Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

tlumaczenie listu formalnego

Forum językowe | dział: Tłumaczenia / Translations

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Daisy19 (Gość)
Nie Lis 25, 2007 15:58
tlumaczenie listu formalnego

czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć list formalny z polskiego na angielski?

Drogi dyrektorze,
pisze do pana z powodu niezadowolenia z nauczyciela od języka angielskiego.Jestem strasznie zawiedziona z tego jak prowadzone są lekcje.
Uczyłam się angielskiego przez cztery lata i chciałabym dalej poznawać nowe słówka i gramatykę teraz jest to prawie nie możliwe właśnie z powodu nowego nauczyciela.Często jest tak że pół godziny minie zanim weźmiemy normalny temat ponieważ zawsze rozmowa jest o opowiadaniu historii naszego nauczyciela.Poza tym nie uczymy się czytać tekstu z książki a jeśli źle przeczytamy jest jakaś ironiczna uwaga.
Oczekuje od pana dyrektorze aby porozmawiał z moim nauczycielem i najszybciej jak to możliwe odpisał na mój list

Z szacunkiem uczennica.....

» mieszko (Occasional Member-55) Occasional Member
Pon Lis 26, 2007 22:06

na kiedy potrzebyujesz?
Zacznę, ale chyba dziś nie skończę,bo już przyspyiam
Dear Sir .... (imie i nazwisko)
I am writnig to you in order to complain about my english teacher. I am very disappointed with how Mr Kowalski (nazwisko nauczyciela) is teching us on his lessons.
I spent four years learning english and I am keen to learn new words as well as grammar, but now it is almost impossible because of our new teacher. Usually Mr KOwalski begins his lesson with telling long and boring stories from his past, and the lesson is over before we even started new subject. Moreover we are not taught to learn aloud form our textbook, and if we do. Mr kowalski critisizes us in very ironic manner.
I kindly ask you to speak to my teacher and I expect you to reply my letter as soon as possible.\
Kind regards
Podpis ucznia
\mogłem strzelić jakąś literówkę, ale powinno być ok
jakby coś, to wy ślij mi prywatną wiadomość
powodzenia, mieszko

» Gość ()
Wto Lis 27, 2007 17:15

dzieki ci bardzo oddalam juz prace jakos ja napisalam i jesli dostane zla ocene z niej a tak bedzie napewno to wykorzystam to co napisales i moze poprawie ocene jeszcze raz dziekuje

» Daisy19 (Gość)
Wto Lis 27, 2007 17:17

nie podpisalam sie no to pozdrawiam

Dyskusja była nieaktywna przez 1534 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 3| Wyświetleń: 912)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.