Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Potrzebne POPRAWIENIE napisanego tekstu - opis!!!

Forum językowe | dział: Tłumaczenia / Translations

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» pattrykk34 (Born-4)
Wto Paź 09, 2007 11:47
Potrzebne POPRAWIENIE napisanego tekstu - opis!!!

proszę pomóżcie jestem początkujący a trafiłem do zaawansowanej klasy i mam problemy z angielskim :cry: :cry: :cry:
miałem opisać po angielsku przedstawicieli grupy "new romantics" i OPISAŁEM teraz mam nadzieję że znajdzie się ktoś - zlituje i mi to sprawdzi:!: :!: :!: :!:

Representatives group New Romantics are very interesting and untypical people. Woman has on oneself a black and white dress with long sleeved, and white belt. She has big, white collar and make-up. She has a pink lips, blusher on cheeks, eyeliner, blue eye shadow, and foundation. Woman has a orange hair, black hat on the head, rings and earring. Man has onself a orange, velvet, shirt with black cuffs and white, lace collar. He has a make-up. Man has a pink lips, eyeliner, white eye shadow, and foundation. He has a brown hair, rings, signet ring and stud. Generally people who belonging group New Romantics have a very colours clothes, big collers. They have very intense make-up, orginal clothes and orginal hairstyle. They have a jewellery: rings, earrings, weddind ring, signet ring.
Representatives group New Romantics like a electronic music. That is a
"light" and pleasant music with romantically standardized texts. They music is opposite music punks.
In the free times people listen to music, for writing new songs, and writing poems. They interesting fashion, design new, colours clothes.

[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 12:54 ]
wiem że napisałem tu pewnie masę głupoty ale pisałem sam i teraz PROSZĘ o poprawę tego tekstu :!:

» Omnislash (Occasional Member-101) Occasional Member
Wto Paź 09, 2007 20:10

Representatives of the New Romantic group are very interesting and untypical people. Women usually wear a black and white dresses with long sleeves, and white belts. They have a big, white collars and make-up - pink lipsticks, blushers on their cheeks, eyeliners, blue eye shadows, and foundations. Also, orange hair, black hats on the head, rings and earrings, are noticeable . On the other hand, Men wears orange, velvet, shirts with black cuffs and white, lace collars. They also have an make-up - pink lipsticks, eyeliners, white eye shadows, and foundations. Rings, signet rings and studs are very popular too. Generally people who belongs to the New Romantic stream wear a very colourful clothes and big collars. They have very intensive make-up, orginal clothes and orginal hairstyle. They have a lot of jewellery: rings, earrings, wedding rings and signet rings.
Representatives of the New Romantic like electronic music. That is a
"light" and pleasant music with romantic texts. Their music is an opposition to a punk music.
In the free time people are listening the music, writing new songs and poems. They are interested in fashion and designing new, colourful clothes.

Myśle że teraz jest ok, choć mogłem gdzieś coś pominąć (w końcu tekst długi) a i ja sam nauczyłem sie paru słówek.

trafiłem do zaawansowanej klasy

Tylko sie cieszyć i korzystać ;) tzw. intensywny kurs języka ang. Nie zmarnuj szansy!

Pozdrawiam. 8)

» M jak Morderstwo (Gość)
Wto Paź 09, 2007 20:38

Representatives of the New Romantic group are very interesting and untypical people. Women usually wear a black and white dresses with long sleeves and white belts. They have big, white collars and make-up - pink lipsticks, blushers on their cheeks, eyeliners, blue eye shadows and foundations. Also, orange hair, black hats, original rings and earrings are noticeable. On the other hand, men wear orange velvet shirts with black cuffs and white, lace collars. They also do their make-up using pink lipsticks, eyeliners, white eye shadows and foundations. Rings, signet rings and studs are very popular, too. Generally, people who belong to the New Romantic stream wear very colourful clothes and big collars. They have very intensive make-up, orginal clothes and orginal hairstyle. They have a lot of jewellery: rings, earrings, wedding rings and signet rings.
Representatives of New Romantic like electronic music. That is a
"light" and pleasant music with romantic texts. Their music is an opposition to a punk music.
In their free time, those people listen the music, write new songs and poems. They are interested in fashion and designing new, colourful clothes.

to by było wszystko, aczkolwiek pierwsze słyszę o tego typu wyglądzie jako New Romantic. A czasem kolory sie nie pomyliły? Moje zastrzeżenia co do treści jako takiej:
1. kiecki z długimi rękawami - a z krótkimi to już nie?? czy to są jakieś specjalne stroje, jeśli mają długie rękawy? Skupiłabym się raczej na materiale, bufach, technice wykonania, może fasonie, ale - rękawy?
2. podkład to nosi każda kobieta, która chce wyrównać koloryt skóry X) dodaj coś, co go wyróżnia; jeśli nic - to po co o nim wspominasz?
3.pomarańczowe włosy??
4. a gdzie niby mają nosić kapelusze, na nogach? :)
5.dziwki też mają intensywny make-up, a niekoniecznie są New Romantic
6. co do biżuterii, zaznacz jakoś, że się czymś wyróżnia, skoro to dla nich charakterystyczne
7.to w sumie by było na tyle, gratuluję dostania się do zaawansowanej grupy...

» pattrykk34 (Born-4)
Wto Paź 09, 2007 23:23

Omnislash - bardzo dziękuję za pomoc :D :D :D

nio i M jak Morderstwo też dziekuje za te uwagi :shock:
:?

» Omnislash (Occasional Member-101) Occasional Member
Sro Paź 10, 2007 20:59

M. to specjalistka 8)

Dyskusja była nieaktywna przez 1689 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 4| Wyświetleń: 870)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.