|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» rememberme
(Born-3)
Pią Lut 03, 2012 16:04
Is food fuel or a pleasure for you?
Bardzo bym prosiła o sprawdzenie tekstu poniżej.
Uważam, że powinniśmy umieć czerpać przyjemność z jedzenia. Jednak w dzisiejszym czasach jest to bardzo trudne, ponieważ żyjemy zbyt szybko i nie mamy czasu na delektowanie się posiłkiem. Zazwyczaj wybieramy szybkie dania i to jest normalne. Robię tak samo.
Ponieważ śniadanie to jest najważniejszy posiłek dnia zawsze staram się zjeść przynajmniej jedną kanapkę z szynką i wypić szklankę herbaty. Gdy mam więcej czasu lubię zjeść, np. naleśniki z dżemem, jajecznicę lub kiełbaski. Z obiadem już sytuacja wygląda trochę gorzej. Często wracam późno do domu i zazwyczaj dopiero wtedy jem obiad, który zrobiła moja mama. Jest on tradycyjny i zdrowy, np. rosół, pierogi, kotlety schabowe, które zawsze jemy w niedziele. Sama nie lubię gotować i zwykle jeśli nie muszę, to po prostu tego nie robię. Kolację jem dosyć późno i zwykle jest to coś lekkiego. Oczywiście w ciągu dnia nie brakuje w mojej diecie słodyczy, które po prostu uwielbiam.
I think we should be able to enjoy the pleasure of eating. But in nowadays it is very difficult because we live too fast and have no time to enjoy a meal. Usually choose fast food, and this is normal. I do the same.
Because breakfast is the most important meal of the day I always try to eat at least one ham sandwich and drink a glass of tea. When I have more time I like to eat, such as pancakes with jam, scrambled eggs and sausages. With lunch now the situation is a little worse.
Often I come home late, and usually only when I eat dinner, which made my mom. It is a traditional and healthy, such as soup, dumplings, pork chops, which always eat on Sundays. I don’t like to cook and usually if I don’t have to, it's just I do not. I eat dinner rather late, and usually it is something light. Of course, during the day there is no shortage of sweets in my diet that I just love.
Z góry dziękuję :)
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Pią Lut 03, 2012 16:18
Nie wiem, czy komuś będzie się chciało poprawiać Google'a..
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
|