Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

CZASOWNIKI NIEREGULARNE-jak najlepiej się nauczyć??

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: Sposoby nauki

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Marika (Frequent Member-165) Frequent Member
Pią Mar 21, 2008 21:03

dla mnie proste ćwiczenia gramatyczne na czasy są jak miła zabawa :) Potem przynajmniej nie zastanawiam się jak to było w tabelce ;)

W razie wątpliwości : gg:4420090

» oczy (Gość)
Sro Kwi 20, 2011 20:40

sposób z karteczkami jest naprawdę dobry. jest to szybkie i skuteczne ale najgorzej z pisaniem tego xd. kurde ja tez muszę na teraz to wykuć bo bd sprawdzian masakra ;(
no to powodzenia ;D

» kew (Gość)
Wto Kwi 26, 2011 21:00

Mój sposób był taki napisalem sobie na scianie w moim pokoju jedna kolumne z sześćioma czasowniakmi i ich odmianami i codziennie sobie dopisywalem i gdy rano sie budzilem odrazu patrzalem na sciane oczywiscie pokuj byl przed remontem a gdy zaczynamy sie uczyc musimy miec dobre podejscie bo inaczej sie nie nauczymy a tez dobrze sobie kojazyc czyms czasowniki np meet spotykac i np kojazymy sobie zed sie spotykamy z kims na mecie dobre i szybko wchodzi powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

» ewelcia44 (Born-1)
Pon Sty 23, 2012 19:47

Ludzie ja też to mam! I to jutro kartkówka!! :? Załamanie głowy :evil: Ja nie wiem czy dam radę próbowałam wszystkiego a i tak to nie idzie!!! Mam karteczki przed kompem i na całym pokoju. Co za wredne irregular verbs!!! :x

» ewamariae (Newbie-10)
Nie Sty 29, 2012 1:42

Czasowniki nieregularne mam zgrane na mp4 ze strony
www.manythings.org irregular verbs i słucham w każdej wolnej chwili. Oczywiście nie ma wszystkich,ale w miarę łatwo można je zapamiętać .Powodzenia. :)

» POL9965 (Newbie-11)
Pon Lut 13, 2012 0:51

Ja sobie spreparowałem arkusz w EXCELU, dzięki któremu jakoś to opanowałem. Jak ktoś by chciał - mogę przesłać e-mailem.
W zasadzie najlepiej dużo pisać, słuchać...

» Mind (Fresh Member-27)
Wto Lut 21, 2012 19:47

Dobry pomysł - Gościa "Hihi".

Załóż nowy wątek w dziale Sposoby nauki | Odpowiedz w tym wątku

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2 (Odpowiedzi: 21| Wyświetleń: 11040)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka