|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» PAWELEK050
(Born-1)
Sro Lut 22, 2012 14:37
zabezpieczenie domu przed włamaniem
Potrzebuję "na gwałt" pomocy w przetłumaczeniu tekstu na angielski. Nie mogę użyć translatora bo sprawdzająca kobietka zaraz się połapie. A na dodatek muszę się tego nauczyć na pamięć. Będę bardzo wdzięczny. Oto tekst:
Do zabezpieczenia domu przed włamaniem można użyć różnego rodzaju zabezpieczeń. Może to być system alarmowy lub monitoring wizyjny. Jednak najprostszym zabezpieczeniem są solidne drzwi i okna wyposażone w odpowiednie zamki oraz dobry sąsiad który zwróci uwagę na nasz dom pod naszą nieobecność. Należy jednak pamiętać że samo posiadanie zabezpieczeń nie wystarczy, trzeba ich używać.
» Kasia McP
(Occasional Member-74) 
Sro Lut 22, 2012 17:41
Pawełku, a może spróbuj sam trochę przetłumaczyć, a potem poprosić o pomoc w sprawdzeniu, a nie tak od razu na łatwiznę idziesz:)
» Gość
()
Sro Lut 22, 2012 17:54
Re:Potrzebuję "na gwałt" tłumaczenia
Po swojemu, tzn. z pomocą słownika i translatora przetłumaczyłem tylko nie wiem czy dobrze i dlatego szukam pomocy kogoś kto się na tym zna.
» shaap
(Occasional Member-76) 
Czw Lut 23, 2012 9:53
Do zabezpieczenia domu przed włamaniem można użyć różnego rodzaju zabezpieczeń. Może to być system alarmowy lub monitoring wizyjny. Jednak najprostszym zabezpieczeniem są solidne drzwi i okna wyposażone w odpowiednie zamki oraz dobry sąsiad który zwróci uwagę na nasz dom pod naszą nieobecność. Należy jednak pamiętać że samo posiadanie zabezpieczeń nie wystarczy, trzeba ich używać.
To safe your house from breaking into it you can use a lot of different types of protection. It may be an alarm system, or CCTV. But the easiest way is solid windows and doors, equipped in proper locks and a good neighbour, which may observe your house, while you are off. You have to remember that, ownership of these protections is to enough, you need to use them!
Mam nadzieje, ze dobrze :>
pzdr
|