|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» karol89
(Born-1)
Wto Mar 04, 2008 14:45
egzamin - przeciek na jutro
Przeniosłeś/łaś się z rodzicami do nowego domu na wsi. Napisz list do kolegi/koleżanki z zagranicy.
-Poinformuj o przeprowadzce na wieś i podaj powód zmiany miejsca zamieszkania.
-Wspomnij kim są Wasi nowi sąsiedzi i w jaki sposób Was przyjęli.
- Podaj DWIE zmiany w Twoim życiu spowodowane tą przeprowadzką.
- Zaproś kolegę/koleżankę na wakacje i zaproponuj wspólne zwiedzanie okolicy.
» XXX
(Gość)
Wto Mar 04, 2008 20:14
:>
czy nikt tego nie ma? kurczaczek probowałam ale jakos mi nie wychodzi :/
» piter3108
(Gość)
Wto Mar 04, 2008 20:56
karol89 napisał(a):Przeniosłeś/łaś się z rodzicami do nowego domu na wsi. Napisz list do kolegi/koleżanki z zagranicy.
-Poinformuj o przeprowadzce na wieś i podaj powód zmiany miejsca zamieszkania.
-Wspomnij kim są Wasi nowi sąsiedzi i w jaki sposób Was przyjęli.
- Podaj DWIE zmiany w Twoim życiu spowodowane tą przeprowadzką.
- Zaproś kolegę/koleżankę na wakacje i zaproponuj wspólne zwiedzanie okolicy.
moze cos napisze, ale bylo by dobrze gdyby ktos to dodatkowo sprawdzil jeszcze po mnie bo zawsze jakies bledy musze zrobic ;/
Dear Ann,
If you remember I wrote a couple weeks ago that me and my family are going to change our flat. And we did it.
We've moved to the country. The reason of our move is that my mom got recommendation from doctor that she shouldn't live in city 'cause she have healthy problems for this reason.
I haven't got many neighbours, because it's very small place, but I've met some of them already. They are very nice and hospitable - so some of them had visited us just after our arrive.
In my life this move cause two main things. Namely first thing concern my way to school. Now I must wake up hour earlier to get to school on time, and second - I am isolated from my friends and city!
By the way you have to visit me at my new place! I will show you round my new region.
Take care of you,
XYZ
moze cos w tym dobrego jest.. niczego nie gwarantuje ;)
» piter3108
(Gość)
Wto Mar 04, 2008 20:58
tak btw to tez poznalem ten temat przed jutrzejszym examinem xD
powodzenia ;P
» piter3108
(Gość)
Wto Mar 04, 2008 20:59
juz zauwazylem blad .. ehh she has nie have.. pewnie cos sie jeszcze znajdzie ;]
» delfcia
(Born-2)
Wto Mar 04, 2008 21:53
Dear Ann,
If you remember I wrote a couple weeks ago that me and my family are going to change our flat. And we did it.
We've moved to the country. The reason of our move is that my mom got recommendation from doctor that she shouldn't live in city 'cause she have healthy problems for this reason.
I haven't got many neighbours, because it's very small place, but I've met some of them already. They are very nice and hospitable - so some of them had visited us just after our arrive.
In my life this move cause two main things. Namely first thing concern my way to school. Now I must wake up hour earlier to get to school on time, and second - I am isolated from my friends and city!
By the way you have to visit me at my new place! I will show you round my new region.
prosze o przetłumaczenie pile!!!!
» piter3108
(Gość)
Wto Mar 04, 2008 22:35
Dear Ann,
Droga Aniu,
Jesli pamietasz pisalem kilka tygodni temu to ze ja i moja rodzina mamy sie przeprowadzic do nowego mieszkania. I zrobilismy to.
przeprowadzilismy sie na wies. powodem naszej przeprowadzki bylo to ze lekarz zalecil mamie ze nie powinna zyc w miescie bo ma z teg powodu problemy zdrowotne.
nie mam wielu sasiadow poniewaz jest to bardzo mala miejscowosc ale spotkalem juz paru z nich. sa bardzo mili i goscinni - kilku z nich przywitalo nas od razu po naszym przybyciu
w moim zyciu ta przeprowadzka spowodowala 2 waznie rzeczy ( powinno byc zmiany wiec changes nie things ) . mianowicie pierwsza sprawa dotyczy mojego dojazdu do szkoly. teraz musze wstawac godzine wczesniej zeby zdarzyc do szkoly na czas, a po drugie - jestem odizolowany od moich przyjaciol i miasta!
Przy okazji musisz odwiedzic mnie w moim nowym miejscu zamieszkania. pokaze Ci moja nowa okolice
czy cos w tym stylu- tak zamierzalem to bynajmniej napisac ;P
» delfcia
(Born-2)
Wto Mar 04, 2008 22:41
Dzieki Piter!
A moze byc taki poczatek?
Dear Kate,
Thank you for your letter.How are you?I'm sorry I hawen't written for so long.I'm writing to you becouse I've moved to the country.
» piter3108
(Gość)
Wto Mar 04, 2008 23:08
[quote="delfcia"]hawen't[/quote]
jak cos to juz haven't .. ale podejrzewam ze to tylko literowka ;)
nie jestem za mocny z gramatyki ale zdaje mi sie poprawnie napisane ;)
» gosciak
(Gość)
Pon Maj 05, 2008 20:02
To nie jest temat na jutrzejsza mature!!! Nie wierzcie!!!
BoSko: owszem, masz rację. Zamykam temat.
|