|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» britt_any
(Born-8)
Pią Lut 10, 2012 16:31
seriale po angielsku - jak je znaleźć?
Możecie myśleć, że jestem leniwa czy coś, ale naprawdę nigdzie nie mogę znaleźć seriali w języku angielskim. :cry: Może dam przykład. Oglądam Pretty Little Liars - w poniedziałek czy tam wtorek pojawia się wersja w oryginale, ale jeżeli nie mam czasu obejrzeć to już po paru dniach ta wersja oryginalna jest usunięta a pojawiają się napisy. Ale to jeszcze przeboleję, bo te napisy dużo mi pomagają. Ale teraz nie o tym. Dawno temu, no parę lat oglądałam życie na fali - The O.C. z lektorem w naszej polskiej telewizji. Niedawno pomyślałam sobie, że skoro już to znam, to może warto obejrzeć oryginalną wersję. Zaczęłam szukać na różnych stronkach - najpierw po angielsku, a potem z polskimi napisami. I co? I nie mogę znaleźć. Wszędzie lektor. Tak. Dokładnie. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w sieci łatwiej znaleźć seriale po polsku niżeli w oryginale? A jeżeli to ja źle robię, to proszę powiedzieć mi jak coś wyszukiwać, żeby to miało jakieś rezultaty. I jeśli ktoś zna strony na których mogę obejrzeć coś po angielsku, to proszę mi dać znać. Dziękuję. :D
» E_Hawkins
(Occasional Member-53) 
Pią Lut 10, 2012 20:31
_________________ Practice makes perfect.
» humane
( Friend -406) 
Sob Lut 11, 2012 15:49
britt_any napisał(a):Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w sieci łatwiej znaleźć seriale po polsku niżeli w oryginale?
prawopodobnie masz ustawioną wyszukiwarkę na j. polski.
_________________ Hard work by day and solo blues by night
|