Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Sprawdzenie tłumaczenia potrzebne na gwałt!

Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: Tłumaczenia / Translations

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» brasil15 (Gość)
Nie Sty 29, 2012 18:34
Sprawdzenie tłumaczenia potrzebne na gwałt!

I think that there is no person in the world has never heard of someone like Michael Jackson.
Was popularly known as the King of pop music.
From an early age he was my idol, I listen to his music today.
His songs very quickly become a hit worldwide and its choreography was recognized by all.
Already in childhood, Michael worked very hard because my father was very crude, for which the money was najważniejze.
When Mike had five years he worked very hard. He began his career in the band The Jackson's Five, which he founded together with the brothers.
My speech today has just pośiweciłam him because he was my role model, and his songs will always be my greatest hits.

orginalny tekst:
Mysle, że nie ma osoby na swiecie która nigdy nie słyszała o kims takim jak Michael jackson.
Potocznie był znany jako Król muzyki pop.
Od najmłodszych lat byl on moim idolem, do dzis slucham jego muzyki.
Jego piosenki bardzo szybko stały się hitami na całym świecie a jego uklady taneczne były przez wszystkich rozpoznawane.
Michael juz w dziecinstwie bardzo ciężko pracował ponieważ miał bardzo surowego ojca, dla którego pieniądze były najważniejze.
Kiedy Mike mial 5 lat pracował bardzo ciężko. Swoją karierę rozpoczął w zespole The Jackson's Five, który załozył wspólnie z bracmi.
Moją dzisiejszą wypowiedź pośiweciłam własnie jemu bo był on dla mnie wzorem do naśladowania, a jego piosenki zawsze będą dla mnie największymi hitami.

» natalkaa92 (Occasional Member-141) Occasional Member
Nie Sty 29, 2012 18:43

ja sprawdze

[ Dodano: Nie Sty 29, 2012 18:51 ]

I think that there is no person in the world who has never heard about someone like Michael Jackson.
He was popularly known as the King of pop music.
His songs very quickly become a hits around the world and its choreography was recognized by all.
Already in childhood, Michael worked very hard because his father was very crude and the money was the most important for him.
When Mike had five years he worked very hard. He began his career in the band called The Jackson's Five, which he founded together with the brothers.
My speech today I have just devoted for him because he was my role model, and his songs will always be my greatest hits.

» brasil15 (Gość)
Nie Sty 29, 2012 19:19

dziękuje !

» Nutcracker ( Specjalista -1049) Platinum Member
Nie Sty 29, 2012 20:46

I think that there is no person in the world who has never heard about someone like Michael Jackson.
He was popularly known as the King of pop music.
His songs very quickly became a hits around the world and its his choreography was recognized by all.
Already in childhood, Michael worked very hard because his father was very strict and the money was the most important for him.
When Mike had was five years he worked very hard. He began his career in the band called The Jackson's Five, which he founded together with his brothers.
I have devoted my speechfor to him because he is my role model, and his songs will always be my greatest hits.

» basja1 (Gość)
Pon Sty 30, 2012 14:50
Re:Sprawdzenie tłumaczenia potrzebne na gwałt!

Czy to nie jest dość bezczelne - tekst oryginalny, wrzucony na translate.google, (o czym świadczą chociażby wyrazy nieprawidłowo wpisane po polsku, które translator zostawił w niezmienionej postaci), skopiowany tutaj i przedstawiony jako własna próba tłumaczenia? Dziwię się, że komuś chciało się to sprawdzać w dobrej wierze, myśląc, że pomaga autorowi czegoś się nauczyć...

Pon Sty 30, 2012 15:19

No właśnie, kolejna osoba z tupetem... Ja poprawiałem Natalkę i nawet nie patrzyłem na tekst oryginalny, więc nie zwróciłem uwagi na to.

» mrtom ( Specjalista -1161) Platinum Member
Pon Sty 30, 2012 18:34

Proponuję wrzucać wszystkie te wypociny w googla, a jak okaże się, że tłumaczenie jest z translatora, to po prostu usuwać temat (lub zgłaszać adminowi do usunięcia) i po kłopocie..

» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Pon Sty 30, 2012 20:43
Re:Sprawdzenie tłumaczenia potrzebne na gwałt!

Proponuję kierować takich agentów na test z zasad (), a temat przenosić do "Trash". Jeśli trafi do kosza, to drugiego identycznego nie będzie mógł wysłać (jest to sprawdzane). Jeśli usuniecie "całkowicie", niestety, ale taki klient może stworzyć drugi identyczny wątek.

Pon Sty 30, 2012 21:04

Nie ma tego złego - Natalka poprawiła, ja poprawiłem Natalkę - więc była to okazja dla niej do podszkolenia się

Załóż nowy wątek w dziale Tłumaczenia / Translations | Odpowiedz w tym wątku

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 8| Wyświetleń: 186)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

Nutcracker korepetytor, Tychy

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka