|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Donczuczo
(Gość)
Nie Paź 28, 2007 10:05
Proszę o przetłumaczenie listu formalnego please ! =*
Witam!! mam do napisania list formalny, bardzo bym prosila o przetlumaczenie.
niedawno zarezerwowales przez internet i oplaciles dwutygodniowy kurs angileskiego w szkole Brighton. do dzis nie masz odpowiedzi. napisz list w kyorym:
-podajesz infor. na ktory kurs sie zapisales i ze nie otrzymales potwierdzenia tej rezerwacji
- informujesz ze dzowniles do szkoly ze pozostawiles wiadomosc na sekretarce
- wyrazasz swoje zmartwienie ze do dzis nie otrzymales odpowiedzi i ze nie mozesz przez to zaplanowac wyjazdu
- prosisz szkole aby potwierdzila twoje uczestnictwo w kursie albo oddala ci kase
Z GÓRY DZIĘKUJĘ Za POMOC ! =*
» Mystique
(Occasional Member-56) 
Nie Paź 28, 2007 11:02
Zaraz zaraz, ale ja chyba czegoś nie rozumiem. Przecież to Ty masz go napisać, a nie my. Nie widzisz napisu na górze forum?
» Gość
()
Nie Paź 28, 2007 11:15
napisałam to po polsku mniej więcej, dla mnie to są ciężkie zdania, ale jestem osoba która po przetłumaczeniu 'uczy' sie tego ( nowych zwrotów, zdań nowych slow itd.. ) by coś z tego sie nauczyć, wiec bardzo byście mi pomogli..
Dear,...
Zapisalam sie przez internet na kurs angielskiego w waszej szkole. Do dzis nie dostalam potwierdzenia rezerwacji. Dzwonilam do szkoly i zostawilam wiadomosc na sekretarce. Jestem zmartwiona ta sytuacja, poniewaz nie moge przez to zaplanowac wyjazdu. Prosze o potwierdzenie mojego uczestnictwa w kursie lub zwrotu pieniedzy.
Yours faithfully, A.S.
» Mystique
(Occasional Member-56) 
Nie Paź 28, 2007 15:27
Gość napisał(a):dla mnie to są ciężkie zdania
I w takim przypadku wystarczy wymyślać łatwiejsze zdania i tłumaczyć je wtedy, chociaż najlepszy efekt jest wtedy, kiedy pisze się od razu po angielsku. Napisz to po angielsku, a na pewno ktoś sprawdzi. Nie żeruj na innych.
|