Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Co myślicie o angielskim humorze?

Forum językowe | dział: Humour

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» ~~Mandarynka~~ (Born-7)
Pią Paź 05, 2007 19:33
Co myślicie o angielskim humorze?

Według mnie to nie jest wogóle nie śmieszne, żeby nie powiedziec głupie. Oglądałam kiedyś jakiś serial o hotelu londyńskim czy coś takiego i ci ludzie śmiali się z niczego :p Nie lubię takiej specyfiki. Może mówie tak, bo nie mieszkam w Anglii i nie znam ich kultury dosyc dobrze :) Ale i tak oni kojarzą mi sie głównie z niezrozumiałym akcentem i wywyższaniem się... O wiele bardziej wolę humor amerykański w stylu "Straszny Film" XD Przy tym jets przynajmniej z czego się śmiać... Co o tym sądzicie?

» Omnislash (Occasional Member-101) Occasional Member
Pią Paź 05, 2007 20:23

Moim zdaniem humor amerykański jest idiotyczny i przystosowany do poziomu intelektualnego ludzi którzy tam mieszkają. Wakacje w dużej mierze spędziłem w Londynie, i Anglicy są bardzo klawymi ludźmi z niesamowitą kulturą. Oczywiście utarło się wiele stereotypów, jak najbardziej niebezpodstawnie, chociażby nadal mam w pamięci dowcipy które o 8 rano rzucał nam jeden z nauczycieli gramy, i z tego co pamiętam to nikt się nie śmiał. Ale w bezpośrednim kontakcie, spontanicznie potrafił nieźle rozbawić.

Najlepiej tam pojechać, i samemu się przekonać.

» agulec (Occasional Member-59) Occasional Member
Pon Paź 15, 2007 19:34

a teacher asks a pupil which part of body goes to heaven first?the pupil says...feet,miss,... i've seen my mum with hers in the air and shouting' god i'm fucking coming'

[ Dodano: Pon Paź 15, 2007 20:49 ]
czasem faktycznie nie wiadomo co odpowiedziec.lub czy smiac sie razem z nimi.ja kiedy nie rozumie to prosze oczywiscie o tlumaczenie zeby nie popelnic jakiejs gafy.ogólnie to anglicy sa wporzadku.maja specyficzny styl bycia i sa czasem dziwni to prawda ale z czasem przestaje sie zwracac na to uwage.

» vard ( Specjalista -343) Executive Member
Sob Mar 22, 2008 14:54

Monty Python, Mighty Boosh... uwielbiam! :)

» juddka (Born-1)
Nie Lip 13, 2008 18:17

mieszkam w anglii od 2ch lat..oni maja dry humor !!!!!

» szymongks62 (Born-1)
Wto Gru 02, 2008 16:33

J like English funny :mrgreen:

» gromax (Occasional Member-86) Occasional Member
Pią Mar 06, 2009 22:03

jak dla mnie jeden z najlepszych dialogów a'la monty python można znaleźć na youtubie pod hasłem eVWH01E2weA lub "guards scene"

a ogólnie o angielskim humorze? czasem jest tak absurdalny, ze niezrozumiały. poza tym pozwala kazdą, nawet najostrzejszą sytuację przekształcic w śmiech (no dobra, ze śmierci się zwykle nie żartuje)

» howru (Born-3)
Wto Sie 04, 2009 17:40

moim skromnym zdaniem angielski humor jest zabawny, choć czasem trzeba się zastanowić, żeby dobrze zrozumieć jakiś żart... ja np uwielbiam Jasia Fasolę i Monty Pythona... Humor absurdalny, ale śmieszny

oczywiście nie mówię o dowcipach w stylu "Where can you meet a cow? in muuuuuuuuuuuuuseum" czy jakoś tak bo to akurat amło śmieszne jest... :)

Dyskusja była nieaktywna przez 1025 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 7| Wyświetleń: 2350)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

vard korepetytor, Warszawa

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.