|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» kaska1234
(Gość)
Czw Lut 02, 2012 21:01
nie potrafię gadać ,a super mi idzie na testach - co robić??
cześć wszystkim, mam problem tego typu ,że od 8 lat uczę się angielskiego i nie potrafię gadać , natomiast super radzę sobie z pisaniem, testami, itp.
nie wiem co sądzić, bo znajomy polecił mi metodą callana i szkołę fast way w bydgoszczy(podaje link: fastway.com.pl). co sądzicie o tej metodzie?czy warto się uczyć callanem?czy nauczę się mówić?podobno szkoła jest ok i dobrze uczy..wiecie coś o nich?
dzięki
mrtom: zły dział, więc przenoszę
» dinka16
(Born-3)
Czw Lut 02, 2012 21:20
mam to samo co Ty..bariera językowa
poradziłam sobie z tym sama poprzez jakieś krótkie banalne rozmowy , które naprawdę mi pomogły . Myślę że trzeba to ćwiczyć a będzie dobrze :D
» freevolna
(Born-2)
Czw Lut 02, 2012 21:38
Re:nie potrafię gadać ,a super mi idzie na testach - co robi
Mysle, ze callan to swietna metoda nauki. Nie mowie tego co prawda z wlasnego doswiadczenia, ale moj maz korzystal przez dwa lata z tego systemu w Bydgoszczy. Chodzil do szkoły na Dworcowa. Bardzo sobie chwalil ten system. Mysle, ze skoro znasz zasady to wlasnie tam gdzie mozesz sobie pogadac to sie wyluzujesz i wszelkie bariery pekna. tez mam podobny problem. Dopiero wyjazd do uk mi uswiadomil, ze napewno wazne jest mowic poprawnie, choc najwazniejsze jest mowic w ogole. otworzyc sie i choc czasem popelnia sie bledy to nie nalezy sie tym zbytnio martwic. my Polacy mowimy dla aglikow zbyt ksiazkowo jak oni to nazywaja. czasem smieja sie z nas a czasem patrza jak na prezentera bbc :) mow zatem smialo, w koncu jak oni przyjezdzaja do nas tez sie myla i strzelaja gafy :) nie badzmy zbyt ambitni, bo i tak nawet najlepsza szkola nie oszczedzi nam zderzenia ze sciana :) co innego szkolne czytanki a co innego gadka z ludzmi czesto mowiacymi jak my: skoczymy na chate i strzelimy sobie kolacyjke :) a jeszcze jak dojda lokalne gwary... np. very mocz hihihi
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Czw Lut 02, 2012 22:01
Samą metodę polecam, ale nie Callana tylko odświeżoną wersję: Direct Method. Piszę to na podstawie własnego doświadczenia, ale z perspektywy nauczyciela (z 7-letnim stażem).
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
» Subzero23426
(Born-5)
Nie Lut 05, 2012 22:27
Też miałem ten problem. Trzeba ćwiczyć i ćwiczyć - możesz nawet ze znajomym, z kimś z rodziny, na skype. Mi osobiście bardzo pomógł 2 tyg. pobyt w USA, gdzie języka używałem na co dzień.
|