzież
» xXxBasiaXxX
(Occasional Member-67) 
Nie Kwi 20, 2008 9:29
Szkoły w Anglii są zaje****** ykhm.... =) no a można się podszkolić w angielskim.Wystarczą tylko chęci.Poucz się w tym oto świetnym portalu E-ANG.Jest naprawdę dobry.Jak Polacy są akceptowani przez młodzież?Nie spotkałam się jeszcze z hamstwem z ich strony.Są ok =)
» Baron MonteC
(Devoted Member-437) 
Nie Kwi 20, 2008 17:05
Skąd ty takie rzeczy wiesz Basiu? Czyżbyś miała okazję uczyć się w szkole angielskiej? Chętnie przeczytam Twoją opinię i relację.
_________________ Nie pomagam na PW!
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.
» aha
(Gość)
Sob Maj 03, 2008 15:44
Może wie ktoś coś więcej bo będę się uczyć w angielskiej szkole a nie znam angielskiego:(
» robal
(Gość)
Sro Lis 12, 2008 19:35
wiem tylko,że po podstawówce nie ma gimnazjum. Jest od razu liceum a potem egzamin końcowy i można pracować! I jeszcze,że w szkole w angli lekcje są chyba od 8:00 do 15:00 są tylko dwie przerwy jedna godzinna na lunch a druga normalna na odpoczynek. nawet fajnie,że jedna taka długa ale za to lekcje są wszystkie pod rząd bez przerwy jak już zjemy lunch.
» Gość
()
Sro Kwi 22, 2009 0:44
szukam pracy jako nauczycielka sztuki lub plastyki czy ktos wie cos na ten temat.probuje znalesc jakies listy polskich szkol w anglii, ale nic takiego nie ma.dzieki za pomoc aneta
» easyrider
(Born-2)
Nie Sie 23, 2009 19:25
Ja tam wole kilka przerw krótszych. Bez przerwy nauka to można zwariować :(
» roksanka@
(Gość)
Sro Sty 20, 2010 20:59
ja wole dlugie przerwy
» roksanka@
(Gość)
Sro Sty 20, 2010 21:01
trzeba chodzic na dod. angielski zeby sie nauczyc czegos wiecej jak sie pojdzie do szkoly w angli nie umiejac angielskiego dobrze bedzie sie mialo problemy
» roksanka@
(Gość)
Sro Sty 20, 2010 21:03
ja bardzo lubie anglika[/b][/i]
» kgg
(Gość)
Czw Kwi 15, 2010 22:07
[b]Ja osobiście wyjeżdżam do angli 11 czerwca..
I rozpocznę naukę tam normalnie z początkiem roku..
Trochę się obawiam bo nie znam języka i boje sie że mnie nie akceptują..
Dziś dużo czytałam już o angielskich szkołach..
Wszyscy mówią ze jest super..
Ale nie słyszałam o tych długich przerwach..i że tylko 2..
Mój kuzyn jest od 3 lat..
I u mnie perfekcyjnie angielski..że wraz ie czego mi pomoże..
Proszę dajcie jeszcze jakieś informacje o szkole tam..
Ja mam 14 lat a rocznikowo 15..
Urodziłam się 5.11.1995.
Z góry dzięki za wszelkie informacje[/b]
» fragless
(Gość)
Pon Kwi 25, 2011 0:37
Re:Szkoła w Anglii
I nikt Ci nie odpowiedział(
Jako że sporo osób w podobnej sytuacji to czyta ,to moze dasz znać jak poszło zaaklimatyzowanie się w u,k
pewnie angielski już dobrze znasz,a jak szkoła i rówieśnicy?
odpisz co słychać)
|