|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Arkadius
(Born-2)
Wto Lis 06, 2007 18:55
Z czego się uczyc?
Witam wszystkich bardzo serdecznie:) jestem nowym forumowiczem:)
Zwracam się do wszystkich z pytaniem o książkę (repetytorium itd) która pozwoliłaby mi na powtórzenie gramatki- przede wszystkim chodzi mi o wszystkie czasy. W szkole wiadomo jak jest z utrwalaniem materiału a ja potrzebuję natychmiastowej powtórki. W internecie nie moge znaleźć jakiegoś kompletnego poradnika, kótry opisywałby wsystkie casy wraz zastosowaniami a ja właśnie czegoś takiego potrzebuję. Jeśli znacie jakies tego typu strony to bardzo proszę o podanie. Za wszystkie odpowiedzi bede bardzo wdzięczny!!!
Pozdrawiam :)
» ja22
(Gość)
Sro Lis 07, 2007 16:48
u
ja kupilem English grammar in use. powiem ci ze ksiazka swietna. nie jest ona specjalnie ulozona pod mature, ale gramatyka wyjasniona tam jest 1rzednie. przerobilem polowe tej ksiazki na razie i jak wczesniej z zadan gramatycznych, leksykalnych slabo stalem, tak teraz zadania na poziomie matury rozrzeszonej robie przynajmniej na 50 %. testy w internecie tez ida o wiele lepiej. po prostu dobra ksiazka, ktora rozwija ang.
ponadto mam ksiazki oxfordu. szczegolnie polecam cwiczenia i slowka word bank z repetytorium.
» Arkadius
(Born-2)
Sro Lis 07, 2007 22:56
Ja wczoraj kupiłem sobie na allegro jakies repetytorium z czasami angielskimi bo umiałem je dobrze a po wakacyjnej przerwie wszystko mi uleciało;/a z tego co Ty piszesz to uczymy sie tych słówek z WORD BANK na lekcjach-przydatne:) a jakies strony moze polecicie?
» gossska
(Gość)
Sob Lis 10, 2007 19:37
ja kupiłam ostatnio paszport maturzysty - jest gramatyka...są zestawy maturalne... cena ok 25 zeta:P
» załamana
(Gość)
Sro Kwi 23, 2008 11:28
Witam wszystkich mam wielką prośbę mam maturę za kilkanaście dni z angielskiego a nic nie umiem mogli byście mi powiedzieć od czego zacząć żeby zdać tak na dopa chociaż bardzo proszę ja nic nie umiem
» mydaisy1
(Born-1)
Wto Paź 27, 2009 17:17
Ja korzystam z ksiąki "the use of English" i jestem tez bardzo zadowolona ....
|