Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

List do Kolegi

Forum językowe | dział: Tłumaczenia / Translations

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Natalka2 (Gość)
Pon Mar 17, 2008 9:24
List do Kolegi

[list=]Witajcie potrzebuję pilnie pomocyy
Mam na teraz do napisania list do mojego przyjaciela ze niedawno zmieniłem pracę, mam podać powód, poinformować go gdzie teraz pracuje, i jakię są moje obowiązki, napisać jak sie czujesz w nowej sytuacji i kogo poznałem w nowym miejscu w pracy, podać nowy adres e- mail i poprosic aby sie skontaktował

Dear Ann
    I write with you that I have tell you that i changed my job because I earn little money. I working in the policestation I patrol town. I am happy that I can help other people. I met alot of nice people. This is my e-mail xx.nati15xx.onet.pl Please write soon and tell me about you. I'm looking forward to hearing from you.
    Lot's of love
    Marco
    [/list]

» Paul89 (Born-4)
    Pon Mar 17, 2008 14:58

Troszke czasy ci sie myla.

Ja to bym napisal tak;

Hi Ann,

What's up!? Thanks for your postcard from New York! I'm sorry I haven't written to you for such a long time but I have been very busy for a few months. My life has changed a lot since our meeting. I changed my job because of getting low salary. Now I work at the police station and I patrol the streets at night. I met a lot of people here(napisz jeszcze,ze poznalas jakas osobe sympatyczna czy cos takiego), it is very nice atmosphere. Is is very dangerous job but I think that I'll manage to work here.
    Here is my new e-mail ; xx.nati15xx.onet.pl
    Please write me soon and tell me how you are.
    I'm looking forward to hearing from you.
    Lot's love

XYZ

» natalka2 (Gość)
    Pon Mar 17, 2008 23:13

Dziękuje za pomoc :) Myślałm że nikt nie bedzie chciał sie trudzić nad tym, a jednak:) A co do mojej pracy była pisana bez przemyślenia i stad tyle pomyłek z czasami, ale fakt nie sa moja najlepsza stroną ;/ Jeszczeraz serdeczne dzięki na pewno jeszcze skorzystam:) pozdrawiam 3maj sie:)

» mateusz545 (Gość)
    Czw Maj 15, 2008 20:09

mam dosc cieszkie zadanie do napisania jesli ktos mogl by mi pomoc????????? :?:

znajomy anglik ma zamieszkac w Twoim domu podczas Twojej nie obecnosci w kraju. Napisz do niego krotki e-mail, w ktorym przypomnisz mu o zasadach korzystania z mieszkania dotyczacych.
    -s³uchanie g³osnej muzyki wieczorem
    -wpuszczanie osob obcych do mieszkania
    -regularne karmienia Twojego zwierzaka
    -utrzymywania porzadku
      na kartke A4

Dyskusja była nieaktywna przez 1471 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 3| Wyświetleń: 1189)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
    Hasło:

Zapomniałem hasła
    Problemy z logowaniem?
    Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
    Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
    Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
    Matura z angielskiego
    Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
    Lekcje angielskiego
    Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
    Ćwiczenia ze słuchu
    Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
    .