|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Natalka2
(Gość)
Pon Mar 17, 2008 9:24
List do Kolegi
[list=]Witajcie potrzebuję pilnie pomocyy
Mam na teraz do napisania list do mojego przyjaciela ze niedawno zmieniłem pracę, mam podać powód, poinformować go gdzie teraz pracuje, i jakię są moje obowiązki, napisać jak sie czujesz w nowej sytuacji i kogo poznałem w nowym miejscu w pracy, podać nowy adres e- mail i poprosic aby sie skontaktował
Dear Ann
I write with you that I have tell you that i changed my job because I earn little money. I working in the policestation I patrol town. I am happy that I can help other people. I met alot of nice people. This is my e-mail xx.nati15xx.onet.pl Please write soon and tell me about you. I'm looking forward to hearing from you.
Lot's of love
Marco
[/list]
» Paul89
(Born-4)
Pon Mar 17, 2008 14:58
Troszke czasy ci sie myla.
Ja to bym napisal tak;
Hi Ann,
What's up!? Thanks for your postcard from New York! I'm sorry I haven't written to you for such a long time but I have been very busy for a few months. My life has changed a lot since our meeting. I changed my job because of getting low salary. Now I work at the police station and I patrol the streets at night. I met a lot of people here(napisz jeszcze,ze poznalas jakas osobe sympatyczna czy cos takiego), it is very nice atmosphere. Is is very dangerous job but I think that I'll manage to work here.
Here is my new e-mail ; xx.nati15xx.onet.pl
Please write me soon and tell me how you are.
I'm looking forward to hearing from you.
Lot's love
XYZ
_________________ life is brilliant time
» natalka2
(Gość)
Pon Mar 17, 2008 23:13
Dziękuje za pomoc :) Myślałm że nikt nie bedzie chciał sie trudzić nad tym, a jednak:) A co do mojej pracy była pisana bez przemyślenia i stad tyle pomyłek z czasami, ale fakt nie sa moja najlepsza stroną ;/ Jeszczeraz serdeczne dzięki na pewno jeszcze skorzystam:) pozdrawiam 3maj sie:)
» mateusz545
(Gość)
Czw Maj 15, 2008 20:09
mam dosc cieszkie zadanie do napisania jesli ktos mogl by mi pomoc????????? :?:
znajomy anglik ma zamieszkac w Twoim domu podczas Twojej nie obecnosci w kraju. Napisz do niego krotki e-mail, w ktorym przypomnisz mu o zasadach korzystania z mieszkania dotyczacych.
-s³uchanie g³osnej muzyki wieczorem
-wpuszczanie osob obcych do mieszkania
-regularne karmienia Twojego zwierzaka
-utrzymywania porzadku
|