|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» karolina małolepsza
(Born-5)
Czw Lis 08, 2007 20:34
Proszę o sprawdzenie i wytłumaczenie
Robiłam sobie testy z czasów Past Simple i Past Continous Przeczytałam już wiele zasad gramatycznych dotyczących tych czasów ale jak przychodzi do wykonywania ćwiczeń to klapa. Podam zdania z testów chociaż wiem że są niepoprawne Chodzi o to czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jest zle.
1. While the actors was revising (revise) the script, the camera feel (fall).
2. It wasn't raing (rain) when the women arrived (arrive)
3. While the students was doing (do) their homework, the headmaster went (go) inti the room
4. What did you do (you/do) when I call (call) you?
» Bonifacy
(Occasional Member-84) 
Czw Lis 08, 2007 20:48
wydaje mi sie ze powinno byc tak:
1. While the actors were revising the script, the camera fell. ( feel oznacza czuć , chyba że to zwykłą literówka;))
2. It wasn't raining when the woman arrived.
3. While the students were doing their homework, the headmaster went into the room.
4. What were you doing when I called you?
I was We were
You were You were
He She It was They were
Pozdrawiam
_________________ "Always forgive your enemies; nothing annoys them so much" Oscar Wilde
» Kamysia
(Occasional Member-76) 
Pią Lis 09, 2007 8:40
I was
You were
He was
She was
It was
You were
They were
We were
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P