|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» ~~Mandarynka~~
(Born-7)
Pią Paź 05, 2007 19:33
Co myślicie o angielskim humorze?
Według mnie to nie jest wogóle nie śmieszne, żeby nie powiedziec głupie. Oglądałam kiedyś jakiś serial o hotelu londyńskim czy coś takiego i ci ludzie śmiali się z niczego :p Nie lubię takiej specyfiki. Może mówie tak, bo nie mieszkam w Anglii i nie znam ich kultury dosyc dobrze :) Ale i tak oni kojarzą mi sie głównie z niezrozumiałym akcentem i wywyższaniem się... O wiele bardziej wolę humor amerykański w stylu "Straszny Film" XD Przy tym jets przynajmniej z czego się śmiać... Co o tym sądzicie?
» Omnislash
(Occasional Member-101) 
Pią Paź 05, 2007 20:23
Moim zdaniem humor amerykański jest idiotyczny i przystosowany do poziomu intelektualnego ludzi którzy tam mieszkają. Wakacje w dużej mierze spędziłem w Londynie, i Anglicy są bardzo klawymi ludźmi z niesamowitą kulturą. Oczywiście utarło się wiele stereotypów, jak najbardziej niebezpodstawnie, chociażby nadal mam w pamięci dowcipy które o 8 rano rzucał nam jeden z nauczycieli gramy, i z tego co pamiętam to nikt się nie śmiał. Ale w bezpośrednim kontakcie, spontanicznie potrafił nieźle rozbawić.
Najlepiej tam pojechać, i samemu się przekonać.
_________________ ~Dazed & Confused~
Jeśli pomyliłem się, popraw mnie. Pomożesz mi.
» agulec
(Occasional Member-59) 
Pon Paź 15, 2007 19:34
a teacher asks a pupil which part of body goes to heaven first?the pupil says...feet,miss,... i've seen my mum with hers in the air and shouting' god i'm fucking coming'
[ Dodano: Pon Paź 15, 2007 20:49 ]
czasem faktycznie nie wiadomo co odpowiedziec.lub czy smiac sie razem z nimi.ja kiedy nie rozumie to prosze oczywiscie o tlumaczenie zeby nie popelnic jakiejs gafy.ogólnie to anglicy sa wporzadku.maja specyficzny styl bycia i sa czasem dziwni to prawda ale z czasem przestaje sie zwracac na to uwage.
» vard
( Specjalista -343) 
Sob Mar 22, 2008 14:54
Monty Python, Mighty Boosh... uwielbiam! :)
» juddka
(Born-1)
Nie Lip 13, 2008 18:17
mieszkam w anglii od 2ch lat..oni maja dry humor !!!!!
» szymongks62
(Born-1)
Wto Gru 02, 2008 16:33
J like English funny :mrgreen:
» gromax
(Occasional Member-86) 
Pią Mar 06, 2009 22:03
jak dla mnie jeden z najlepszych dialogów a'la monty python można znaleźć na youtubie pod hasłem eVWH01E2weA lub "guards scene"
a ogólnie o angielskim humorze? czasem jest tak absurdalny, ze niezrozumiały. poza tym pozwala kazdą, nawet najostrzejszą sytuację przekształcic w śmiech (no dobra, ze śmierci się zwykle nie żartuje)
» howru
(Born-3)
Wto Sie 04, 2009 17:40
moim skromnym zdaniem angielski humor jest zabawny, choć czasem trzeba się zastanowić, żeby dobrze zrozumieć jakiś żart... ja np uwielbiam Jasia Fasolę i Monty Pythona... Humor absurdalny, ale śmieszny
oczywiście nie mówię o dowcipach w stylu "Where can you meet a cow? in muuuuuuuuuuuuuseum" czy jakoś tak bo to akurat amło śmieszne jest... :)
|