|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Daisy19
(Gość)
Nie Lis 25, 2007 15:58
tlumaczenie listu formalnego
czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć list formalny z polskiego na angielski?
Drogi dyrektorze,
pisze do pana z powodu niezadowolenia z nauczyciela od języka angielskiego.Jestem strasznie zawiedziona z tego jak prowadzone są lekcje.
Uczyłam się angielskiego przez cztery lata i chciałabym dalej poznawać nowe słówka i gramatykę teraz jest to prawie nie możliwe właśnie z powodu nowego nauczyciela.Często jest tak że pół godziny minie zanim weźmiemy normalny temat ponieważ zawsze rozmowa jest o opowiadaniu historii naszego nauczyciela.Poza tym nie uczymy się czytać tekstu z książki a jeśli źle przeczytamy jest jakaś ironiczna uwaga.
Oczekuje od pana dyrektorze aby porozmawiał z moim nauczycielem i najszybciej jak to możliwe odpisał na mój list
Z szacunkiem uczennica.....
» mieszko
(Occasional Member-55) 
Pon Lis 26, 2007 22:06
na kiedy potrzebyujesz?
Zacznę, ale chyba dziś nie skończę,bo już przyspyiam
Dear Sir .... (imie i nazwisko)
I am writnig to you in order to complain about my english teacher. I am very disappointed with how Mr Kowalski (nazwisko nauczyciela) is teching us on his lessons.
I spent four years learning english and I am keen to learn new words as well as grammar, but now it is almost impossible because of our new teacher. Usually Mr KOwalski begins his lesson with telling long and boring stories from his past, and the lesson is over before we even started new subject. Moreover we are not taught to learn aloud form our textbook, and if we do. Mr kowalski critisizes us in very ironic manner.
I kindly ask you to speak to my teacher and I expect you to reply my letter as soon as possible.\
Kind regards
Podpis ucznia
\mogłem strzelić jakąś literówkę, ale powinno być ok
jakby coś, to wy ślij mi prywatną wiadomość
powodzenia, mieszko
_________________ mieszko
» Gość
()
Wto Lis 27, 2007 17:15
dzieki ci bardzo oddalam juz prace jakos ja napisalam i jesli dostane zla ocene z niej a tak bedzie napewno to wykorzystam to co napisales i moze poprawie ocene jeszcze raz dziekuje
» Daisy19
(Gość)
Wto Lis 27, 2007 17:17
nie podpisalam sie no to pozdrawiam
|