|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Lukaso
(Gość)
Sro Sty 02, 2008 20:50
Liceum językowe
Kończę gimnazjum i zastanawiam się nad liceum językowym bo bardzo lubię angielski i dobrze mi idzie a przede wszystkim chę się nauczyć, po takim liceum pewnie chciał bym też studiować języki. Z tym, że mam jeden dylemat, nie wiem za bardzo o co chodzi ale mam wrażenie, że po takiej szkole i studiach np. kończę z perfekcyjnie opanowanym językiem, jadę do Stanów czy tam na Wyspy i jestem zwykły koleś bez wykształcenia bo najważniejszy czas zdobywania zawodu (szkoła średnia, studia) poświęciłem na naukę języka i jestem na równi z takim np. anglikiem który skończył edukację na poziomie gimnazjum i zamiata ulicę od 15 roku życia.
Może mi pomóc ktoś doświadczony? Ile warte będzie moje wykształcenie po takich kierunkach nauk? I co mógłbym robić w przyszłości? (oprócz nauki w polskich szkołach i ogólnie pracy w Polsce bo chciałbym to zrobić przede wszystkim dlatego żeby kiedyś pracować lub mieszkać za granicą).
» Angolon
(Gość)
Czw Sty 03, 2008 10:41
wszystko zależy od Twoich predyspozycji. Jak skończysz filologię to możesz pracować albo jako tłumacz w Polsce (ew. nauczyciel) bądź jako tłumacz polskiego za granicą.
Najlepsze rozwiązanie to skończyć uczelnie techniczną po angielsku. U mnie na polibudzie jest wydział gdzie wykłady są po angielsku. Jest tam informatyka, elektronika i inne. Kończąc taki kierunek umiesz perfect angielski, angielski techniczny i jeszcze masz porządne wykształcenie. Z pracą za granicą nie będzie żadnego problemu.
Pozdrowienia
» Lukaso
(Gość)
Sob Sty 05, 2008 18:41
Dziękuje za odpowiedź.
Te studia techniczne to coś w stylu studiowania za granicą? Gdzie nikt się nie przejmuje że Ty (obcokrajowiec) może nie znasz jeszcze perfekcyjnie języka i możesz mieć czasami problemy ze zrozumieniem, czy wykłady są tak dostosowane aby język był możliwie prosty i zrozumiały a poziom trudności zwiększał się z czasem?
Krótko mówiąc czy to jest celowe? Tzn. zdobywanie zawodu i jednocześnie nauka języka? Czy tak jak powiedziałem zwykłe studia w innym języku (niedostosowane dla obcokrajowców)???
» Kasiunda
(Gość)
Pią Sty 25, 2008 14:35
Ja też chcę się uczyć w liceum językowym, ale gdzieś w trójmieście, zna ktoś może taki liceum? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
» Ayano
(Gość)
Pon Maj 12, 2008 17:29
Skończyłam Liceum jezykowe i aktualnie jestem na oxfordzie..... moim zdaniem sie opłaca.....
» Gość
(Gość)
Pon Maj 19, 2008 13:16
A co moge robić po sjezykowym?! Nie chce być nauczycielem, tłumaczem też nie;( :(
Znacie dobre liceum jezykowe na podkarpaciu?
» Gość
()
Pią Lut 06, 2009 13:28
Dominika.
Mam pytanie, bo ja również zastanawiam się nad wyborem liceum i chciałabym iśc do liceum językowego, ale podobno trudno się tam dostać. czy to prawda.?
Mam też pytanie czy jeste tam trudno "przetrwać" .
i czy znacie jakieś liceum jezykowe (głownie chodzi mi o angielsi, ale franucskiego się uczę, lecz nie jeste za nim specjialnie) w województwie łodzkim.?;d
» Gość
(Gość)
Pią Lip 10, 2009 14:32
Ja tak samo mam pytanie :P
Teraz uczę się sama języka hiszpańskiego :P i chciałabym być tłumaczem tego właśnie języka :P
Zastanawiam się nad tym czy Jest takie liceum którego można się uczyć od podstaw :P
Czy znajduje się takie liceum w województwie mazowieckim ??
» Pesti
(Gość)
Pią Lip 31, 2009 11:54
ACADEMY OF NEW YORK
Tym, którzy szczególnie lubią język angielski (amerykański) polecam ofertę Academy of New York w Warszawie. Koncentrują się na redukcji polskiego akcentu, nauce wymowy i intonacji zbliżonej do native, w cenie kursu możecie wziąć udział w warsztatach weekendowych i spotkaniach kulturalnych. Tylko amerykańscy lektorzy i klimat nowojorskiej metropolii:)
» wojtas 166
(Gość)
Wto Gru 21, 2010 13:43
Re:Liceum językowe
Możesz być dobrym tłumaczem Polsko Angielskim mówię ci mój brat skończył studia języka angielskiego i został znakomitym tłumaczem w jakiejś
pod Poznańskiej firmie która podpisuje różne kontrakty na wyspach ale i tez w pozostałych krajach europy a w europie bez języka angielskiego się teraz nie obejdzie więc może wart iści w tym kierunku.Pozdrawiam!!!
» jestem!
(Gość)
Wto Sty 11, 2011 15:20
Re:Liceum językowe
jak myślicie dobrze iść do językowego liceum.?moim zdaniem tak pożniej można mieć wiele ciekawych prac:)
» Hiszpaanka
(Gość)
Pon Cze 13, 2011 18:16
Liceum językowe
Hey, chcialabym zostac stewardessa co prawda chodze dopiero do 2 Gim ale juz sie powoli rozgladam. Dowiedzialam sie ze najlepiej jest ukonczyc liceum jezykowe czy to prawda?
I czy znajduje sie jekies liceum jezykowe w Tarnowie?z gory Dziekuje :)
|