|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» potrzebujący pomcy
(Gość)
Pon Paź 29, 2007 16:57
list oficjalny
list po angielsku, ale nie nie bardzo sobie radze.
Temat to:
Starasz się o przyjęcie na studia w jednym z brytyjskich lub amerykańskich uniwersytetów. Napisz list, który prześlesz na wybraną uczelnię University of Birmingham- zresztą obojętnie)
1.Skąd dowiedziałeś się o tej uczelni i jakim kierunkiem jesteś zainteresowany? (z internetu, projektowanie 3D)
2.Zaprezentuj się jako odpowiedni kandydat i wymień przynajmniej jedno swoje osiągnięcie. (publikacja zdjęć virtual tuning w gt)
3.Poinformuj od jak dawna uczysz się angielskiego i jaki jest twój poziom zaawansowania.(uczę się od 5 lat, raczej początkujący)
4.Podaj dwa argumenty uzasadniają twój wybór uczelni za granicą. (lepsze wyposażenie, nauka języka, większa renoma itp.)
Długość od 12 do 150 słów.
Proszę bardzo o pomoc i z góry dziękuje.
» ozzy
( Specjalista -683) 
Pon Paź 29, 2007 17:38
Na tym forum POMAGAMY odrabiać prace domowe. Tzn poprawimy to co napisałeś/aś ale nikt nie napisze za Ciebie !
Napisz po ang jak potrafisz a ktos Ci poprawi..
_________________ dictionary + google = solution
Nie oczekuję wieńców, pokłonów ani pomników ale 'dziękuję' to by kur** wypadało powiedzieć nieraz :-|
» potrzebujący pomcy
(Gość)
Pon Paź 29, 2007 19:30
Proszę o przetłumaczenie zdań:
Chcę studiować na tym kierunku, ponieważ bardzo mnie interesuje.
Rok temu przeszedłem kurs obsługi AutoCADa.
Myślę że studia w tym kierunku dadzą mi wiele satysfakcji.
Mój angielski jest na poziomie podstawowym.
Projektowanie zawsze mnie interesowało.
Będzie to dla mnie wyzwaniem.
|