Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Is food fuel or a pleasure for you? Tłumaczenie.

Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: Nie chce mi się

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» rememberme (Born-3)
Pią Lut 03, 2012 10:33
Is food fuel or a pleasure for you? Tłumaczenie.

Bardzo proszę o przetłumaczenie testu poniżej. Jest to dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuję.

"Uważam, że powinniśmy umieć czerpać przyjemność z jedzenia. Jednak w dzisiejszym czasach jest to bardzo trudne, ponieważ żyjemy zbyt szybko i nie mamy czasu na delektowanie się posiłkiem. Zazwyczaj wybieramy szybkie dania i to jest normalne. Robię tak samo.
Ponieważ śniadanie to jest najważniejszy posiłek dnia zawsze staram się zjeść przynajmniej jedną kanapkę z szynką i wypić szklankę herbaty. Z obiadem już sytuacja wygląda trochę gorzej. Często wracam późno do domu i zazwyczaj dopiero wtedy jem obiad, który zrobiła moja mama. Jest on tradycyjny i zdrowy. Sama nie lubię gotować i zwykle jeśli nie muszę, to po prostu tego nie robię. Kolację jem dosyć późno i zwykle jest to coś lekkiego. Oczywiście w ciągu dnia nie brakuje w mojej diecie słodyczy, które po prostu uwielbiam".

:)

» humane ( Friend -406) Devoted Member
Pią Lut 03, 2012 18:43

rememberme napisał(a):
Uważam, że powinniśmy umieć czerpać przyjemność z jedzenia. Jednak w dzisiejszym czasach jest to bardzo trudne, ponieważ żyjemy zbyt szybko i nie mamy czasu na delektowanie się posiłkiem. Zazwyczaj wybieramy szybkie dania i to jest normalne. Robię tak samo.

I think that we should be able to derive pleasure from eating. But it could be difficult in today's world as people live too fast and do not have time for savoring while eating. People usually order fast food and so do I.

» Subzero23426 (Born-5)
Nie Lut 05, 2012 22:56

Because breakfast is the most important meal of a day I always try to eat at least one ham sandwich and drink a cup of tea. The situation presents a little worse with dinner. I often come back home late and then I eat dinner which my mother has prepared. It's traditional and healthy. Personally I don't like cooking and usually If I don't have to I just don't do it. I eat supper very late and usually it's something light. Obviously during a daytime there is also a place for sweets in my diet, which I just admire.

Powinno być dobrze :P

Załóż nowy wątek w dziale Nie chce mi się | Odpowiedz w tym wątku

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 2| Wyświetleń: 148)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka