|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» DaneX
(Gość)
Wto Paź 02, 2007 19:46
Sprawdzenie poprawności napisanego tekstu
Napisałem zadanie do podanych podpunktów i chciałbym żeby ktoś mi sprawdził błędy bo wiem że tu jakieś są ale nie mogę się ich doszukać :oops: jestem tutaj 1 raz więc nie znam tutejszych zasad więc jeżeli jakieś złamie to szczerze przepraszam
1.Organizujesz lekcje z j. polskiego. Napisz zaproszenie, w którym:
- napisz gdzie odbędzie się lekcja;
- kiedy się odbędzie;
- poinformuj o jej temacie;
- poproś o punktualne przybycie.
2.Wynajmujesz pokój z koleżanką. Napisz do niej wiadomość, że wrócisz późno do domu, w której:
- napisz o planach na wieczór;
- napisz z kim wychodzisz;
- podaj kiedy wrócisz;
- poproś o zrobienie zakupów.
3.Jestes na wycieczce w Anglii. Napisz pocztówkę do kolegi, w której:
- napisz gdzie jesteś;
- opisz pogodę;
- napisz co zwiedziłaś;
- zaproponuj spotkanie po twoim powrocie.
4.Jesteś w szkole językowej w Londynie i zgubiłaś zegarek. Napisz ogłoszenie, w którym:
- gdzie i kiedy go zgubiłaś
- opisz jego wygląd;
- poinformuj o nagrodzie;
- napisz jak się z tobą skontaktować.
1. Invitation
Come at free lesson of Polish lenguage . It will be starting at 2 pm. 10.05.2008. We will be teaching you about Polish gramar . Please, be on time
2.Message
Sorry to bother you but tonight I go with my girlfriend to the cinema and i can`t buy any stuff . Can you do it for me ? I will be back at 11 pm.
3.Dear Magda
I`m staying in London and it`s great , the sun is shining and it`s very hot . I have seen Big Ben and Thames . Oh and can we met when i will back ??
4.Wanted
I lost my gold watch Casio with silver numbrs . Probable I lose it near school of English at 5 th street . If someone find it please call me on number 0538-456-666 . A reward is 2000 $ !
» Omnislash
(Occasional Member-101) 
Wto Paź 02, 2007 20:16
1. Invitation
Come at free lesson of Polish lenguage . It is starting at 2 pm. 10.05.2008. The main topic of the lessons will be the 'Polish Grammar' . Please, be on time
2.Message
Sorry to bother you but tonight I'm going with my girlfriend to the cinema and i will not have time to do shopping . Can you do it for me ? I will be back at 11 pm.
3.Dear Magda (do kolegi? :lol: )
I`m staying in London and it`s great , the sun is shining and it`s very hot . I have seen Big Ben and Thames . Oh and can we meet when i will be back ??
4.Lost Watch!
I lost my gold watch Casio with silver numbers . Probable I lost it near school of English at 5 th street . If someone find it please call me on number 0538-456-666 . A reward is 2000 $ !
Mimo wszystko nie wiem czy wszystko jest ok. Taka moja wersja :)
Pozdrawiam.
_________________ ~Dazed & Confused~
Jeśli pomyliłem się, popraw mnie. Pomożesz mi.
» Gość
()
Wto Paź 02, 2007 20:22
Wielkie thx :roll: a propos dlaczego jedno jest na zielono a drugie na niebiesko ?? tak z ciekawości pytam
» zaczarowana
(Born-7)
Wto Paź 02, 2007 20:53
Przypuszczam że na niebiesko są całe zdania, a na zielone drobne błędy ortograficzne :D
_________________ Humor polega na tym, że śmiejesz się mimo wszystko
» Omnislash
(Occasional Member-101) 
Wto Paź 02, 2007 21:07
Na niebiesko zaznaczyłem zmiany proponowane, a na zielono, jak najbardziej wskazane.
_________________ ~Dazed & Confused~
Jeśli pomyliłem się, popraw mnie. Pomożesz mi.
» DaneX
(Gość)
Wto Paź 02, 2007 21:46
Oki dzięki za wytłumaczenie jestem strasznie wdzięczny :cry: :D
|