|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Revenrock
(Gość)
Sob Mar 01, 2008 17:54
rozprawka Czas wolny Free time in our life
witam musze przetłumaczyć ten tekst... na jezyk angielski a ucze sie dopiero rok... cale zycie uczylem sie niemieckiego którym znam bardzo dobrze... no ale babka sie uparła i musze jej to zanieść...
Co raz więcej czasu spędzamy w szkole lub w pracy. Coraz mniejszą rolę w naszym życiu odgrywa odpoczynek. Myślę, że nie powinno się tak dziać i że warto zastanowić się, dlaczego relaks powinien być ważny dla każdego z nas.
Po pierwsze, człowiek wypoczęty to człowiek zadowolony z życia. Co dalej za tym idzie- efektywniej wykonuje swoją pracę, bo jest pełen dobrych chęci i optymistyczniej patrzy na świat. Również częściej się uśmiecha i łatwiej radzi sobie w trudnych sytuacjach. Potrafi opanować stres, złość i irytację. Myślę, że ma to ogromne znaczenie w każdym zawodzie, w którym trzeba się kontaktować z ludźmi.
Kolejnym argumentem jest fakt, że w wolnym czasie można rozwijać swoje zainteresowania i zdolności. Człowiek poszerza w ten sposób horyzonty, dzięki czemu łatwiej osiągnąć mu samorealizację. Również może pomóc w zdobywaniu w zdobywaniu nowych przyjaciół. Istotne jest także to, że w wolnym czasie można uprawiać sport, co korzystnie wpływa na samopoczucie, zdrowie i urodę. Wolny czas sprzyja również częstszemu widywaniu się z przyjaciółmi i rodziną, która dla każdego z nas powinna być najważniejsza. Często jest tak, że ciężko pracujemy po to, by zapewnić naszym bliskim dostatnie życie. Pamiętajmy jednak, że ważniejsza od pieniędzy jest rozmowa z bliskimi i wzajemne wspieranie się w trudnych chwilach.
Odpoczynek i wolny czas odgrywają ogromny rolę w naszym życiu, bo bez nich nigdy nie będziemy naprawdę szczęśliwi. Ich brak może spowodować pogorszenie nie tylko naszego zdrowia fizycznego, ale i również psychicznego. Pamiętajmy więc, o tym by się nie przepracowywać, bo możemy zapłacić za to wysoką cenę.
BoSko: zmieniam nazwę tematu na bardziej adekwatny
» Revenrock
(Gość)
Sob Mar 01, 2008 22:11
Bardzo ważne :!: proszę pomóżcie :(
» bąbel
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 11:35
Ten tekst jest trudny. Wątpie aby któś się aż tak nudził żeby to pisać za Ciebie.
Zielona ramka u góry
» Gość
()
Nie Mar 02, 2008 11:43
ejj no ale zrozumcie ze ucze sie angielskiego pierwszy rok dopiero przez 6 miesiecy a babka karze mi wypracowanie napisac po angielsku... przez 8 lat ucze sie niemieckiego to jak mam sam napisac tą prace jak ja nie wiem ocb :cry:
» bąbel
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 12:05
ejj no to po co takie trudne wypracowanie chcesz tłumaczyć. Napisz coś prostymi słowami. Takimi, których się nauczyłeś przez ten rok nauki.
Jak ty wyskakujesz np. z "odgrywa odpoczynek", "jest pełen dobrych chęci i optymistyczniej patrzy na świat" to ja się nie dziwię że nie umiesz tego przetłumaczyć.
A to, że ty piszesz, że baba Ci kazała i Ty nic nie umiesz ale chcesz takie wypasione wypracowanie mieć, nie sprawi że ktoś będzie ślęczał ponad 2 godziny żeby to za Ciebie napisać
» Revenrock
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 12:18
Jej nie interesuje ile ja siee ucze mam nadrobic i juz:/ No mozna zmienic słowa tylko zeby sens był zachowany... BŁAGAM WAS :!:
» Gość
()
Nie Mar 02, 2008 14:32
agata
postaram się to napisać :) już połowe mam :)
» Revenrock
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 14:46
BARDZO DZIĘKUJE :!: :!: ratujesz mi życie
» agata:)
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 15:10
We spend so much time at school or at work. Less and less important is rest for us. I think it’s wrong and we need to think why relax should be important for everyone.
First – rested man it’s happy man. What is more this man can better do his job because he’s full of good will and he’s more optimistic and he also more often smiled and it’s easier to him to face with problems. Rested man can restrain his stress, anger and irritation.
I think that it’s very important in every job where contacts with people are required.
My next argument is fact that at free time we can We can develop our interests and passions. Human broaden his mind this way. It can also help us to have new friends.
It’s important that at free time we can do sports what is good for our mood, health and beauty.
At free time we can more often visit our friends and family what should be most important thing for us. There is often that we work very hard to provide for your family’s well-being.
But remember that more important is conversation with your intimates.
Rest and free time are very important because it’s what makes us happy.
The lack of these things can cause a deterioration of physical health and mental health.
So we have to remember that we can’t work too hard because we can pay dearly for this.
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 15:14
4sa
"we can We can develop our interests" tu oczywiście ma być tylko jedno we can ;P to z rozpędu napisałam..nie gwarantuję, że wszystko jest dobrze!
Napisz potem co za to dostałeś :P
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 16:18
Wiesz wydaje mi się, że tak będzie bardziej poprawnie...sorry, że tak mieszam, ale ten tekst jest jednym z cięższych...
Rest is less and less important for us. I think it’s wrong and we need to think why relax should be important for everyone.
First – rested man it’s happy man. What is more this man can better do his job because he’s full of good will and he’s more optimistic and his also more often smiled and it’s easier to him to face with problems.
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 16:20
and he's also more often smiled and it’s easier to him to face with problems.
(Gość)
Nie Mar 02, 2008 16:23
There is often that we work very hard to provide for our family’s well-being.
ok już nic nie poprawiam ;P No chyba, ze jeszcze coś zauważę xP xP
|